Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

Debaran kian memuncak

Suatu petang lepas sedap menghadap minum petang tiba2 saya pun teringat pasal intern. Fuh! berdebar tak hingat. Lalu bermula la sesi dialog bersama ibu bapa tersayang.

Saya: Mak, takut la pulak nak g LI. Nak pakai baju ape eh?

Mak: Pakai baju kurung la formal sikit.

Saya: Tapi takut la pulak kang kena pergi plant ke camne?

Abah: Awak pakai baju kurung dulu pastu siap2 bawak baju seluar letak dalam kereta. Pape hal senang boleh ambik je.

Saya: Haah kan.

Mak: Hari isnin ni kan? Awak nak suruh abah hantar ke?

Saya: Erk ehehe..

Abah: (Sambil tergelak) Alah bukannya baru nak masuk sekolah pun.

Ehehe ye itulah yang cuba saya suarakan ha3 lagipun bukan ape menyusahkan abah je kang kena patah balik. Ibaratkan macam saya nak ke utara n abah ke selatan gitu. Dah la abah pun keje jugak.

Sebenarnya rasa bersyukur sangat even result sem ni macam paling hampeh sebab psm yang 4 jam kredit tu, tapi saya still lulus lagi then layak pergi LI. Terima kasih ya Allah. Terima kasih jugak kat lecturers yang banyak tolong.

Tapi papepun memang rasa berdebar gila. Seram sejuk pikir eh nak pakai baju ape? Eh nak bawak ape? Eh nak sampai pukul berapa? hu3 masa nak mandi pun pikir lagi. Ketar2 lutut sampaikan pastu konpius eh aku ni ketar lutut sebab takut ke sebab sejuk? ha3 maklum la musim tengkujuh ni sejuk memanjang. Masa gosok gigi pun boleh konpius. Aku ni kumur air ke kumur ais? Hiperbola sungguh tapi tulah yang saya rasa.

Anyway kepada rakan2 yang akan start LI next monday gudlak k. Buat yang terbaik. Ada masa kita jumpa2 la he2. Lastly, say farewell to 2010 and hello to 2011. Macam pernah dengar je ayat ni kan? keh3

LI : latihan industri a.k.a intern a.k.a praktikal a.k.a keje ;p
PSM: projek sarjana muda

Monday, December 27, 2010

Pengalaman Pertama Saya Memakai Tudung

Salam

Satu hari, macam biasa saya akan bukak blog then baca blog2 yang da update. Antaranya adalah blog kak jemah ni. Hu2 suke hati je panggil kak jemah macam akak sendiri kan. Tapi tak taulah bila da baca hari2 rasa dekat je dengan dia n dia pun bahasakan diri dia macam tu memang nampak mesra dengan readers kan? Bukak je blog dia da nampak sticky post. Mula2 ingatkan iklan ape pulak la kak jemah ni nak letak kan. Sekali contest ye rakan2. Contest pulak macam bes siap menang dapat tudung lagi. Tudung pulak cantik macam yang ada kat blog shoppink beliau. Ha3 cakap pasal blog shoppink akak jemah ni teringat pulak saya pernah nak order inner awning tapi takde warna yang saya nak pulak hu2 takpe lain kali bole try lagi. Tapi bukan kat blog je kak jemah ni baik. Dalam email pun layanan dia baik jugak tapi tak nampak gila2 sangat la mungkin tengah serious berniaga ekekeke JK kak ;p (eh ingat tak saya yang mana satu? ha2 malu pulak nak mengaku ;p) Eheh mari sambung balik. Pastu mula la saya berangan nak masuk n menang contest ni. Eceh macam la dapat kan.

Tapi tajuk contest ni pengalaman pertama saya memakai tudung kan. Hu2 kalau nak diikutkan, saya ni masa TASKI lagi da pakai tudung. Nama pun taski kan memang tadika Islam la. Tapi masa tu pakai masa sekolah jela. Habis sekolah naik van je terus tudung melayang entah ke mana. Takpun masa tunggu van sampai tu da bukak da sebab nak main2 dengan kawan kan. Bila ingat balik saya rasa bangga dengan parents saya sebab ada usaha nak didik saya dari kecik pakai tudung. If tak masuk taski ni entah bila la nak start pakai tudung kan.

Masuk sekolah rendah tak pakai tudung da tapi siap pakai pinafore kau! ha3 kiut pulak rasa. Tapi mak abah saya bagi can sampai darjah 2 je. Masa darjah 3 diorang da beli tudung suruh pakai. Mula2 pakai tu memang tak suka rasa menggelebeh je. Da la masa tu saya ala2 boyish sikit. Da la masuk taekwondo pastu nak pakai tudung? Ape ni? Pastu saya buat la tudung style tak lipat gitu tanda protes. Eheh boleh bayang tak? Sampai la hujung tahun ha3 gila bongok diri sendiri masa tu. Tapi kebetulan masa tu rakan2 perempuan kelas saya pulak memang semua pakai tudung. So, if jap pakai jap tak memang memalukan la sangat. So, masa darjah 3 pakai tudung atas sebab rakan2 begitu hu3.

Masa darjah 4 da start sekolah pagi. Budak sekolah pagi ni pulak wajibul ghunnah pakai tudung. Sape tak pakai tudung hep hep mendapat la dengan Guru Penolong Kanan HEP (kah2 rasa lawak pulak ayat ni). Tapi pakai masa sekolah jela n ahah juga waktu pergi mengaji. Berlanjutan la sampai darjah 6. Tapi pada masa tu sikit2 mula la ada kesedaran nak pakai tudung sebab sudah pun akil baligh hu2 tapi pakai tudung pun yang tak sebetulnya la sebab pakai tapi nampak rambut sejambul kat depan, pakai tapi baju kecik takpun short sleeve. Hu2 mendapat la tazkirah dari ibunda tercinta kan.

Okay tiba2 rasa da lari dari tajuk asal. Ni bukan lagi pengalaman pertama dah ni dah macam pengalaman pertama, kedua dan ketiga dah ni nak tukar tajuk pengalaman bertudung saya boleh tak? ha3 fedulik lah. Nak habiskan jugak.

Start sekolah menengah dan seterusnya sampai sekarang, Alhamdulillah saya masih pakai tudung masa keluar rumah. Makin bertambah umur ni makin pandai pulak nak berfesyen dengan tudung lah shawl n segala bagai lah. Nak try tapi malu ha3 tapi ingat lagi masa mula2 saya pakai shawl pergi kuliah, budak2 ni boleh ejek saya yuna? Kurang asam betul! Tau la saya dengan yuna seiras. Ha3 muntah sila.


'Revolusi pemakaian tudung selaras peningkatan umur' lah konon. Dari kiri ke kanan tudung bawal, tudung bawal, shawl n tudung awning. Paling suka haruslah tudung awning cepat dan mudah gitu he2. (percaya tak yang paling kiri tu umur 17? muka tak berubah kan? keh2)

Tapi kan iman manusia ni kejap naik kejap turun. Kadang2 keluar nak angkat kain, saya pakai tudung tapi kadang2 malas piang nak tutup kepala ni. Asal nampak orang lalu cepat2 nyorok. Aigooo hu2 tapi saya pun sama macam muslimah lain cuba jugak nak jadi baik pakai tudung n berpakaian yang betul2 ikut syarak. Perangai pun kena lah jugak seiring dengan imej bertudung kan. Hu2 tula tapi saya pun banyakkkkkkk sangat lagi kekurangannya. Em takpe masih sempat lagi nak berubah kan. Nasihat untuk diri sendiri dan semua saudara seIslam. Doakan kita eh. Eh2 lagi sekali macam da nak lari tajuk da ni ha3. Before saya melalut tempat lain elok la saya stop kat sini je.

Anyway sape2 yang nak masuk contest ni n of course la perempuan je ke ada laki2 yang bertudung kat sini? he2 sila2 usha blog AKAK VIRUSPADU ni ye. Kaki shopping online pun bole jugak cuci mata kat BLOG SHOPPINK ni hah. Takpe duit takde cuci mata dulu he3.

Chow cincau :)

p/s: sekolah rendah HEM la bukan HEP. kite kan murid2 lagi bukan pelajar hi2

Sunday, December 26, 2010

Program Cuti Sekolah

Salam semua!

Heh poyo macam ramai sangat orang baca blog kau kan? ha3 lantak la. Saje je nak share aktiviti cuti sekolah saya. Sekolah la sangat padahal minggu depan da nak masuk praktikal da. Hoyeh see you soon green tech!

Ahah berbalik kepada tajuk entry, ye masa ni lah baru dapat nak tunjuk apa yang saya buat cuti2 ni. I cat bilik yaw! Eleh bukan la tiap2 hari pun 2 hari je pun hu2 kecoh. Tapi sebab cik ngah kite da susah2 amik gambar, makanya terpaksa rela la saya letak kat sini eh ha3.

Ini adalah permandangan bilik sebelum dan semasa aktiviti mengecat dijalankan heheh. Temanya adalah oren kuning. Sebab apa? Sebab tanak membazir cat yang da dipilih oleh si adik bongsu hu2 nasib badan la jadi kakak sulung kan.



Ni pulak permandangan sipi2 bilik yang da siap dicat. Sape2 yang pernah masuk bilik anda mungkin boleh bayangkan macam mana perubahan bilik ni. Eheh bilik saya kecik je takde la berubah dengan pesatnya pun he3. Ingin lihat lebih dekat? Kelik gambar supaya lebih besar dan dekat dilihat hek2 nak ajak masuk bilik memang tak dapek la kawan2.



Sekian berita untuk hari ini :)

Wednesday, December 22, 2010

Jenis-jenis orang yang tak tahu malu

Aritu saya baca majalah ujang. Gile lame tak bace weh ni pun terjumpa kat bilik adik laki saya. Sebab bosan sangat takde nak buat ape ambik jugak la buat2 isi masa lapang he3. Pastu saya jumpa la pasal jenis orang tak tahu malu ni kan. Ni ujang keluaran bape tah. Pastu da seronok baca tiba2 rasa nak kopipes masuk sini tapi ada tambah sikit2 jugak hu3. Kita termasuk dalam golongan orang tak tahu malu ni jugak ke? Eheh nak tahu baca kat bawah sila ye.


-> korang tengah makan tiba2 dia datang makan sekali apa yang korang makan. (haha yg ni macam biasa saya buat je tapi kat kawan2 rapat je kot yang "ak paham ko n ko paham aku" gitu tapi saya tak makan banyak kot ;p)

-> korang nak keluar jalan2, dia pun ikut walaupun tak dipelawa

-> duduk kat rumah korang tapi semua korang yang tanggung (ni bak kate cikgu fluid saya, bawak biawak hidup kot ahah lupe pulak biawak ke buaya tah)

-> barang korang dia pakai macam abah dia yang punya

-> walau tak diundang tapi tetap nak datang makan kenduri

-> tumpang kereta korang tapi buat korang macam driver

-> ajak korang pergi main bowling eh2 elok time nak bayar dia boleh cakap tak bawak duit? pastu goyang kaki tunggu korang bayar. balik rumah buat2 lupa ewah2

-> pinjam duit korang tapi hutang pinjam yang bayar before ni pun tak berbayar lagi (hah lebih kurang same la mcam kes kat atas tu)

-> sewa rumah orang dari anak sorang da jadi 3 orang tapi tiap2 bulan bayar lewat 2 bulan (ni tak tau la nak cakap ape memang bangsa tak sedar diri kot! opps tetiba emo)


Ada yang terkena batang hidung sendiri tak tahulah kan. Saya pun suka2 je nak share n as ingatan untuk diri sendiri jugak. Tapi biasanya apa yang saya tak suka saya takkan buat gitu. Anda bagaimana?

Monday, December 20, 2010

Ini sangat sweet!

Da lame nak letak tapi tak berkesempatan. Video ni dari cite mary stayed out all night a.k.a marry me mary episod 9. Saya potong sket (ape? saya potong? ha3 yela 1st time den sign up youtube hokeh?!) part sweet ni sebab suka sangat ha3. Sila enjoy. Gatal sket je heheh.



Sekarang tengah tunggu episod 13 sambil layan Secret Garden. Ha3 tiba2 gila tengok drama korea apehal? Salahkan mekla yang ajak tengok masa tengah buat thesis haritu kih2.

Sunday, December 12, 2010

The 10th kingdom

Mula2 saya gugel seven kingdom. Image yang keluar adalah seperti game2 ganas gitu. Lepas tu try seventh kingdom pulak. Still result yang sama. Tambah pulak kat belakang word virginia (well yang tu je haku ingat pasal cite ni). Web results keluar the 10th kingdom. Yaa itulah yang saya cari. The 10th kingdom rupo eh. Macam mane la saya bole pikir seven kingdom entah.


Ahah inilah movie tersebut. Nak kate movie, 7 jam punya cerita. Panggil tv show jelah sebab saya tengok kat tv dulu he3. Pernah tengok tak? Mesti ada yang pernah nye lah. Sebab cite ni memang faveret adik beradik saye. Bukan setakat adik beradik jiran tetangga saya sume lah. Sebab dulu masa dia tayang kat ntv7, adik kak sara bekas jiran sebelah sebelah rumah tu siap rakam lagi hu3. Ngah, ko ingat tak? Kite siap tido lambat lagi nak tengok cite ni punya pasal kan.

Ok saya sangat gigih menggugel cite ni hokeh. 10th kingdom ni kira macam cite fantasi la sebab tu kitorang suka. Macam2 watak ada. Snow white, prince, cinderella, evil queen (well beselah fairy tale kn). Tapi watak utama adalah 2 orang ni ha. Si cantek virginia n si hensem wolf. Awww i adore watak wolf ni dulu tau keh3.


Wolf tu mula2 jahat n dia adalah orang suruhan queen tu. Tapi bila dia jumpa virginia terus jatuh hati aww suwit gituu. Yang kat bawah ni virginia, ayah virginia name tony and wolf. Tak silap saya rambut virginia jadi panjang then cite ni jadi cam cite rapunzel sikit. Kira gabung banyak2 fairy tale la kan. Nak tengok sinopsis penuh boleh tengok SINI. Saya pun tak ingat sangat sebab da lama kot tengok cite ni. Tapi sekarang tengah berazam nak tengok balik. Tak dapat donlod, tengok kat youtube pun jadi la he3.


Si baju putih tu adalah Prince Wendell. Dia ni cucu kepada snow white and step grandson of the evil queen. Ada ke patut permaisuri jahat tu pegi tukar prince ni dengan anjing dia. Tak senonoh betul. Tapi pandai jugak dia berlakon jadi anjing sejibik! hahah.



Lupe dah prince tu nak kawin dengan virginia ke tak. Tapi yang pasti hati virginia telah dicuri oleh wolf wuhuhuhu. Eh bukan name dia saje2 wolf tau tapi hero ni memang betol2 serigala hokeh. Anda2 kalau rasa tak percaya boleh tengok sendiri cite ni. Ni masa nak ending dah ni. Saat2 nak melamar gitu hi3.



Tunjuk gambar prince dari dekat pulak. Hensem wolf lagi kot. Hahah larikk..!
Prince cakap slang british wokk!


Kisahnya, masa diorang nak makan, si wolf menggatal tarik virginia. Kebetulan masa tu virginia cakap dia nak makan FISH! Dan2 jela ikan ni kena tangkap then dimasak oleh tukang masak istana. Nah hamik ko baru je nak amik isi ikan tu tiba2 ada cincin kat situ.


Tak habis kat situ je. Masa dia sarung je cincin tu kat jari dia, tiba2 cincin tu bercakap pulak. Eh bercakap ke menyanyi tah. Ha3 tak pasti. Takpe nanti saya tengok balik saya update kih3 excited weh nak tengok balik. Ke ada sape2 yang ada dvd dia? Nak pinjam!




And they live happily ever after. :)

Sunday, December 5, 2010

cerita bergambar

Gambar eksklusif dari tingkap bilik. Maaf kualiti gambar tak berapa elok sebab pakai handphone cikai saje. Enjoy! ^^v










Terkejut masa nak ambik angin kat luar tingkap tiba2 nampak lembaga2 ni. Eksaited sangat terus cepat2 snap gambar diorang. Kat gambang dulu takde macam ni kat ump pekan je dapat ha3

Wednesday, December 1, 2010

Orang muda cepat marah

A few weeks ago, I went back home with a tons of anger. I brought along with my draft 1 of my thesis which has been completely checked by my supervisor and examiner. I was so upset receiving the draft with full of red colours on it. And yes I felt down for a while. Meanwhile, I regret for the silly mistake that I have done which is just simply submit the Borang Pengesahan Status Tesis without realized that the name inside was belongs to SITI HAJAR BTE MOHD NOH. (Puii kat diri sendiri!) Fortunately, it was still a draft and I still have time to replace it with my name and my project. However, when I went through the draft, I was shocked seeing how the examiner comments my project. Slowly my anger increased and my mind keeps telling that I have to see him no matter what. The project was my pride and I am not plainly buying the product from the market even though I admit that before this I have been lost and give up with this project. But still with the helps from friends and lecturers, I managed to do what I can.

Nevertheless, when I met the examiner, I found that he was so different with the person who comments on the thesis before. Once I make him clear about the project, then he understand and just asked me to proceed what I have done. He said that all the comments are from his points of view without explanation from others. Hearing that, makes me relieved for a while and then I realized that I should not put the blame on him. He just doing his job checking the draft and it was not his fault for not comprehend my project when there was no one explained to him while he was doing the job. This experience makes me learn that a youngster like me is easy to get angry even for the simple matters like this. What we have to do is stay calm and don’t easy to put the blame on others. Throw all the negative thinking to them. We still have time to communicate and find the good solution.

Sunday, November 28, 2010

Rapunzel

Salam


Ok mula2 rasa kagum tengok blog sendiri. Follower dah cecah 100 orang ha3 100 pun kecoh orang lain beribu ribu lemon tak heran pun kan. Terima kasih la sape2 yang sudi follow yer. Walaupun saya tau bukan semua yang follow tu bace blog ni kan? Blog saya ni pun banyak mengarut je. Untuk suka2 je tak paksa pun nak baca ke tidak he3.

Mari kembali ke tajuk asal. He2 semalam saya tengok movie. Ye tengok movi macam tak sedar diri ari kames nak present psm kan. Ha3 fedulik lah janji dapat tengok. Saya tengok cite Rapunzel. Waha memang da lame saya berangan nak tengok cite ni. Since nuffnang promote tu lagi. Tapi malu la nak join contest nuffnang tu kan. Kang kene tayang rambut pulak hu3 cannot2.



Saya tengok cite ni kat gsc ecm. Masuk2 je panggung penuh dengan budak2 n mak bapak je. Baby pun ada. Alah lupa pulak cuti sekolah kan memang munasabah la ramai budak he2. Seronok tengok cite ni. Memang tak rugi la beli. Klaka nak mampus nak2 si kuda bernama Maximus tu. Nak pecah perut tengok aksi dia je. Since cite ni cite disney kan bese la mesti ada part nyanyi2. Paling saya ingat "..mother knows best.." sebab si pempuan-tua-jahat-tak sedar diri ni duk ulang ayat tu je. Bukan saya suka2 nak ingat tau ;p



Ha3 tengok la si kuda putih tu. Memang tak padan dengan kuda tapi berlagak macam orang tau. Tapi rapunzel tu bila rambut pendek lagi kiut kot. Tiba2 rasa nak potong rambut camtu bole? hak2. Ehe sape2 tak tengok lagi movi ni bole la tengok. Tak rugi lah. Saya bagi 4 setengah bintang dari 5 ha3 sejak bila tah pandai rate2 kan movie ;p

p/s: saya ada pashmina baru :)

Hanyut by Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Thursday, November 18, 2010

Suka Duka AidilAdha

Salam semua

Tak terlewat lagi kan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha. Alhamdulillah rezeki family saya raye tahun ni berlebih2. Tak sangka duduk bandar pun dapat daging korban he2

Tengok tajuk kat atas macam2 yang berlaku semalam and harini tau. Kita merancang tapi Allah yang menentukan.

Yang sukanya:
Alhamdulillah tahun ni sempat lagi sembahyang sunat Aidiladha even saya bangun lambat sikit hu3 sape suruh tido lepas subuh kan. Masjid kat IM2 ni memang start solat awal sikit. If abah cakap pukul 8 start memang pukul 8 tula orang da penuh kat masjid. Nasib baik masa kitorang sampai tu orang tengah takbir lagi. Bole lah saya cepat2 nak amik wudhuk kan hi3

Acara korban memang tak tengok la. Sebab korban start pukul 10. Wakil abah n adik wan jela tolong2 orang masjid. Saya pulak tolong mak lepak2 kat rumah hi3

Petang raya kitorang tengok tv9. Ada satu cerita pasal maher zain. Kan cerita tu duk main lagu InsyaAllah je kan. Hu3 mak saya punya la eksaited first time dengar. Terus suka pastu nak buat tone untuk message dia. Comel la mak ni he3 *chuckle*

Yang Dukanya:
Raya kami family ni tak cukup orang. Adik saya cik ngah tu tak dapat balik. Sebab harini dia kena keje pagi. So tak dapatla kitorang berayaan. Takpe nanti kan awak boleh balik lagi kan?

Harini sorang kawan rapat abah dah kembali ke rahmatullah. Name arwah pun nak dekat sama dengan abah, Roslan. Kitorang panggil pakcik lan. Kesan dia bukan kat abah je tapi kat satu family saya. Seingat saya dari lahir saya da kenal arwah. Kecik2 selalu jugak saya ikut abah keje and masa tu da memang kenal la dengan arwah. Sekejap je kan masa berlalu. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Al-Fatihah.

Saturday, November 13, 2010

Seether Feat Amy Lee - Broken - HD



I wanted you to know that I love the way you laugh
I wanna hold you high and steal your pain away
I keep your photograph and I know it serves me well
I wanna hold you high and steal your pain

Because I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

The worst is over now and we can breathe again
I wanna hold you high, you steal my pain away
There's so much left to learn, and no one left to fight
I wanna hold you high and steal your pain

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

(Guitar Solo)

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

Hoobastank ft. Vanessa Amorosi - The Letter (Music Video)



Vanessa:
Meet me there at midnight, same place we always go, i’m absolutely sure he doesn’t know

Doug:
Those words jump off the letter, that i found behind our bed, haunting me they echo in my head
in my head…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all there in the letter that I found
I’ve memorized it line for line, too bad the letter isn’t mine…

Vanessa:
When can i next see you? been counting down the days. I promise you our secret will be safe.

Doug:
No I just can’t continue, reading through my tears, the meaning of the letter is so clear…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all there in the letter that I found
I’ve memorized it line for line, too bad the letter isn’t mine…


Bridge Duet:
You wanted me to find it
You never tried to hide it
The writing never fades, the words are here to stay

Doug:
I hope you find this letter, I’m writing you today, These will be the last words that I say…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all here in this letter that you’ve found
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
It’s all here in this letter that you’ve found
So memorize it line for line, I won’t be there to say good bye…

Monday, November 8, 2010

study week




Habis tengok 2 cite ni. Satu klaka satu serius tapi 2-2 bes la jugak. Saje layan konon2 nak hilang bosan study renewable energy resources ;p

The other guys; mati2 saya ingat the rock jadi hero. Sekali pelepek mati terjun bangunan kah3

Inception; mula2 tak berape nak paham. Tapi bila tengok sampai habis, rasa cam tak rugi aku tengok he2

Eh minggu ni da start final la. uuuuu cuaknye! (tapi sempat lagi layan movie ye ^^!)

Gudluck rakan2 :)

Monday, November 1, 2010

Ending of the last lecture (291010), insyaAllah

Salam

Ok harini saya ada 2 berita gembira. Yes yes!

Before tu nak kepochi sikit. Perasan tak kat side kiri belah atas blog ni nampak lain? Tolong la perasan if tak perasan jugak or buat2 tak perasan meh nak beritau meh. Kan ada banner yang saya clasify kan as terbaik dari ladang kan? Ha tu lah yang gambo pempuan cantik pakai tudung coklat sambil mata pandang ke atasa tu hek2. Cantik kan tudung dia? Ha ape lagi pegi click sekarang. Memang terbaik wokkk. Macam2 ada. Nak tudung awning? Nak shawl? Shawl pulak macam2 pesen. Yang penting sekali harga dia murah! murah! murah! Sebab tu saya cakap terbaik dari ladang he2. Nak CLICK SINI pun bole :)

Ok mari sambung balik.

Ye saya ada berita gembira yang 2-2 pun dapat petang tadi. Tapi ada satu je nak dihebahkan. Yang lagi satu tu biarlah rahsia kih2.

Berita gembeira itu (ini bukan demo masak2 ye hi3)


Petang tadi final year mechi ada presentation untuk subject Technopreneurship. Tensen gila mengenangkan saat2 sebelum nak terjadinya turn group saya present tu. Sepatutnya kitorang present pagi. Tapi tiba2 dewan kuliah da di book oleh budak2 3rd year yang nak test pulak. Adeh laa! So masa presentation terpaksa ditangguhkan sejam. Pukul 12 la start. Since turn group kitorang adalah yang ke 8, so kitorang bajet2 kitorang akan present lepas Jumaat camtu. Tapi kitorang siap2 jela kan.

Tengah sibuk2 lilit tudung segala tiba2 zila royak. Eh zila cakap he2 sekarang da turn group no 4. Cuak gila kitorang dengan report yang tak binding lagi. Laju2 je siap. Sian hajar kena pegi binding dengan ira je. Saya gelabah tak hingat almaklumlah tukang present kate (padahal baca slide je pun kih3). Laju2 jugak kitorang jalan pegi tempat present padahal masa tu da dekat 1230 kot. Sekali group no 5 baru nak mula. Pung pang pung pang da bape puluh minit je lagi nak masuk waktu zohor. Lecturer tu pun cakap la, "Habis sampai group no 6 ni je. Yang lain lepas jumaat"

Perghhh habis mekap aku cair sekali pospon lagi present yek. Sabau jela anak kobauuu. Kitorang pun pegi la makan dulu and tunggu sampai pukul 2. Sampai sana cuak lagi nak present. Yela group before tu banyak yang kena hentam. Tapi Alhamdulillah semuanya going smooth. Lecturer tu siap enjoy n gelak kih3 lagi dengan presentation kami. Oh lupa pulak. Techno ni subjek usahawan. So, presentation ni adalah perancangan perniagaan kitorang. Nak tau kitorang berniaga apa?

YOUR HAIR SOLUTION SALON! kih3 koya hair stylist kejap



Makanya berita gembira untuk group saya adalah dapat present dengan jayanya tanpa sebarang respon negatif. Yatta!! Harapnya present fyp nanti pun dipermudahkan macam ni jugak lah ye InsyaAllah.




Tiba2 feeling sedey. Sila teka kenapa. Tanak jawab! T_T

p/s: harini merujuk pada tarikh 29 october. sekian terima kasih he3

Sunday, October 31, 2010

Baru di sini hi3

Perasan tak kat side kiri belah atas blog ni nampak lain? (eh2 kat sebelah kiri ni jelah ;p) Tolong la perasan if tak perasan jugak or buat2 tak perasan meh nak beritau meh. Kan ada banner yang saya classify kan as terbaik dari ladang kan? Ha tu lah yang gambo pempuan cantik pakai tudung coklat sambil mata pandang ke atas tu hek2. Cantik kan tudung dia? Ha ape lagi pegi click sekarang. Memang terbaik wokkk. Macam2 ada. Nak tudung awning? Nak shawl? Shawl pulak macam2 pesen. Yang penting sekali harga dia murah! murah! murah! Sebab tu saya cakap terbaik dari ladang he2. Nak CLICK SINI pun bole :)

Selmat mencuci mata ;)

Sunday, October 17, 2010

October - National Breast Cancer Awareness Month

Salam


credit picture to property of kelly.

This month is a National Breast Cancer Awareness Month (NBCAM). I've been figure out of what i'm going to contribute to the readers and all the people that i concern. Until one day, someone had passing this email to me and i found that this story is worth to read (for me la) especially to women out there. So peeps, take your few moment, read it and feel free to spread it to others :)

New kind of Breast Cancer

Please forward to all of the women in your lives. Mothers, daughters, sisters, aunts, friends, etc.

In November, a rare kind of breast cancer was found. A lady developed a rash on her breast, similar to that of young mothers who are nursing.
Because her mammogram had been clear, the doctor treated her with antibiotics for infections. After 2 rounds, it continued to get worse, so her doctor sent her for another mammogram. This time it showed a mass.
A biopsy found a fast growing malignancy. Chemo was started in order to shrink the growth; then a mastectomy was performed; then a full round of Chemo; then radiation. After about 9 months of intense treatment, she was given a clean bill of health.
She had one year of living each day to its fullest. Then the cancer returned to the liver area. She took 4 treatments and decided that she wanted quality of life, not the after effects of Chemo. She had 5 great months and she planned each detail of the final days. After a few days of needing morphine, she died. She left this message to be delivered to women everywhere:

Women, PLEASE be alert to anything that is not normal, and be persistent in getting help as soon as possible.

Paget's Disease: This is a rare form of breast cancer, and is on the outside of the breast, on the nipple and aureole. It appeared as a rash, which later became a lesion with a crusty outer edge. I would not have ever suspected it to be breast cancer but it was. My nipple never seemed any different to me, but the rash bothered me, so I went to the doctor for that. Sometimes, it itched and was sore, but other than that it didn't bother me. It was just ugly and a nuisance, and could not be cleared up with all the creams prescribed by my doctor and dermatologist for the dermatitis on my eyes just prior to this outbreak. They seemed a little concerned but did not warn me it could be cancerous.
Now, I suspect not many women out there know a lesion or rash on the nipple or aureole can be breast cancer. (Mine started out as a single red pimple on the aureole. One of the biggest problems with Paget's disease of the nipple is that the symptoms appear to be harmless. It is frequently thought to be a skin inflammation or infection, leading to unfortunate delays in detection and care.)

What are the symptoms?

1. A persistent redness, oozing, and crusting of your nipple causing it to itch and burn ( As I stated, mine did not itch or burn much, and had no oozing I was aware of, but it did have a crust along the outer edge on one side.)

2. A sore on your nipple that will not heal. (Mine was on the aureole area with a whitish thick looking area in center of nipple).

3. Usually only one nipple is effected. How is it diagnosed? Your doctor will do a physical exam and would suggest having a mammogram of both breasts, done immediately. Even though the redness, oozing and crusting closely resemble dermatitis (inflammation of the skin), your doctor should suspect cancer if the sore is only on one breast. Your doctor should order a biopsy of your sore to confirm what is going on.

This message should be taken seriously and passed on to as many of your relatives and friends as possible; it could save someone's life.

My breast cancer has spread and metastasized to my bones after receiving mega doses of chemotherapy, 28 treatments of radiation and taking Tamaxofin. If this had been diagnosed as breast cancer in the beginning, perhaps it would not have spread..


For me just be aware of any changes in our body whether it is rush or can be lump in that area (yes you know what i mean). See your doctor or perhaps, it might turns into worst case if we just do not bother and taking no action.

Saturday, October 16, 2010

biskut teddy



6 biskut teddy + 1 biskut teddy = 7 biskut teddy
4 dah dimakan tinggal lagi 3 hek3 ;)


Friday, October 8, 2010

Secrets of Happy Married Couples

A man and his fiance were married. It was a large celebration. All of their friends and family came to see the lovely ceremony and to partake of the festivities and celebrations. A wonderful time was had by all.

The bride was gorgeous in her white wedding gown and the groom was very dashing in his black tuxedo. Everyone could tell that the love they had for each other was true.

A few months later, the wife comes to the husband with a proposal: "I read in a magazine, a while ago, about how we can strengthen our marriage." She offered.

"Each of us will write a list of the things that we find a bit annoying with the other person. Then, we can talk about how we can fix them together and make our lives happier together."

The husband agreed. So each of them went to a separate room in the house and thought of the things that annoyed them about the other. They thought about this question for the rest of the day and wrote down what they came up with.

The next morning, at the breakfast table, they decided that they would go over their lists.

"I'll start," offered the wife. She took out her list. It had many items on it. Enough to fill 3 pages, in fact. As she started reading the list of the little annoyances, she noticed that tears were starting to appear in her husbands eyes.

"What's wrong?" she asked. "Nothing" the husband replied, "keep reading your list."

The wife continued to read until she had read all three pages to her husband. She neatly placed her list on the table and folded her hands over top of it.

"Now, you read your list and then we'll talk about the things on both of our lists." She said happily.

Quietly the husband stated, "I don't have anything on my list. I think that you are perfect the way that you are. I don't want you to change anything for me. You are lovely and wonderful and I wouldn't want to try and change anything about you."

The wife, touched by his honesty and the depth of his love for her and his acceptance of her, turned her head and wept.

IN LIFE, there are enough times when we are disappointed, depressed and annoyed. We don't really have to go looking for them.

We have a wonderful world that is full of beauty, light and promise.

Why waste time in this world looking for the bad, disappointing or annoying things when we can look around us, and see the wondrous things before us?

I believe that WE ARE HAPPIEST when we see and praise the good and try our best to forego the mistakes of our spouse. Nobody's perfect but we can find perfection in them to change the way we see them. It is necessary to understand the difficulties and be a helping hand to each other....THAT BRIGHTENS THE RELATIONSHIP.

Saturday, October 2, 2010

komputer skrin hitam putih

Suatu hari, saya dapat email dari seorang kawan. Tajuknya "masihkah kau ingat?" bercerita pasal kenangan budak2 zaman dulu. Sampai kat satu point, ayatnya lebih kurang begini;

hmm budak2 sekarang, diorang tak boleh bayangkan skrin hitam putih untuk sebuah komputer..


Lalu saya tiba2 teringat. Eh, aku pun pernah guna ape komputer skrin hitam putih tu hik3 anda pernah?

Rasanya masa tu saya darjah 3 or 4 camtulah. Saya join kelab komputer sekolah. Ye kecik2 lagi da minat komputer tau. Masa tu mouse tak wujud lagi agaknya (eh ke baru nak wujud? ehe) sebab seingat saya sume guna keyboard je. Dari nak menaip sampailah nak save file kita tu dalam disket. Ahah disket ok. Thumbdrive2 ni lagi la belum wujud pun lagi hu3. Sekarang ni rasa salute je kat sape2 yang tau shorcut n boleh handle sume tanpa guna mouse. Hebat kan mereka?

Berbalik kepada point yang di bold kan tadi, skrin hitam putih bukan. Tak silap saya windows yang kelab komputer guna masa tu windows92. Tapi saya da google sampai berapa pages entah tak jumpa2 jugak gambar yang sesuai (ke ko yang tak reti tiqah oi?? ha3).

Tapi saya jumpa image ini. Lebih kurang la kan screen dia. Cuma bezanya masa tu saya belajar word. So kena taip2 la kan? Ha atas screen rupa inilah yang saya guna. Screen kaler itam pastu taip2 keluar la tulisan kaler putih hik2



Tak sure la anda boleh imagine ke tak. Tapi sape2 yang pernah guna mesti tau kan? Lepas tu bila da siap cikgu aka kak lili yang ajar saya tu mesti tolong save kan keje saya tadi kat floppy A. Alaa tempat disket tula. Ingat lagi sampai dia bebel2. Yela2 tiap2 minggu dia tolong save kan. Saya ni pulak tak reti2 nak belajar save sendiri ha3. Manelah saya tau akak. Taip2 saya pandai la kate baru darjah 3 he3 ;p

Sunday, September 19, 2010

seminggu berhari raya

Ini cerita bergambar lagi. Tapi konsep penceritaan adalah ditiru dari cik daia sikit sebab kasi gabung terus dari raya pertama sampai raye ketujuh :D
Kat bawah ni gambar rendang pada malam raya. Elok je berkuah sebab tak siap masak pun lagi. On the way dikeringkan. Of course la my mom's handmade weee~


-1 Syawal 1431H-
Next, juadah pagi raya. Mak saya masak lagi nasi minyak dengan ayam masak merah nom nom nom. Yang tengah tu sape2 tak kenal, namanya ketupat palas. Enak dimakan dengan rendang buatan mak nom nom nom lagi. Biasanya pagi raya kami makan lemang tapi sebab beraya kat kontan, tak dapekla nak merase lomang di pagi satu syawal sob3

Lepas makan adalah sesi bermaaf-maafan dan meng'collect' duit raya. Sabar ye adik2, along keje nanti merasa la korang duit raya dari kaklong korang ni.

Siap sembahyang raya adalah sesi fotografi tapi gambo satu family nan ado. Camera cikai wu3. Ini adalah gambar anak2 dara bersama mak abah

Tahun ni kaum lelaki tak pakai baju melayu sebab tawfiq awal2 da borong baju stail pakistan ke apetah saya pun tak pasti tapi sri petaling mari hu3

Gambar adik beradik. Abah cakap saya tak boleh duduk sebelah tawfiq sebab muka sama ha3 (apekah??) so adik wan lah yang kena pindah duduk dekat saya

Habis bergambar kami pun siap2 nak balik ke temerloh. Kita beraya di sana pulak ye kawan2.

-2 Syawal 1431H-
Hari raya kedua kitorang memang biasanya akan beraya ke kampung abah. Jarak masa dari kampung mak ke kampung abah adalah dalam 45 minit macam tu. (Nak beritau jarak jauh tak tahu so cakap jarak masa halal la ye hi3)

Sebelum sampai kampung abah, kitorang sempat singgah bandar temerloh. Memang hajat dari dulu lagi nak buat family potrait. So inilah hasilnya family potrait kami. Saya kelihatan seperti anak bongsu bukan? :p


Habis beraya kat kampung abah, kitorang balik semula ke kampung mak aka rumah kami jugak la. Petang2 tu lepas layan sedara mara datang, saya rasa macam nak tengok kebun abah pulak. So paksa jehan n adik wan ikut saya kutip rambutan hasil tangan abah yang tanam.

Oh pokok rambutan ni rendang lagi. Kitorang boleh capai2 je tapi capai pun duk terjinjit jugak la. Takpun paksa adik wan tarik dahan dia n saya pulak kutip buah dia he3


Antara hasilnya. Manis wokkk! Kalau nak silalah ke kampung saya :)


-4 Syawal 1431H-
Tiba2 da masuk 4 Syawal kan. Ha3 4 Syawal kitorang da balik kuantan semula da. Sampai dalam maghrib macam tu. Kitorang adik beradik da plan nak order pizza sebab abang fiq kita ada voucher baik punya. Tugas menelefon diberi kepada cik ngah kita. First time kot kitorang main delivery2 ni. Gila jakun ha3. Dalam setengah jam gitu da sampai da mat pizza tu. Terbaik lah! Kalah makan pizza kat ecm nuh!

Piza 3 lai, 2 mushroom soup, 2 garlic bread, 4 pcs spicy chicken wing and tambahan 6 crab stick yang saya goreng. Makan adalah untuk satu family dan pizza adalh dibayar oleh mak kami. Nom nom nom kenyang amat lah!


-5 Syawal 1431H-
Kami duduk kat rumah je kemas2 pape yang patut. Mak pulak sibuk di dapur masak rendang daging kerbau pulak. Pagi tu saya sempat la pegi rumah member lama cik syu namanya. Dah berkurun tak ketemu. Dia ni pulak jarang balik kan. Seronok sangat bercerita sampai tak sedar yang minah ni da nak balik KL pagi tu jugak hu3.

Tengah harinya pulak datang la pulak cik daia bersama kak ada kita. Jamulah diorang dengan rendang yang tak siap lagi. Terkejut diorang bila saya cakap rendang tu daging kerbau ha3. Sian korang kan mesti jarang dapat makan kobau hi3

-6 Syawal 1431H-
Kitorang bertungkus lumus bantu mak buat mee kari. Cadangnya untuk kawan2 yang datang je. Sekali long timah n family pun datang singgah. Petangnya pulak pakwe n family pulak sampai. Meriah la rumah kitorang aritu. Orang tersayang pun datang vavavassss.
Member lama cik siti nur ain pun datang elok je lepas balik keje siap dengan uniform lagi tu. Hanom n izzati pulak sampai malam. Wahhh seronok betul jumpa rakan2 lama ni. Kitorang duk berborak je cerita kisah2 lama rinduuuu..!

Eh2 tetiba :D

-7 Syawal 1431H-
Raya ketujuh kan jatuh masa Hari Malaysia. So cuti la kan. Masa ni pulak turn paklang n family sampai. Sopan n patriotik betul saya masa tu siap berbaju kurung ha3. Petang sikit saya bergerak ke Beserah. Uii kak ada ajak makan nasi dagang ye. Sebenarnya ada dalam 2 hari jugak la tak makan nasi kan. Sampai je kat umah kak ada, saya n daia pun melantak la nasi dagang siap tambah ketupat palas lagi. Enak sungguh nasi dagang mak kak ada kita. Saya da la lama tak pekena nasi dagang. Rasa nak tapau bawak balik je. Nasib baik sifat malu masih menebal masa tu wa3.

Tak lama kat umah kak ada, saya singgah umah daia pulak. Alang2 da kat beserah kan. Boleh pulak abid datang sekali siap bawak gang. Cess batul laaa. Kat umah daia dapat la merasa almond london cik daia kita tu. Daia, ko tao tak abid cakap ape? Patut la almond london ni penuh je. Kuang asam kan?? tsk3

Oke cukup seminggu beraya. Minggu depan kita puasa enam pulak ye ecece

Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri

Hu2 semua sibuk2 buat entry hari raya kan. Saya pun nak buat tapi cam takde idea ha3. Ok mari kita dengar takbir raya k. Rasa syahdu bila dengar tapi sebenarnya tak feeling nak raya pun sebab first time saya n family malam raya masih kat kuantan. Kitorang akan gerak balik ke temerloh insyaAllah lepas solat sunat aidilfitri esok. Tak sabar nak sembahyang raya kat kuantan :)



Selamat Hari Raya kawan2 and blogger semua. Ampun maaf zahir dan batin ye dari hujung rambut sampai hujung kaki. Jangan makan banyak sangat. Berhati-hati di jalan raya, drive safely k. Kepada kaum lelaki esok jangan buat2 lupa pulak solat jumaat. :)

Jom tolong mak kat dapur

Monday, August 30, 2010

nampak sama tapi sangat berbeza


Ini namanya kuih tepung pelita. Tengok baik2 ia guna daun pisang ye. Kuih ni lembut sangat n mudah pecah juga tak tahan lama. Bila beli silalah pegang n jaga elok2 takut terbalik pulak nanti hu2. Ada 2 layer. First layer (hok atas kaler putih) adalah dari santan kata mak. Second layer (kaler hijau) pula adalah dari tepung beras juga bersama air gula. Kegemaran abah saya. Ramadhan ni asal saya balik je berbuka kat rumah mesti ada ini kuih :)



Ini pula kuih tako namanya. Lihat elok2 ia guna daun pandan ye. Macam kuih pelita, kuih tako juga ada 2 layer. First layer juga adalah santan n tepung beras. Second layer pulak guna tepung hoen kwee (sila google sendiri if nak tahu macam mana rupe tepung hoen kween ni ye ;p). Kat tengah layer ada diletakkan sengkuang or jagung (saya terbagi salah info kat seseorang. Saya cakap lengkuas. errkk?! he3) Ramadhan tak merasa lagi. Nampak gayanya bakal dicari tak lama lagi di bazar2 terpilih hue3.

Kenapa saya buat entry ni? Sebab suatu hari jiran katil bagi saya rasa kuih pelita versi bazar dotdot. Pelik sebab takde layer hijau. Rasa air gula sesado. Lalu jiran katil pun bertanya, "Adakah tempat dotdot memang buat kuih pelita serupa ini?" Saya dengan yakinnya menjawab, " Tak pernah2 ak jumpa hok gini gayanya. Nak kata kuih yang ada lengkuas tu lain rasanya." Pulang ke rumah saya bercerita pula kepada emak perihal kuih pelita tadi. Lalu mak dengan senangnya menjawab, "Pemalas orang yang buat kuih tu..."

Moral of the story: Tolong lah pandai bezakan lengkuas dengan sengkuang hokeyyy? kih3

Gambar ihsan encik google =)

Monday, August 23, 2010

kisah itu

Dari Anas r.a. bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sempurnakanlah saf pertama, kemudian saf berikutnya. Jika kurang (saf pertama telah penuh/tidak mencukupi), maka hendaklah ia mengambil saf yang belakang.” (Hadis Riwayat an-Nasa’i)


Sheikh Abdul Aziz bin Baaz rahimahullah menyatakan, “Barisan itu dimulai dari tangah di dekat posisi imam. Barisan sebelah kanan lebih afdhal daripada barisan sebelah kiri. Yang wajib dilakukan adalah tidak dimulakan membuat barisan baru sehinggalah barisan pertama sempurna. Tidak ada masalah jika orang-orang yang berada di sebelah kanan barisan lebih banyak dan tidak perlu dilakukan penyeimbangan kerana perkara tersebut bertentangan dengan sunnah. Hanya saja, tidak diperbolehkan membuat barisan kedua sehingga barisan pertama sempurna dan tidak boleh juga membuat barisan ketiga hingga barisan kedua sempurna. Begitu jugalah barisan yang seterusnya.” (Fatawa Ibni Baaz, 11/205)

info taken from here

Tiba2 rasa nak google pasal ni. Saya bold kan ayat tu kira macam wakilkan suara hati saya lah. Saya ni bukanlah alim. Ilmu pun masih banyak yang kurang. Tapi masa kat matrik dulu saya ada belajar. Saya ingat lagi ada orang tanya kat ustaz, saf tu bermula dari mana? Then, ustaz tu cakap. Saf bermula dari tengah dekat dengan posisi imam.

Tapi kenapa orang akan cari port tepi2? If orang ramai saya faham lah niat anda nak bagi jemaah lain senang nak masuk semua. Tapi if jemaah setakat satu saf je pun nak jugak ke duduk kat tepi2 tu? Sedangkan anda sendiri nampak hanya anda je dekat situ. Takkan nak tarik jemaah lain2 pergi kat anda pulak. Sepatutnya anda la yang gerak penuhkan saf kan?

Sila betulkan kiranya saya salah

Saturday, August 7, 2010

weekend itu







was a blast!

p/s: sudah malas mahu bercerita

Friday, August 6, 2010

cube nak tipu heh?

One fine day,

Tengah seronok2 menikmati lunch dengan lahapnya bersama ida n yana. Tiba2 dengar bunyi hanphone sendiri kat bilik sebelah. Oh ye, saya lunch kat bilik jiran ye hu3. Lalu berlari-lari anak lah saya ke bilik sendiri. Bajet comel lari2 anak dengan tak pakai selipar kan hak3.

Angkat telefon, kedengaran seperti indonesian yang bercakap ye. Hah sudah mamat indon mane pulak nak ngorat haku neyh? tsk3. Dia bagi salam elok. Tapi macam berhenti jap nak suruh saya jawab. (Biasa bila saya dapat call, laju je si pemanggil cakap, "Semekom tiqah bla bla bla.." tanpa sempat beri kebenaran kat saya jawab salam dulu hu3 yela tu). Saya dengar dia perkenalkan diri dari celcom katanya tapi nama tiada di situ ye.

Dia bebel bla bla bla dan saya pulak just aha aha aha tiba2 dia cakap, "Tahniah! Nombor saudara (saudara dia panggil? Ape kasar nau ke suara saya ni?tsk2) telah berjaya memenagi cabutan bertuah bernilai tujuh ribu ringgit." Ha2 ok mula2 memang rasa bangga sikit kan. Tujuh ribu ye. Lepas la nak buat bayar pt 3 sem (err lepas ke?)

Lepas tu tak lama dia confirmkan nama saya. Aha nama saya memang betul sama macam yang dia cakap tu. Tapi lepas tu dia mintak pulak no akaun saya. Oh oh saya da start cuak da kan. Bab no akaun ni bukan boleh buat main tapi dalam akaun saya pun bukan ada duit he2. Saya try nak escape dari conversation tu. Saya cakap saya ada kelas nak belajar ni. Tapi dia mintak pulak no akaun family or kawan2 yang ada dengan saya masa tu. Ewah2 suka suki je kao heh. Bagi lempang sedas nak?

Okay saya da malas nak layan kang hilang pulak selera nak makan kan. So, saya cakap kat dia saya ada hal nanti pandai2 la saya nak cari dia balik. Dalam pada nak stop tu sempat pulak dia bagi contact number dia saya pun aha aha aha jela konon2 tengah gigih menyalin no phone dia kah3. Lepas tu sempat pulak dia tanya umur saya berapa. So saya dengan yakinnya kelentong, "Oh saya baru 18 tahun" bajet muda kan hi3 lantak ko lah. Orang camni takleh layan sangat. Kelentong takpe diharuskan =p

Ada yang nak komen?

Thursday, August 5, 2010

5/8/2010
12 am already
------------------------------------------------
You used to captivate me by your resonating light
Now, I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts my once pleasant dreams
Your voice it chased away all the sanity in me

These wounds won't seem to heal, this pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

Tuesday, July 27, 2010

we have been teached to not make mistakes
but it just cant live that way~
people tend to make mistakes to treasure the meaning of life=)

Tuesday, July 6, 2010

terharuuu

Sesungguhnya saya sangat terharu. Senpai saya kat semsas dulu sanggup buat glosari ciskek untuk saya he3. Terima kasih kak dhie!

Nanti saya nak try buat ciskek macam kak dhie jugak la. Teringin pulak nak buat bila baca dia punya entry macam menggoda saya je ha3. Sabar ye nanti saya da buat (kalau jadi la) komfem jaja kat sini ha3 kecoh je haku ni.

Sabtu yang best!

Actually saya tengah menunggu gambar2 dari camera rakan2 semsas saya untuk dijaja kat sini he3. Almaklumlah kamera handphone saya ni cap 2 megapixel je hu3. Jari jemari ni da gatal da nak buat entry pasal sabtu lepas yang memang best tak hingat hu2 cepatla rakan2 upload kat fb ye.

Seronok gila! Sabtu lepas, pagi2 saya da bangun. Eh takdela pagi sangat dalam pukul 8 camtu. Tu pun gigih bangun sebab lip da message he3. Saya n ex-semsas da ada agenda nak gathering. Tapi pempuan2 la semua tu pun tak semua la dalam 15 orang je camtu.

Destinasi pertama, haruslah sekolah tercinta hu3. Kebetulan semsas ada buat hari terbuka asrama masa tu. Ape lagi terus pakat2 kumpul depan tunas manja taman tas. Kenangan je tunas manja ni tempat outing utama la katekan hu3. Da masuk sekolah wajib masuk aspuri. Oh rindu betul nak mandi kolah ramai2! =p

Bangunan aspuri. Tsk huduh nau! Takde orang nak sponsor cat ke? See ampaian kat aras da takde. Hebat lah! Takde lagi baju jatuh. Takde lagi baju lelong hu3

Ampaian semua pindah kat bawah. Sian budak Soyuz la terpaksa la korang turun dari aras 4 tu nak sidai kain ye hu3


Ni la dorm saya. Kuning sekuning-kuningnya haih! Dulu zaman saya ada jugak cat oren sikit. Sekarang memang semangat kesukanan betul la hu3 mantap2. Eh kerusi tu apehal? Ha3 sila abaikan sahaja


Last, kenangan dengan bekas katil hu3. Rindu nak tido kat sini. Dulu saya tak dapat langsir tao. Hah tido la dengan nampak bayang2 orang lalu lalang kat luar dorm hu3