Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 6, 2010

cube nak tipu heh?

One fine day,

Tengah seronok2 menikmati lunch dengan lahapnya bersama ida n yana. Tiba2 dengar bunyi hanphone sendiri kat bilik sebelah. Oh ye, saya lunch kat bilik jiran ye hu3. Lalu berlari-lari anak lah saya ke bilik sendiri. Bajet comel lari2 anak dengan tak pakai selipar kan hak3.

Angkat telefon, kedengaran seperti indonesian yang bercakap ye. Hah sudah mamat indon mane pulak nak ngorat haku neyh? tsk3. Dia bagi salam elok. Tapi macam berhenti jap nak suruh saya jawab. (Biasa bila saya dapat call, laju je si pemanggil cakap, "Semekom tiqah bla bla bla.." tanpa sempat beri kebenaran kat saya jawab salam dulu hu3 yela tu). Saya dengar dia perkenalkan diri dari celcom katanya tapi nama tiada di situ ye.

Dia bebel bla bla bla dan saya pulak just aha aha aha tiba2 dia cakap, "Tahniah! Nombor saudara (saudara dia panggil? Ape kasar nau ke suara saya ni?tsk2) telah berjaya memenagi cabutan bertuah bernilai tujuh ribu ringgit." Ha2 ok mula2 memang rasa bangga sikit kan. Tujuh ribu ye. Lepas la nak buat bayar pt 3 sem (err lepas ke?)

Lepas tu tak lama dia confirmkan nama saya. Aha nama saya memang betul sama macam yang dia cakap tu. Tapi lepas tu dia mintak pulak no akaun saya. Oh oh saya da start cuak da kan. Bab no akaun ni bukan boleh buat main tapi dalam akaun saya pun bukan ada duit he2. Saya try nak escape dari conversation tu. Saya cakap saya ada kelas nak belajar ni. Tapi dia mintak pulak no akaun family or kawan2 yang ada dengan saya masa tu. Ewah2 suka suki je kao heh. Bagi lempang sedas nak?

Okay saya da malas nak layan kang hilang pulak selera nak makan kan. So, saya cakap kat dia saya ada hal nanti pandai2 la saya nak cari dia balik. Dalam pada nak stop tu sempat pulak dia bagi contact number dia saya pun aha aha aha jela konon2 tengah gigih menyalin no phone dia kah3. Lepas tu sempat pulak dia tanya umur saya berapa. So saya dengan yakinnya kelentong, "Oh saya baru 18 tahun" bajet muda kan hi3 lantak ko lah. Orang camni takleh layan sangat. Kelentong takpe diharuskan =p

Ada yang nak komen?

7 comments:

  1. ehem2..bdget mude ek..?
    bkn kah itu perkara yang kamu slalu buat..?ha2..

    a'a..keji laa orng zmn skrng,nk menipoo je keje,jnji dpt duit..hu2..kn..kn..

    ReplyDelete
  2. eh2 yeke mane ad la ida hi3
    aha tula jgn la kite sng2 tertipu ye

    ReplyDelete
  3. "org camni xley layan sgt"

    tapi hg layan je! hahahahahahaha.


    dulu pon aku pnah dpt call cmni time tengah lab!

    dia ckp aku menang RM20k. (lagi byk dari hg! woot!!)

    tetiba mintak no akaun haram pe tah. ckp mcm cina tapi bg salam. hm.

    so aku pon ckp la "u nak no acccount saya? ok. ambil pen dan kertas, sy nk ckp ni. PERGI-MAMPUS. (click)"

    lol

    ReplyDelete
  4. ak layan sebab rasa nak kelentong dye balik hi2

    amboi kooo ckp gitu x syg mulut eh :P

    ReplyDelete
  5. hak3. lawak la cik tuty. XD suka entry ni. huu~
    da berabad2 lama x singgah sini. ni pun iz suruh baca. hee~

    p/s: windu kamu!!

    ~cik yah~

    ReplyDelete
  6. cik yah, rinduuuu kamu juge hu3 nanti raye rumah kite eh? :D

    ReplyDelete
  7. okai! XD
    raya jemput datang umah juga. hee~

    ~cik yah~

    ReplyDelete