Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 29, 2009

first day sem 6 di pekan

Salam semua!

Pagi tadi 6am da bangun siap2 nak pergi pekan. Kelas hari ni pukul 8 so kena la bangun awal sebab tengok jadual bas gerak pukul 630-7am je. Ak pun siap la cepat so that tak kena tinggal bas.

Bas gerak pukul 655 macam tu tapi kitorang sampai pekan da 8 lebih. Ak aja n natul bertiga cari lab. Pagi ni patutnya ada lab mechanical vibration. Dengan bantuan beberapa orang lecturer n jurutera pengajar jumpa la kitorang dekat lab yang dicari. Halim n dak chinese ikut sekali. Tapi lab berkunci pulak. Aisehh tension mak. Kut ye pun tak start kelas lagi announce la awal2 dalam memo ke ape kan. Jam berikutnya pun sama gak. CAE n power plant lab. CAE awal2 daw thet thet mun da memo cakap takde lecture tapi yang power plant lab ni pun same je. Lepas tu banyak masa ak n kawan2 abes melepak + tido jerr. Grrr baru semangat nak belajar.

Nasib baik petang ada jugak lecture takde lah rasa membazir masa kat pekan je hu3


takde kerja la ni g ambik gambar lab

Sunday, December 27, 2009

Terima Seadanya....

Jika kamu memancing ikan..
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu..
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja...
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia
akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga....

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN
kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya..
Janganlah sesekali kamu
meninggalkannya begitu saja...
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat
MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu....

Jika kamu menadah air, biarlah berpada.
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu
teguh...
Cukuplah sekadar KEPERLUANmu...
Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula...
Akhirnya ia dibuang..
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi...

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,
TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
ISTIMEWA...
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA, boleh
jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya...

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yg kamu pasti
baik untuk dirimu.
Mengenyangkan..Berkhasiat...
Mengapa kamu berlengah cuba mencari makanan yg lain...
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak
boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seseorang insan...
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU...
MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA
dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila
dia menjadi milik orang lain...

Wednesday, December 23, 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest

Salam semua!

Ehe buat julung-julung kalinya ak join contest after almost a year ak berblogging he3. Contest ini tersangat la senang, tengok tajuk pun da tahu BLACK & WHITE PHOTO Contest kan. Entry pun tak perlu panjang2 lagi la ak suka memang sesuai sangat dengan jiwa ak. So ini lah gambar ak untuk contest ni. Taraaa..


Gambar ni masa ak join masum kat uum. Credit to mira for this pic. Ak rasa nice da pic ni walaupun ak tak cun pun hu3 tapi the way mira snap gambar ni tersangat la buat ak sukaaa..

Ok la for those yang nak join contest ni, korang boleh just click link bawah banner contest ni. Tarikh tutup tak lama da 25 Disember 2009. So cepat2! Sempat lagi ni


http://thecamerajunkie.blogspot.com/2009/12/black-white-photography-contest.html


Mintak2 ad la luck ak. Thanks akak ezzan nanti2 buat la contest macam ni lagi ye ;)

Sunday, December 20, 2009

family dinner

Salam

Sape2 duduk kat kuantan or belajar kat kuantan or kerja kat kuantan biasa makan2 kat indera mahkota (IM) tak? Ehe meh sini ak nak promote satu cafe baru kat area rumah ak ni. Namenye Lebak Cafe. Sape2 nak melancong ke kuantan pun boleh cuba gak he3.


Maaf gambar jadi tak clear sebab diambil dari dalam kereta semasa hujan hu3

Semalam lepas isyak, abah bawak kitorang satu family dinner kat tempat ni. Nasib baik hujan da berhenti, lancar la sikit perjalanan hu3. Tempatnya memang tak jauh pun dengan rumah kitorang. Kalau rumah ak ni letaknya kat IM 2, Lebak Cafe ney dalam IM 5. Tersangat la dekatnya. Abah kata da lama da dia nak bawak kitorang makan kat sini sebabnya nama Lebak tuh. Katanya sama nama dengan satu tempat kat kampung dia tu. Tapi sebabkan kami ney orang pahang makanya pronounce 'a' tu jadi 'o' => 'Lebok' gituu. Ha3 ak pun tak perasan wujudnya tempat nama Lebak tu =p


Ehe ni antara makanan yang kitorang order. Yang lain tak sempat nak snap gambar da ngap masuk mulut dulu hu3.

Cafe ni baru lagi kot tapi environment dia nice la lampu2 nya sikit lagi nak romantik hu3. Makanan pun best n banyak choice, western eastern semua ada n harga pun tak mahal sangat. So sape2 yang lalu ke datang kat IM ni bolehlah try makan kat sini. Kitorang tunggu order sampai pun tak lama sangat kira berbaloi ar.


Ni muka 2 orang budak kekenyangan tengok semua habis licin =p

Tu saja cerita hari ini. Ak tak dapat upah pun promote cafe ni tapi saja2 je nak hebahkan tempat makan best kat IM ni. Ehe kalau ad rezeki try la =]

Friday, December 18, 2009

hijrah

Salam Maal Hijrah 1431H semua!



Sudah hijrah kah kita? Ingatan pada diri sendiri dan readers sekalian



Persoalan : nape doa awal n akhir tahun kt tv n jakim lain eh? ada sape2 bole jawab?


p/s: tahniah untuk team malaysia! he3 =]

Tuesday, December 15, 2009

result

Salam

UMPianss ak da tengok result ak. Korang dah? ehe actually kan result sem ney memang lambat gile2 ar keluar. Hari2 ak bukak e-comm takde jugak final result. Then, petang tadi hajar msg ak cakap tapak da dapat tengok result. Bukan cara biasa tapi siap bercoding gituu hu3

Ok kawan2 ini adalah step nya sila ambil perhatian (hi3 bajet terer)



1. Click kat coursework. Then dye akan keluar macam ni la kan (sila click untuk imej yang lebih besar n abaikan benda yang lain yang tak berkaitan hu3 tak sempat nak buang)

2. Kat tempat yang ak bulatkan dengan tak lawanye tu, korang delete perkataan coursework

3. Then copy paste kan coding ini
preview&semcode=06071%2FIJA&semcode=06072%2FIJA&semcode=07081%FIJA&semcode=07082%FIJA&semcode=08091%2FIJA&semcode=08092%2FIJA&semcode=09101%2FIJA

4. Result akan keluar kat bahagian bawah2 sikit

Ok itu saja tutorial hari ini. Selamat mencuba! =p
* sekali result da bole tengok esok hu3

Credit to tapak n hajar for the information

edit:
ok yang ney lagi senang eh
- bukak final result, pilih sem ni then click submit. Pegi kat url then tukar word 'result' kepada 'preview'

this one credit to liebe hi3

edit lagi: lan srh credit ke mok for dat information ehe mok bace ke blog ak? ak credit kat ko ney he3

Thursday, December 10, 2009

cake saye!

Salam

Ok ini adalah cerita lama harap maklum





Ehe ini adalah 2 biji kek yang ak berjaya buat before aidiladha aritu (dengan pertolongan adik wan). Cake biasa n chocolate cake. Rasanya not bad lah tapi ak prefer chocolate cake sebab tu size dia besar sikit =p. Yang corak2 tu pulak just guna stick je kalau creative lagi dapat la corak cantik sikit. Buat cake ni semata-mata nak bawak kat tawfiq. Sian dia tak dapat balik raya sebab spm hu2

Tuesday, December 8, 2009

kemajuan d situ

Salam




Wuhuu tajuk line tp isi nya same ngn entry eddy ehe tak kira nak letak jugak sebab da print screen =p..see fs da maju d situ. Da lama tak sign in tetibe kebosanan melanda last weekend. So ak pun try la jenguk2 fs. Terkejut eden. Da lain betul! Tapi da tak active sangat da rasa nak delete account pun ada hu2 ^^

*sila click gamba untuk lebih besar

Sunday, December 6, 2009

skulmate kawen




6 December 2009
Jengka, Pahang

Selamat Pengantin Baru Puan Shakila

Hik2 sukaaaa sangat sangat sangat. Ini adalah schoolmate pertama ak yang kawen ok. Nak tumpang gembiranya macam ak pulak yang kawen walaupun ak tak join konvoi ha3 =p.

credit pic to edah

nice!

Thursday, December 3, 2009

google saya pulak

Salam





Oho sengaja letak poster bleach. Ni sebelum si Aizen n konco2 nya belot. Ehe actually semalam baru tengok episod baru 248. Bila la ko nak habis? Dulu2 ak punya la semangat duk kumpul semua episod bleach dari yang 1st sampai dengan movie2 sekali ak simpan. Punya la kipas-susah-mati bleach ak ni. Tapi bila lama2 tengok story line dia cam panjang je lagi tak sanggup la ak. Last2 ak delete je semua hu3.

Ehe ni apahal pulak la mukaddimah bleach lak eh? he2 takde kaitan pun sengaja je bosan2 tatao nak tulis apa. Aha semalam kan ak lepas je baca IJAU COMEL, ak pun saja2 la gatal duk mengoogle atiqahtuty. Sekali pap about 392 gak la result nyer oho nak bangga ke idak? Bukan famous amos sangat pun ak ni, orang lain lagilah entah2 392 tu baru pages diaorang je hu2 maka nya tak perlu lah nak bervanggeee di situ ok tuty xiao jie sila sedar diri..

Berbalik kepada kisah google ku tadi, masa ak tengok result yang ada link dengan nama ak tu tiba2 ternampak lah satu yang menarik perhatian mataku (awww ayat takleh blah =p). Tajuk nya (ceh tajuk tu) Hasil Pencarian Iklan Tentang Apakah Sujud Tilawah Itu. Kan dulu (bagi yang pernah baca la) ak ada tulis pasal sujud tilawah ni tapi ak pun amik daripada en google gak. Then, fuh! tak sangka blog ak pun termasuk dari sumber orang tu jugak ok. Nasib baik la dalam entry tu ak ada letak sekali link source yang ak refer tu.

Jadi kesimpulan n pengajarannya kat sini, ni hanya pendapat ak jela kan, lepas ni kena lebih berhati2 lah masa nak tulis or blog kan something especially. Sebab yela kita mungkin just nak tulis hanya untuk suka2 kan tapi bila da satu dunia baca em actually boleh baca jadinya menda tu mungkin boleh jadi satu isu sama ada positive or negative impact. And boleh juga jadi macam reference orang secara tidak sengaja, contoh terdekat ak la kan. Jadinya, lepas ni kena ensure la yang reference kita tu adalah daripada sumber yang sahih. Bukan main copy paste je ala macam buat assignment ecece macam tak biasa pulak korang eh? ha3 ok serius!



Wednesday, November 25, 2009

selepas seminggu bercuti..

Salam semua

Da seminggu da rupanya cutiku berlalu tapi rasa macam da setahun ohh..! Bosan tak terkata before ney. Hari2 kat rumah tengok hujan turun non stop. Tapi hari ney cerah. Wah! Terasa bahagia je nak jemur kain. Sangat sukaaa..

Ehe habis cerita pasal cuaca ok. Sebenarnya nak cerita pasal hari ney je. Siang tadi kan saya keluar lepak2 dengan edah, syu, echort n fara nyebo. Best oh da lama rasanya tak keluar berfoya-foya macam ney ha3. Tujuan asal sebenarnya nak bayar duit dinner exsas kat edah je tapi dah alang2 keluar kan apa lagi berfoya sakan la. Da la edah janji nak belanja makan he2 ak pun onn je la =].

Pukul 12 macam tu ak dah keluar rumah. Abah hantar pergi ecm. Ingatkan ak paling lambat sebab janji pukul 11 lebih kan rupanya ak la paling awal. Tawaf la satu ecm tu sampai la edah sampai. Tak lama lepas tu syu pulak sampai. Shopping cooler pad dia jap then edah da mula offer nak belanja makan. Yezza saat yang ditungu-tunggu akhirnya...

Kitorang decide makan kat noodle station. Sementara tunggu echort kitorang usha2 la menu tengok apa yang menarik. Kenapa semua mee bentuk macam mee megi ha3 felikk je. Tak lama lepas tu echort sampai. Echort datang dengan kereta kancil sinar harian dia ohh..Lepas tengok menu bagai ak pun oder la Mi Wantan Thai Spicy ape tah (nama penuh tak ingat) n air I Love U ape tah ha3. Siyes ak order air tu sebab nama dia je ok. Bengong je ak ney..Dapat2 je makanan..eh2 lu pikirla sendiri nabil..hu3


macam megi goreng buatan sendiri kan? tapi rasa dia not bad laa


eh2 botol sos ke botol kicap ney? nasib baik ak tak banyak minum air cukup la untuk ak sorang hu3 rasa? so-so la



dan ini lah orangnya yang baik hati nak belanja. duit jpa dye banyak lagi kot. kawan2 pegi seranggg ha3

Tak sempat nak bergamba dengan mereka yang lain tangan ak laju je menyudu ke mulut ha3 lapar tak hingat. Makanan2 diorang pun ak x sempat nak snap tapi takpe kat camera syu ada nanti tengok la kat fb. Tapi rasanya dalam banyak2 makanan tu ak sorang je kot yang habis makan sampai licin semua. Nampak sangat la nafsu makan ak besar nak2 bila orang belanja kan =p. Thanx edahh!

Baru sibuk2 nak bayar semua tak lama farah zaihan lak datang. Pakai skirt lagi fuh ayu! Rasa nak tiru je hak3. Kitorang jalan2 tiba2 eh sampai kat tempat karok la. Ak memang da lama tak masuk tempat macam ney dulu2 karok kat box je ok. Sekarang da ad bilik. Dak2 ney sakan je nak masuk. Layankan aje nasib baik semua pempuan..Serak2 basah suara ak jadinya ney semua sebab feeling gila masa nyanyi lagi aerosmith. Rasa nak lagi je hu2 cukoppplaaa tuh.

Dalam pukul 5 macam tu baru kitorang balik. Keluar ecm senyum puas je hiks~

p/s: edah kate belanja setahun sekali maknanya tahun depan mungkin dia akan belanja lagi ha3 keji..=p

Friday, November 20, 2009

wajah baru lappy ku



Salam

Ehe first sekali sila jangan gelak kat ak. Ak tau agak ketinggalan jugak la ak ney. Baru nak bertukar kepada vista padahal orang lain da kecoh guna windows 7 kan..ha3 fedulikkkann. Ak tukar ney pun lepas lappy da diformatkan. Thanks to en liebe ^^. Alang2 da format kan tukar semua yang baru. Kalau tak dulu lappy ney duk menternak virus je kerjanya. Da la masa tu ak guna Xp and still guna microsoft office 2003, haih asal dapat note yang versi 2007 je terpaksalah ak minta jasa baik rakan2 untuk convert kan bagi ak hu3. Tapi tu dulu sekarang tidak lagi hi3 suka tak hingat!

Lagi satu ak baru je guna kaspersky internet security 2010. Ak beli untuk 3 users dalam RM158 tu yang tulis kat box dia la. Nak tawar menawar lebih2 tokey pula yang tak ada kat situ. So nak tak nak proceed je la dengan harga yang diberi. Banyak jugak benefits guna antivirus ney antaranya it is compatible with windows 7. If nak maklumat lebih lanjut boleh la usha this site www.kaspersky.com

Sekian sahaja report untuk hari ini. Jumpa lagi (..ha3 apakah?? =p)

Wednesday, November 18, 2009

home sweet home

Ya betul! tengok tajuk pun da tau. Ak suda pulanggg hari ni hua3.

Hari ni pun spm da start. Gud luck semua especially adikku sendiri ahmad tawfiq ( tak dapat dihubungi so mintak2 ko baca =] ). Untuk adik2 orang lain pun gud luck juga..!!

Oh oh cuti mau buat apa eh? Em mungkin ak akan kembali gigih bermain farm town di facebook yezzaa..err farm ville ak belum berkenan lagi nak main hu3 ^^!

Monday, November 16, 2009

jangan baca

exam da abis

jom lipat kain!

hik3





da kata jangan baca =p


Thursday, November 12, 2009

penat study?

Salam

Hek2 i bet ramai yang da tau pasal mende alah ney tapi nak letak jugak. Bole la nak buat hilang penat study kan2 =p

This is only for a really clever people. Are u?


This one is only for the intelligent ones amongst you. It requires some deep thought and lateral thinking. You could also test it out on any young children you know.

Subject: : Giraffe Test



See how smart you are….


1. How do you put a giraffe into a refrigerator?
Stop and think about it and decide on your answer before you scroll down.




The correct answer is: Open the refrigerator, put in the giraffe, and close the door. This question tests whether you tend to do simple things in an overly complicated way.

2 How do you put an elephant into a refrigerator?

Did you say, Open the refrigerator, put in the elephant, and close the refrigerator?

Wrong Answer.

Correct Answer: Open the refrigerator, take out the giraffe, put in the elephant and close the door. This tests your ability to think through the repercussions of your previous actions.

3. The Lion King is hosting an animal conference. All the animals
attend .... Except one. Which animal does not attend?

Correct Answer : The Elephant. The elephant is in the refrigerator. You just put him in there. This tests your memory. Okay, even if you did not answer the first three questions correctly, you still have one more chance to show your true abilities.


4. You must cross a river that is inhabited by crocodiles, and you do not have a boat. How do you manage it?

Correct Answer:? You jump into the river and swim across. Have you not been listening? All the crocodiles are attending the Animal Meeting. This tests whether you learn quickly from your mistakes.

According to Anderson Consulting Worldwide, around 90% of the

Professionals they tested got all questions wrong, but many preschoolers got several correct answers. Anderson Consulting says this conclusively disproves the theory that most professionals do not have the brains of a four-year-old.


Sunday, November 8, 2009

Thursday, November 5, 2009

menu hari ini

nasi lemak telur mata untuk breakfast at 10

no lunch

roti canai + apple juice for tea time

megi sup tulang for dinner


pemakanan tak seimbang langsung..lapar nasik lagi!

tetibe..ada kamu kesah? =p




Saturday, October 31, 2009

end of october

Salam

Woohooo tajuk macam ape je but finally today is the end of october! Soookaaaa2. Bak kata KC kat oovoo dia "wake me up when octobers end.."

Ya betul! Boleh dikatakan semua 3rd year FKM student da naik gila minggu ney. Dengan assignments yang berlambak-lambak kena hantar, 4 test yang tak nak kalah and last mechanical design project presentation. Yang tak boleh blah tu test mechanical design (mcD) n heat transfer (HT) hari yang sama. Satu petang satu lagi malam. Nasib baik mcD open book test n soalan spot diberi. Bole la jawab sikit2. Tak betul pun tak kisah asalkan kertas penuh diconteng ha3.

Ringkasan untuk setiap test:
-Automatic Control : the hardest one. Ak study lebih dari subjek lain pap2 keluar soalan satu pun ak tak boleh jawab. Dalam kepala duk terfikir "..nak short sem ke exstend huaa.."
-Mandarin : yang ney paling senang! Yezzaa
-Mechanical Design : biasa2 saja tapi dari 4 soalan pilih 3 hanya boleh jawab 2 sajooo hu2
-Heat Transfer : sebenarnya soalan dia senang je tapi biasalah mana cukup masa nak prepare (alasan hu2)

Malam semalam lepas habis je test HT, semua group da sibuk2 nak siapkan report n slide untuk presentation project mcD pagi ney. Ada jugak group yang prototype nyer pun tak siap lagi. Group siapakah itu?? hua3. And kebanyakannya berkampung kat kafe KK1 since tak boleh nak buat kat bilik sorang2 sebab group adalah mix lelaki n perempuan.

Actually dalam week yang sama gak but the days before, budak2 final year chemical pun da berkampung gak kat kafe nih. Yang tu lagi meriah dari petang sampai ke malam. Nasib baik kitorang sehari je tu pun da tersiksa. Mana taknya, first time seumur hidup ak the whole day tak tidur langsung start dari subuh sampai ke subuh berikutnya. Pastu bila da dapat tidur tu bangun je mulalah kepala ngengngong2 hu3. Bukan ak je almost all of us pagi2 sampai block w semua muka mengantuk je yang jadi presenter lagi kesian da la kena present kena tahan mengantuk lagi tsk3

Alhamdulillah everything was settled. And presentation kami pun was successfully done. Semua penyiksaan da habis..oh2 terlupa pula masih ada assignment mcD, project n test ES. Huaaa da la masa study week haish..!

Last but not least, today is the end of october and it's also my sis's big day..!

HAPPY BIRTHDAY ANGAH!




Tuesday, October 27, 2009

take a break

confius sekejap balajar aC..haih

berehat sebentar bersama munchy's

hehehehe

sambung2

Saturday, October 24, 2009

jepun ka mandarin ka...?

Japanese or Mandarin
Japanese or Mandarin
Japanese or Mandarin







and finally....




i











chose






















INTERMEDIATE MANDARIN

hehehe

sambung jelaa haih..




Wednesday, October 14, 2009

sabtu di jepun konon2 (part 3)

Sudah malas mahu mengupdate so lets the pictures tell everything ha3 =p

makan tengah hari di Ryo Zan Tei Bento (model di atas adalah sensei aka advisor kelab janpu ok)


hidangan pembuka: tak sure apa namenye. acar kut? ho3


hidangan utama makan tengah hari : ala2 nasi ayam gitu tapi sup dia sumpah tekak ak tak bole masuk!


pencuci mulut: green tea + red bean ice cream - habis sume nak guna green tea naik loya ak


Dah habis makan kami dibawa semula ke Bukit Tinggi kat tempat yang ada autoshow tadi. PM project bagi masa dalam setengah jam gitu pusing2 kat area situ. Budak2 ni apa lagi bergambar sakan tak hingat (ak pun sama he3). Da habis posing kat kereta semua, masuk kat dalam pulak. Ala yang tempat ada bangunan ala2 kat france tuu. Memang cantik la tempat tu. Selokk gila ak first time tengok swan. Da la ada 2 pasang hitam n putih. Terasa suasana romantik pula wakakaka!

swan jantan sedang mengejar swan betina =p

Tak lama lepas tu pakcik bas ump da panggil gerak. Before keluar dari bukit tinggi tu sempat la kami singgah kat Rabbit Park. Kat sini bukan ada rabbit je banyak lagi binatang lain tapi disebabkan hujan masa tu so kitorang sempat main2 dengan rabbit je la. Kawaiii semua! Rasa nak bawak balik je he3


arnab 1, arnab 2, arnab 3, arnab 4

Last habis kat sini kami then pun bertolak balik ke kuantan. Overall program n tempat ni memang best! If ak ada duit lebih confirm datang lagi ^^



sabtu di jepun konon2 (part 2)

ikan koi gemuk2

sambung balik cerita..

Ada satu transport tak sure apa name dia tapi benda alah tulah yang angkut kitorang semua pergi ke Japanese Village. Tempat tu tak jauh pun dalam 3 minit gitu sampai la.

Dan2 je kat atas tu rasa sejuk je tapi takde la sampai terpaksa pakai sweater ke apa kan. Jalan2 masuk kat area tu sampai la kat satu rumah. Memang rumah jepun la. Then kitorang dibahagikan kepada 3 group. Group yang first pakai yukata, second join 'japanese tea ceremony' and third group boleh jalan2 kat kawasan tu dulu. Lepas tu nanti kitorang akan gilir-gilir buat benda yang sama.



Ak masuk group yang pergi jalan2 dulu. Ak macam jakun jugak la tengok scenery yang cantik2 kat sana. Kejap2 snap. Dah macam supermodel pulak hu3. Tak lama lepas tu turn group ak pulak join tea ceremony. Fuh memang protokol habis! Orang yang ajar tu pun slow motion je step nya. Sangat teliti la. Nak jalan pun takde la nak angkat2 kakinya. Tak berbunyi langsung. Berapa banyak kali bow pun ak tak tau la. Kalau korang suka tengok anime ke cerita jepun ke mesti tau pasal tea ceremony ney kan? Memang ambik masa yang lama. Yang ak pulak (sebenarnya bukan ak je he3) duduk sampai naik lenguh kaki ak last2 menyimpuh jela sopan juga kan =p

cikgu teh jepun =p


green tea rasa rumput..bluekk. minum tak sampai suku kut


Habis tea ceremony kitorang pakai yukata pulak. Heheh part ni la yang ak tunggu2 selama ni. Awal2 da cop yukata merah tengok comel je dari jauh kena sikit dengan baju yang ak pakai hi3. Da siap pakai yukata semua sibuk cari camera. Macam selokk pun ada ak ni sabar jela. Semua tempat nak ambik gambar dengan yukata. Maaf la ye orang sekiling masa tu if ak buat orang rasa menyampah ^^! Gomenn!

bajet ayu konon hu3

full version kih3 bajet nak mampus


sebab apa lia n sensei pandang sana?




Lepas semua orang da siap buat semua elok je masuk lunch hour. So kitorang dibawa la ke satu restoran jepun ni namanya Ryo Zan Tei Bento..

sambung lagi..he3




Sunday, October 11, 2009

sabtu di jepun konon2 (part 1)

Salam

Tak ke senget ak ni bila dekat2 nak final exam, assignment tengah belambak dengan test nyer yang bakal menyusul next week ak pulak boleh pergi jalan2 makan angin..? Ya! senget gila bagai tapi takpe tak kisah yang penting berbaloi, ak suka n mungkin ini adalah pengalaman sekali seumur hidup kott ceehhh..

Date : 10 October 2009
Venue : Bukit Tinggi Pahang - Berjaya Hills Club
Time : 0630 - 1800
Program under : JANPu UMP

Pagi2 buta ak da bangun siap2 sume semangat neyh! Bukan semangat apa sangat pun semangat nak pakai yukata je ha3. Dalam kul 0630++ gitu sampai kat bus stop nasib baik bus tak gerak lagi. Tapi peserta boleh kata semua da datang la n ak adalah antara mereka2 yang lambat SEDIKIT hu3 padan muka kunci jam kul 0545 tapi kul 0605 baru mata nak terbuka =p



Sampai kat Berjaya Hills Club tu, kami agak kagum la sebab rupa2nya ada cam autoshow + race car gitu. Ak pun tak sure apa nama event tu tapi memang banyak la kereta2 cam ferrari, lamborghini, kereta james bond kelasss meletup fuh! Jangan tanya ak apa nama kereta2 tu ak memang tak tahu ni pun ak denga2 orang sebut je hu3. Yang ak tahu road tax dia setaun mencecah ribuan gak la perrghhh..! Ko bayangkan berapa gaji owner dia. Boleh buang2 je duit kereta punya pasal kan2?





ko jangan..ak pun nak jadi model gak =p


Belum puas layan kereta project manager program da panggil. Tujuan kami ke sini bukan nak tengok kereta ye tapi nak pergi Japanese Village (..kut namenye ^^!).

To be continue..

p/s: terlupe pule TODAY is my yi ge didi 's big day. HAPPY BIRTHDAY FIQ!

Thursday, October 8, 2009

convo (bukan saya)

ini adalah MAIRA anak tokey crocs. comey glaaa..

Salam

Last weekend kat ump ada konvokesyen. Konvo ni adalah konvokesyen ke-4 UMP. Sultan Pahang pun dapat ijazah gak, besar2 je banner dia kat kuantan nuh n my cousin pun salah seorang graduan untuk konvo ni. Orang lain sibuk2 kat canseleri, kompleks sukan sume tapi ak bole sibuk kat gerai expoconvo. Camne tuh?

Kan before tu ak n da gang ada berlakon camtu ingatkan nak pergi join tengok la besoknya tapi tak pasal2 rezeki bisnes datang bergolek..Lepas habis sesi berlakon hari tu ada sorang akak staff BPA tu panggil la kitorang. Dia ajak tolong jual barang. Ingatkan jual ape rupanya kasut CROCS he3 rezeki2 Alhamdulillah. Lepas ni sape2 rasa nak order kasut crocs tu bole la roger2 ak he3.

tersame pule theme family oren hahah


hajar, kak dedeq n gadis oren hak3


sy n kak ani
kat bawah tula antara crocs yg kitorang jual he3


Sape2 nak oder crocs bole ovo or skype sy k : atiqahtuty
Terbaik originally from kilang! he3 tak tipu!
Chow~


Thursday, October 1, 2009

pelakon baru ha3

Salam

promote expoconvo sikit he2 sila click untuk lebih besar


Pagi tadi ak takde kelas kat kampus pekan. So semalam yan awal2 da cop ak hajar n ad beberapa orang lagi budak expoconvo dengan paksa rela nya menjadi pelakon tambahan untuk raptai konvo ump tahun ni. Seronok ada, excited ada bosan n mengantuk pun ada ha3.

Seronok sebab mula2 disuruh berlakon jadi graduan lepas tu tiba2 naik pangkat pula jadi ahli senat universiti dapat la merasa duduk atas pentas sambil kamera2 sibuk fokus kat kami kah3 terasa riak disitu.

Excited mula2 je la sebab konon macam da grad kan padahal ada setahun lagi nak habis hu3. Teruja tengok kompleks sukan betul2 da berubah wajah memang cantik ar tapi lupa pula nak ambil gambar sibuk nak berlakon je. Siap ada bilik persalinan khas untuk VVIP lagi. Ak masuk gak tadi sebab kena berlakon jadi kerabat lak hi3 mewah gila tu baru bilik dia.

Bosan n mengantuk. Ni memang wajib la kat ak di mana2. Ak tatao la hari kejadian nanti macam mana guest boleh tahan duduk lama2 tengok orang naik pentas bagai. If graduan tu lain cerita la diaorang confirm bahagia nya da acara diaorang kan. Tapi takpela at least kita tunjuk support kita kan.

Ni gambar2 bosan2 kami tadi sempat lagi snap hak3

hajar cakap dia tinggi dari ak padahal ak saje je bengkokkan kaki kan2? he2


seronok budak berdua ni bergambar dengan dato' nc n datin hi3

Ehe ini sahaja cerita untuk hari ni. Nanti free2 ke rajin ke ak update pasal konvo lak. Tu pun kalau rasa nak join tengok la he3 ^^


Friday, September 25, 2009

rAyA

Salam
Selamat hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin

eheh da raya ke 6 baru sibuk nak wish tapi takpelah masih belum lambat lagi rasanya kan he2 ^^.

gamba last puasa he3 motif?