Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 12, 2010

The 10th kingdom

Mula2 saya gugel seven kingdom. Image yang keluar adalah seperti game2 ganas gitu. Lepas tu try seventh kingdom pulak. Still result yang sama. Tambah pulak kat belakang word virginia (well yang tu je haku ingat pasal cite ni). Web results keluar the 10th kingdom. Yaa itulah yang saya cari. The 10th kingdom rupo eh. Macam mane la saya bole pikir seven kingdom entah.


Ahah inilah movie tersebut. Nak kate movie, 7 jam punya cerita. Panggil tv show jelah sebab saya tengok kat tv dulu he3. Pernah tengok tak? Mesti ada yang pernah nye lah. Sebab cite ni memang faveret adik beradik saye. Bukan setakat adik beradik jiran tetangga saya sume lah. Sebab dulu masa dia tayang kat ntv7, adik kak sara bekas jiran sebelah sebelah rumah tu siap rakam lagi hu3. Ngah, ko ingat tak? Kite siap tido lambat lagi nak tengok cite ni punya pasal kan.

Ok saya sangat gigih menggugel cite ni hokeh. 10th kingdom ni kira macam cite fantasi la sebab tu kitorang suka. Macam2 watak ada. Snow white, prince, cinderella, evil queen (well beselah fairy tale kn). Tapi watak utama adalah 2 orang ni ha. Si cantek virginia n si hensem wolf. Awww i adore watak wolf ni dulu tau keh3.


Wolf tu mula2 jahat n dia adalah orang suruhan queen tu. Tapi bila dia jumpa virginia terus jatuh hati aww suwit gituu. Yang kat bawah ni virginia, ayah virginia name tony and wolf. Tak silap saya rambut virginia jadi panjang then cite ni jadi cam cite rapunzel sikit. Kira gabung banyak2 fairy tale la kan. Nak tengok sinopsis penuh boleh tengok SINI. Saya pun tak ingat sangat sebab da lama kot tengok cite ni. Tapi sekarang tengah berazam nak tengok balik. Tak dapat donlod, tengok kat youtube pun jadi la he3.


Si baju putih tu adalah Prince Wendell. Dia ni cucu kepada snow white and step grandson of the evil queen. Ada ke patut permaisuri jahat tu pegi tukar prince ni dengan anjing dia. Tak senonoh betul. Tapi pandai jugak dia berlakon jadi anjing sejibik! hahah.



Lupe dah prince tu nak kawin dengan virginia ke tak. Tapi yang pasti hati virginia telah dicuri oleh wolf wuhuhuhu. Eh bukan name dia saje2 wolf tau tapi hero ni memang betol2 serigala hokeh. Anda2 kalau rasa tak percaya boleh tengok sendiri cite ni. Ni masa nak ending dah ni. Saat2 nak melamar gitu hi3.



Tunjuk gambar prince dari dekat pulak. Hensem wolf lagi kot. Hahah larikk..!
Prince cakap slang british wokk!


Kisahnya, masa diorang nak makan, si wolf menggatal tarik virginia. Kebetulan masa tu virginia cakap dia nak makan FISH! Dan2 jela ikan ni kena tangkap then dimasak oleh tukang masak istana. Nah hamik ko baru je nak amik isi ikan tu tiba2 ada cincin kat situ.


Tak habis kat situ je. Masa dia sarung je cincin tu kat jari dia, tiba2 cincin tu bercakap pulak. Eh bercakap ke menyanyi tah. Ha3 tak pasti. Takpe nanti saya tengok balik saya update kih3 excited weh nak tengok balik. Ke ada sape2 yang ada dvd dia? Nak pinjam!




And they live happily ever after. :)

2 comments:

  1. haha ingat2 lupe je cite ney.
    tp part rakam tuh, mmg ingat ! :DD

    ReplyDelete