Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 31, 2009

end of october

Salam

Woohooo tajuk macam ape je but finally today is the end of october! Soookaaaa2. Bak kata KC kat oovoo dia "wake me up when octobers end.."

Ya betul! Boleh dikatakan semua 3rd year FKM student da naik gila minggu ney. Dengan assignments yang berlambak-lambak kena hantar, 4 test yang tak nak kalah and last mechanical design project presentation. Yang tak boleh blah tu test mechanical design (mcD) n heat transfer (HT) hari yang sama. Satu petang satu lagi malam. Nasib baik mcD open book test n soalan spot diberi. Bole la jawab sikit2. Tak betul pun tak kisah asalkan kertas penuh diconteng ha3.

Ringkasan untuk setiap test:
-Automatic Control : the hardest one. Ak study lebih dari subjek lain pap2 keluar soalan satu pun ak tak boleh jawab. Dalam kepala duk terfikir "..nak short sem ke exstend huaa.."
-Mandarin : yang ney paling senang! Yezzaa
-Mechanical Design : biasa2 saja tapi dari 4 soalan pilih 3 hanya boleh jawab 2 sajooo hu2
-Heat Transfer : sebenarnya soalan dia senang je tapi biasalah mana cukup masa nak prepare (alasan hu2)

Malam semalam lepas habis je test HT, semua group da sibuk2 nak siapkan report n slide untuk presentation project mcD pagi ney. Ada jugak group yang prototype nyer pun tak siap lagi. Group siapakah itu?? hua3. And kebanyakannya berkampung kat kafe KK1 since tak boleh nak buat kat bilik sorang2 sebab group adalah mix lelaki n perempuan.

Actually dalam week yang sama gak but the days before, budak2 final year chemical pun da berkampung gak kat kafe nih. Yang tu lagi meriah dari petang sampai ke malam. Nasib baik kitorang sehari je tu pun da tersiksa. Mana taknya, first time seumur hidup ak the whole day tak tidur langsung start dari subuh sampai ke subuh berikutnya. Pastu bila da dapat tidur tu bangun je mulalah kepala ngengngong2 hu3. Bukan ak je almost all of us pagi2 sampai block w semua muka mengantuk je yang jadi presenter lagi kesian da la kena present kena tahan mengantuk lagi tsk3

Alhamdulillah everything was settled. And presentation kami pun was successfully done. Semua penyiksaan da habis..oh2 terlupa pula masih ada assignment mcD, project n test ES. Huaaa da la masa study week haish..!

Last but not least, today is the end of october and it's also my sis's big day..!

HAPPY BIRTHDAY ANGAH!




7 comments:

  1. wow ade name ku..haha..sekarang terlalu relax pulak..

    ReplyDelete
  2. wow..ade name ku..haha..sekarang terlalu relax pulak..asik zz..

    ReplyDelete
  3. [kc] sengaja nak bagi ko famous kat blog ak =p

    ReplyDelete
  4. sape suh wat keje last minute? hahaha

    ReplyDelete
  5. [hilmi] eh kate group project kn kene ar berat sama dipikul ringan sama dijinjing hua3

    ReplyDelete
  6. mak aih...
    da pikir da nk entend ke short sem...?
    kte x terpikir pon lg..ahak..

    ReplyDelete
  7. [ada] kamu pandai kte x pndai ihik..

    ReplyDelete