Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 14, 2009

sabtu di jepun konon2 (part 2)

ikan koi gemuk2

sambung balik cerita..

Ada satu transport tak sure apa name dia tapi benda alah tulah yang angkut kitorang semua pergi ke Japanese Village. Tempat tu tak jauh pun dalam 3 minit gitu sampai la.

Dan2 je kat atas tu rasa sejuk je tapi takde la sampai terpaksa pakai sweater ke apa kan. Jalan2 masuk kat area tu sampai la kat satu rumah. Memang rumah jepun la. Then kitorang dibahagikan kepada 3 group. Group yang first pakai yukata, second join 'japanese tea ceremony' and third group boleh jalan2 kat kawasan tu dulu. Lepas tu nanti kitorang akan gilir-gilir buat benda yang sama.



Ak masuk group yang pergi jalan2 dulu. Ak macam jakun jugak la tengok scenery yang cantik2 kat sana. Kejap2 snap. Dah macam supermodel pulak hu3. Tak lama lepas tu turn group ak pulak join tea ceremony. Fuh memang protokol habis! Orang yang ajar tu pun slow motion je step nya. Sangat teliti la. Nak jalan pun takde la nak angkat2 kakinya. Tak berbunyi langsung. Berapa banyak kali bow pun ak tak tau la. Kalau korang suka tengok anime ke cerita jepun ke mesti tau pasal tea ceremony ney kan? Memang ambik masa yang lama. Yang ak pulak (sebenarnya bukan ak je he3) duduk sampai naik lenguh kaki ak last2 menyimpuh jela sopan juga kan =p

cikgu teh jepun =p


green tea rasa rumput..bluekk. minum tak sampai suku kut


Habis tea ceremony kitorang pakai yukata pulak. Heheh part ni la yang ak tunggu2 selama ni. Awal2 da cop yukata merah tengok comel je dari jauh kena sikit dengan baju yang ak pakai hi3. Da siap pakai yukata semua sibuk cari camera. Macam selokk pun ada ak ni sabar jela. Semua tempat nak ambik gambar dengan yukata. Maaf la ye orang sekiling masa tu if ak buat orang rasa menyampah ^^! Gomenn!

bajet ayu konon hu3

full version kih3 bajet nak mampus


sebab apa lia n sensei pandang sana?




Lepas semua orang da siap buat semua elok je masuk lunch hour. So kitorang dibawa la ke satu restoran jepun ni namanya Ryo Zan Tei Bento..

sambung lagi..he3




No comments:

Post a Comment