Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 3, 2009

google saya pulak

Salam





Oho sengaja letak poster bleach. Ni sebelum si Aizen n konco2 nya belot. Ehe actually semalam baru tengok episod baru 248. Bila la ko nak habis? Dulu2 ak punya la semangat duk kumpul semua episod bleach dari yang 1st sampai dengan movie2 sekali ak simpan. Punya la kipas-susah-mati bleach ak ni. Tapi bila lama2 tengok story line dia cam panjang je lagi tak sanggup la ak. Last2 ak delete je semua hu3.

Ehe ni apahal pulak la mukaddimah bleach lak eh? he2 takde kaitan pun sengaja je bosan2 tatao nak tulis apa. Aha semalam kan ak lepas je baca IJAU COMEL, ak pun saja2 la gatal duk mengoogle atiqahtuty. Sekali pap about 392 gak la result nyer oho nak bangga ke idak? Bukan famous amos sangat pun ak ni, orang lain lagilah entah2 392 tu baru pages diaorang je hu2 maka nya tak perlu lah nak bervanggeee di situ ok tuty xiao jie sila sedar diri..

Berbalik kepada kisah google ku tadi, masa ak tengok result yang ada link dengan nama ak tu tiba2 ternampak lah satu yang menarik perhatian mataku (awww ayat takleh blah =p). Tajuk nya (ceh tajuk tu) Hasil Pencarian Iklan Tentang Apakah Sujud Tilawah Itu. Kan dulu (bagi yang pernah baca la) ak ada tulis pasal sujud tilawah ni tapi ak pun amik daripada en google gak. Then, fuh! tak sangka blog ak pun termasuk dari sumber orang tu jugak ok. Nasib baik la dalam entry tu ak ada letak sekali link source yang ak refer tu.

Jadi kesimpulan n pengajarannya kat sini, ni hanya pendapat ak jela kan, lepas ni kena lebih berhati2 lah masa nak tulis or blog kan something especially. Sebab yela kita mungkin just nak tulis hanya untuk suka2 kan tapi bila da satu dunia baca em actually boleh baca jadinya menda tu mungkin boleh jadi satu isu sama ada positive or negative impact. And boleh juga jadi macam reference orang secara tidak sengaja, contoh terdekat ak la kan. Jadinya, lepas ni kena ensure la yang reference kita tu adalah daripada sumber yang sahih. Bukan main copy paste je ala macam buat assignment ecece macam tak biasa pulak korang eh? ha3 ok serius!



No comments:

Post a Comment