Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, January 30, 2010

my fyp

Salam semua

Saya adalah dalam proses mencari bahan untuk psm a.k.a projek sarjana muda a.k.a fyp a.k.a final year project saya. Tajuk psm saya adalah 'Design and Ergonomic Development of a Manual Breast Pump'. Sila jangan gelak dan befikiran terbuka lah ye wahai rakan2 sekalian.

Tugasan yang diberi oleh supervisor a.k.a sv tersayang buat masa ini adalah mencari bahan yang paling murah sekali n method untuk fabricate menda alah ini. Sekarang ni saya sedang study balik method rapid prototyping (RP). Jadi di sini saya amatlah berbesar hati (poyo nyer ayat) sekiranya rakan2 dapat memberi saya suggestion or pendapat rakan2 mengenai hal ini. Terutamanya mereka2 yang sedang belajar subject manufacturing process sem ini dan 2 sem lepas hi3 =p. Pandangan mereka2 yang tidak mengambil course mechanical engineering juga amatlah dialu-alukan.

Kerjasama rakan2 amatlah dihargai. Sekian terima kasih. ^^v

Thursday, January 28, 2010

lappy kuu

Salam



Ini adalah desktop baru saya..Alhamdulillah lappyku mampu diselamatkan dengan hard disk baru. Windows pn da naik taraf hi3 sukaaa nyee windows 7. Nasib baik hard disk lama still bole guna tapi just as external hard disk jela. Natul yang nak beli hard disk tak pasal2 ak pulak yang dapat hu3 =)

note: Sangat tak suka dengan pilihanraya kampus sem ni. Kenapa perlu sebarkan rumors? Perlu ke nak jatuhkan orang lain? haih tepuk dada sendiri

Saturday, January 23, 2010

...

Salam

Sikit lagi blog ni nak bersawang. Laptopku rosak. Ngeng laaa. Benci2 nak berblogging pun da takde perasaan. Nak online je kena mintak ihsan orang lain wuwuwuwu =( =( =(

Tuesday, January 12, 2010

macam2 hal

Salam

Ini adalah entry luahan perasaan. Sila jangan baca kalau malas nak scroll down hua3

[cerita 1]
Ariney kelas kat pekan start pukul 8am. Ad mechanical vibration lab. 550am ak da bangun siap kejut orang tu lagi (ha3 solehah betul). Da siap mandi solat semua terasa macam da lambat da. Jam da pukul 620am baru la nak hegeh2 iron baju la bagai. Pastu siap2 semua 635am da terpacak kat luar bilik. Nampak cik tanti baru nak g mandi. Cepat sangat ke ak siap? Ak pun da siap dengan safety shoes terus turun. Ingat nak naik bas sekali tengok bas gelap lagi, orang kat masjid pulak baru habis al mathurat kut. Orang yang tunggu bas? Nan ado ho3 ape lagi ak terus la g bilik cik hajar nak menumpang kasih eh silap nak tumpang katil =p

[cerita 2]
Sampai kat pekan pintu lab da terbuka luas da. Kitorang pun da ready la nak buat eksperimen. Group member pun semua da cukup. Sekali JP (jurutera pengajar) cakap instructor untuk group ak tak sampai lagi. Boleh pulak la kan instructor tu ingat kelas kitorang kul 9. Adey ak da la kelaparan. Tunggu punya tunggu tak jugak nampak batang hidung instructor tu. Lapar sangat da nih terasa je perut tu berangin je nasib masa tu tak terasa nak melepas hak3 eeee ak ke yang tulis ni? Tak lama lepas tu ak da nekad da nak g makan jugak. Kena marah pun nasib la. Ak pun ajak la cik hajar ikut ak g kafe. Orang lain buat lab ak pulak g beli kopok lekor 2 ringgit. Haih tak senonoh betul perangai. Sila jangan tiru ok!

[cerita 3]
Lepas da lunch kitorang takde kelas sebab power plant lab tak ready lagi. Habis la satu fakulti mechi tu ktorang tawaf (habis ke? tak kut ha3) tapi tak jugak jumpa tempat nak melepak. Last2 kitorang melepak kat luar surau je. Nak lepak dalam surau haih tengok kasut2 yang bersusun tu pun da tau sure penuh orang dalam ni. Yang geram sangat tu kalau setakat duduk2 tu boleh la dimaafkan ni ada pulak yang tidur meleleh air liur basi. Ok takpe kita maafkan ye belum masuk waktu lagi takpe2 kami tak kisah. Tapi sangat hangin ok bila da masuk waktu zohor tu ko nak solat cepat sebab jap lagi pukul 2 ada kelas pastu bila da masuk surau tu nampak pulak makhluk2 Allah yang macam tak reti bahasa buat surau macam katil sendiri. Ok kita maafkan lagi maybe dia rasa banyak lagi space orang nak solat kan. Ha3 tapi makin marah betul jadinya bila masa ko nak cari tempat untuk solat n dekat2 area tu ada makhluk Allah yang boleh baring2 sambil mata terkebil2 rasa tak bersalah. Eh2 cik kak tak nampak ke orang tengah beratur nak tunggu turn solat. Yang ko boleh buat donno kat situ eh? Haih tak paham la ak orang macam nih! Haa kan da jadi entry emo. Pedulik ar blog ak!

Ape motif ak buat entry ni sebenarnya? Hmm

Sekian terima kasih. Ada sape2 terase? Harap maaf.

Tuesday, January 5, 2010

things not to buy in 2010?

Salam

He2 i just read this info from this link. Very nice info and this was also specially dedicated to natul just because of the external hard disk =p

And the funniest thing is the textbook! Imagine i'm 24-7 in front of the laptop nonstop blogging + facebooking + studying (bajet kuat study) perkhh ada la yang nak mula pakai spek kang hu3


Ehe as requested by amir, ak tambah lagi pic kat pekan (satu je pun!) ha3 credit to yana for this pic. Ini adalah pic last sem masa kitorang tengah tunggu bas yang sampai dalam area 6pm gitu haih terkenang-kenang daku peristiwa dulu ha3. Actually i'm not the one yang sakan snap pic kat pekan nuh ho3 mak malu!

Saturday, January 2, 2010

new year ku

Salam

Tak lambat lagi kot ak nak wish Happy New Year 2010 everyone!

Hu3 actually ak tak sambut pun new year ni just nak wish balik jela kat orang yang wish ak kan. Masa orang lain sibuk2 nak sambut new year ak pulak macam takde perasaan je nak celebrate bagai. Dengar cerita malam tu ada gerhana bulan eh? Ha bape kerat je kan yang buat solat sunat gerhana kan2? Teguran pada diri sendiri dan rakan2 sekalian he2.

Azam tahun ni...? Em sama je macam tahun2 before ni cuma tambah lagi satu cepat2 kawin ha3 boleh? Terpengaruh dengan kak fani la ni he3. Oh malangnya ini tidak mungkin la terjadi tahun ni sebab tak grad lagi kan tapi kalau kawin tahun ni best jugak 10.10.2010 wah! cantik number sama dengan tarikh wedding sheikh muszafar gituu ha3 ok2 ini adalah angan2 ye harap maklum.

Last apa azam anda? Hopefully apa yang kita nak akan tercapai. Nasihat daripada adik ak tawfiq (currently he is my counselor he3), Janganlah putus2 berdoa insyaAllah Allah akan kabulkan.

Last lagi tiba2 terjumpa quote yang cam best ni kat aksara cinta ilahi, sama2 lah kita renungakan
" a friend cannot be considered a friend until he is tested by 3 occasions; in time of need, behind your back and after your death" (Ali bin Abi Talib)