Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 12, 2010

macam2 hal

Salam

Ini adalah entry luahan perasaan. Sila jangan baca kalau malas nak scroll down hua3

[cerita 1]
Ariney kelas kat pekan start pukul 8am. Ad mechanical vibration lab. 550am ak da bangun siap kejut orang tu lagi (ha3 solehah betul). Da siap mandi solat semua terasa macam da lambat da. Jam da pukul 620am baru la nak hegeh2 iron baju la bagai. Pastu siap2 semua 635am da terpacak kat luar bilik. Nampak cik tanti baru nak g mandi. Cepat sangat ke ak siap? Ak pun da siap dengan safety shoes terus turun. Ingat nak naik bas sekali tengok bas gelap lagi, orang kat masjid pulak baru habis al mathurat kut. Orang yang tunggu bas? Nan ado ho3 ape lagi ak terus la g bilik cik hajar nak menumpang kasih eh silap nak tumpang katil =p

[cerita 2]
Sampai kat pekan pintu lab da terbuka luas da. Kitorang pun da ready la nak buat eksperimen. Group member pun semua da cukup. Sekali JP (jurutera pengajar) cakap instructor untuk group ak tak sampai lagi. Boleh pulak la kan instructor tu ingat kelas kitorang kul 9. Adey ak da la kelaparan. Tunggu punya tunggu tak jugak nampak batang hidung instructor tu. Lapar sangat da nih terasa je perut tu berangin je nasib masa tu tak terasa nak melepas hak3 eeee ak ke yang tulis ni? Tak lama lepas tu ak da nekad da nak g makan jugak. Kena marah pun nasib la. Ak pun ajak la cik hajar ikut ak g kafe. Orang lain buat lab ak pulak g beli kopok lekor 2 ringgit. Haih tak senonoh betul perangai. Sila jangan tiru ok!

[cerita 3]
Lepas da lunch kitorang takde kelas sebab power plant lab tak ready lagi. Habis la satu fakulti mechi tu ktorang tawaf (habis ke? tak kut ha3) tapi tak jugak jumpa tempat nak melepak. Last2 kitorang melepak kat luar surau je. Nak lepak dalam surau haih tengok kasut2 yang bersusun tu pun da tau sure penuh orang dalam ni. Yang geram sangat tu kalau setakat duduk2 tu boleh la dimaafkan ni ada pulak yang tidur meleleh air liur basi. Ok takpe kita maafkan ye belum masuk waktu lagi takpe2 kami tak kisah. Tapi sangat hangin ok bila da masuk waktu zohor tu ko nak solat cepat sebab jap lagi pukul 2 ada kelas pastu bila da masuk surau tu nampak pulak makhluk2 Allah yang macam tak reti bahasa buat surau macam katil sendiri. Ok kita maafkan lagi maybe dia rasa banyak lagi space orang nak solat kan. Ha3 tapi makin marah betul jadinya bila masa ko nak cari tempat untuk solat n dekat2 area tu ada makhluk Allah yang boleh baring2 sambil mata terkebil2 rasa tak bersalah. Eh2 cik kak tak nampak ke orang tengah beratur nak tunggu turn solat. Yang ko boleh buat donno kat situ eh? Haih tak paham la ak orang macam nih! Haa kan da jadi entry emo. Pedulik ar blog ak!

Ape motif ak buat entry ni sebenarnya? Hmm

Sekian terima kasih. Ada sape2 terase? Harap maaf.

No comments:

Post a Comment