Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, April 8, 2011

It's Okay Daddy's Girl




Saya menggunakan waktu rehat secara berhemah ye kawan2. Hahah sangaaatttla berhemah kan padahal dah bosan minggu ni asek busy memanjang. Takde masa nak sign in kat blog sendiri tau. Hu2 sedikit luahan perasaan di situ.

Berbalik kepada tajuk asal, sape da tengok cite ni? Sila buat tangan macam saya (Usop Wilcha) he2 saje je nak dapat tempias jugak.

Okay cite ni adalah drama bersiri korea 17 episod ye kawan. Da keluar last year lagi. Masa keluar tu da teringin nak tengok da tapi masa tu tengah terikat dengan drama Secret Garden and Marry Me Mary la pulak. Hahah tak boleh belah punya ayat kan?

Kenapa saya teringin? Sebab saya pun daddy's girl jugak. Cis tak malu perasan sendiri kan ha2 tapi abah saya sayang anak2 dia sama rata je just macam cite ni la.

Cite pasal drama ni, saya boleh conclude yang kat dunia ni ada macam2 jenis parents. Ada yang sangat sayang kat anak2 dan ada pulak yang anggap anak2 macam tak wujud. Bagi kita yang sentiasa dimanjai, kenalah bersyukur dan tak boleh la sentiasa bergantung kat ibu bapa je. Sebab bila ibu bapa da sakit, da takde, kita kena independant jugak. Cari duit sendiri. Sara hidup sendiri. Bagi yang kurang bertuah tu, tak boleh la berputus asa even family sendiri tak mengaku family, sebab still ada orang lain yang sayang kat kita.

Amboih da macam motivator pulak kan?heheh

Sape yang belum tengok, sila lah tengok. Drama ni bukan genre comedy romantic cintan cintun semua. Tapi ni pasal kasih sayang seorang bapa. Serius boleh nangis wu3


4 comments: