Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

Ayam Bakar

Salam.

First sekali, maaflah daia lambat beno aku post resepi ayam ni kan. Tiba2 minggu ni beratur pulak keje hu2 takpe da post resepi ni lepas ni boleh la cuba pulak kan? Very the easy mizi maaa ;)

Ye betul bukan resepi saya la sebenarnya kan. Actually basic nya saya refer kat my resepi tapi adalah saya alter2 sikit. Ehe nak kata alter pun tak jugak sebenarnya lebih kepada menggunakan apa yang ada sahaja he2.

Okay ni bahan yang saya guna haritu:

6 ketul ayam
1 sudu besar mayonis
1 sudu besar kicap manis
Lada hitam (tumbuk) secukupnya
2 ulas bawang putih (tumbuk)

Resepi asal dia sebenarnya ada tambah lagi kiub ayam, sos tiram and halia jugak. Tapi dah kate pun guna apa yang ada je kan so paham2 la ye.

Next, is kaedah pembuatannya pulak eh. Senang amat!

Just perap semua bahan2 tu dalam setengah jam macam tu. Katanya lagi lama perap maka lagi sedap la ayam kita ni ye rakan2. Kemudian bakar je. So senang kan? Apa lagi cuba lah ye :)

Hasilnya macam ni lah. Nom nom nom





4 comments:

  1. oo... taruk mayonis jugak ek... firts time baca resepi cm ni, bole try la..

    ReplyDelete
  2. woah tuty..mcm sedap..semakin ade ciri isteri/ibu da..lol..

    ReplyDelete
  3. kak ida, sila2 memang sodappp

    kc, well tak lama da kc hi3

    ReplyDelete
  4. at last !mesti try resepi nih cpt2..nyum2..

    ReplyDelete