Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, November 28, 2010

Rapunzel

Salam


Ok mula2 rasa kagum tengok blog sendiri. Follower dah cecah 100 orang ha3 100 pun kecoh orang lain beribu ribu lemon tak heran pun kan. Terima kasih la sape2 yang sudi follow yer. Walaupun saya tau bukan semua yang follow tu bace blog ni kan? Blog saya ni pun banyak mengarut je. Untuk suka2 je tak paksa pun nak baca ke tidak he3.

Mari kembali ke tajuk asal. He2 semalam saya tengok movie. Ye tengok movi macam tak sedar diri ari kames nak present psm kan. Ha3 fedulik lah janji dapat tengok. Saya tengok cite Rapunzel. Waha memang da lame saya berangan nak tengok cite ni. Since nuffnang promote tu lagi. Tapi malu la nak join contest nuffnang tu kan. Kang kene tayang rambut pulak hu3 cannot2.



Saya tengok cite ni kat gsc ecm. Masuk2 je panggung penuh dengan budak2 n mak bapak je. Baby pun ada. Alah lupa pulak cuti sekolah kan memang munasabah la ramai budak he2. Seronok tengok cite ni. Memang tak rugi la beli. Klaka nak mampus nak2 si kuda bernama Maximus tu. Nak pecah perut tengok aksi dia je. Since cite ni cite disney kan bese la mesti ada part nyanyi2. Paling saya ingat "..mother knows best.." sebab si pempuan-tua-jahat-tak sedar diri ni duk ulang ayat tu je. Bukan saya suka2 nak ingat tau ;p



Ha3 tengok la si kuda putih tu. Memang tak padan dengan kuda tapi berlagak macam orang tau. Tapi rapunzel tu bila rambut pendek lagi kiut kot. Tiba2 rasa nak potong rambut camtu bole? hak2. Ehe sape2 tak tengok lagi movi ni bole la tengok. Tak rugi lah. Saya bagi 4 setengah bintang dari 5 ha3 sejak bila tah pandai rate2 kan movie ;p

p/s: saya ada pashmina baru :)

Hanyut by Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Thursday, November 18, 2010

Suka Duka AidilAdha

Salam semua

Tak terlewat lagi kan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha. Alhamdulillah rezeki family saya raye tahun ni berlebih2. Tak sangka duduk bandar pun dapat daging korban he2

Tengok tajuk kat atas macam2 yang berlaku semalam and harini tau. Kita merancang tapi Allah yang menentukan.

Yang sukanya:
Alhamdulillah tahun ni sempat lagi sembahyang sunat Aidiladha even saya bangun lambat sikit hu3 sape suruh tido lepas subuh kan. Masjid kat IM2 ni memang start solat awal sikit. If abah cakap pukul 8 start memang pukul 8 tula orang da penuh kat masjid. Nasib baik masa kitorang sampai tu orang tengah takbir lagi. Bole lah saya cepat2 nak amik wudhuk kan hi3

Acara korban memang tak tengok la. Sebab korban start pukul 10. Wakil abah n adik wan jela tolong2 orang masjid. Saya pulak tolong mak lepak2 kat rumah hi3

Petang raya kitorang tengok tv9. Ada satu cerita pasal maher zain. Kan cerita tu duk main lagu InsyaAllah je kan. Hu3 mak saya punya la eksaited first time dengar. Terus suka pastu nak buat tone untuk message dia. Comel la mak ni he3 *chuckle*

Yang Dukanya:
Raya kami family ni tak cukup orang. Adik saya cik ngah tu tak dapat balik. Sebab harini dia kena keje pagi. So tak dapatla kitorang berayaan. Takpe nanti kan awak boleh balik lagi kan?

Harini sorang kawan rapat abah dah kembali ke rahmatullah. Name arwah pun nak dekat sama dengan abah, Roslan. Kitorang panggil pakcik lan. Kesan dia bukan kat abah je tapi kat satu family saya. Seingat saya dari lahir saya da kenal arwah. Kecik2 selalu jugak saya ikut abah keje and masa tu da memang kenal la dengan arwah. Sekejap je kan masa berlalu. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Al-Fatihah.

Saturday, November 13, 2010

Seether Feat Amy Lee - Broken - HD



I wanted you to know that I love the way you laugh
I wanna hold you high and steal your pain away
I keep your photograph and I know it serves me well
I wanna hold you high and steal your pain

Because I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

The worst is over now and we can breathe again
I wanna hold you high, you steal my pain away
There's so much left to learn, and no one left to fight
I wanna hold you high and steal your pain

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

(Guitar Solo)

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

Hoobastank ft. Vanessa Amorosi - The Letter (Music Video)



Vanessa:
Meet me there at midnight, same place we always go, i’m absolutely sure he doesn’t know

Doug:
Those words jump off the letter, that i found behind our bed, haunting me they echo in my head
in my head…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all there in the letter that I found
I’ve memorized it line for line, too bad the letter isn’t mine…

Vanessa:
When can i next see you? been counting down the days. I promise you our secret will be safe.

Doug:
No I just can’t continue, reading through my tears, the meaning of the letter is so clear…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all there in the letter that I found
I’ve memorized it line for line, too bad the letter isn’t mine…


Bridge Duet:
You wanted me to find it
You never tried to hide it
The writing never fades, the words are here to stay

Doug:
I hope you find this letter, I’m writing you today, These will be the last words that I say…

Chorus Duet:
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
Doug solo: It’s all here in this letter that you’ve found
It’s too late to try and work it out
There’s no way to turn this thing around
It’s all here in this letter that you’ve found
So memorize it line for line, I won’t be there to say good bye…

Monday, November 8, 2010

study week




Habis tengok 2 cite ni. Satu klaka satu serius tapi 2-2 bes la jugak. Saje layan konon2 nak hilang bosan study renewable energy resources ;p

The other guys; mati2 saya ingat the rock jadi hero. Sekali pelepek mati terjun bangunan kah3

Inception; mula2 tak berape nak paham. Tapi bila tengok sampai habis, rasa cam tak rugi aku tengok he2

Eh minggu ni da start final la. uuuuu cuaknye! (tapi sempat lagi layan movie ye ^^!)

Gudluck rakan2 :)

Monday, November 1, 2010

Ending of the last lecture (291010), insyaAllah

Salam

Ok harini saya ada 2 berita gembira. Yes yes!

Before tu nak kepochi sikit. Perasan tak kat side kiri belah atas blog ni nampak lain? Tolong la perasan if tak perasan jugak or buat2 tak perasan meh nak beritau meh. Kan ada banner yang saya clasify kan as terbaik dari ladang kan? Ha tu lah yang gambo pempuan cantik pakai tudung coklat sambil mata pandang ke atasa tu hek2. Cantik kan tudung dia? Ha ape lagi pegi click sekarang. Memang terbaik wokkk. Macam2 ada. Nak tudung awning? Nak shawl? Shawl pulak macam2 pesen. Yang penting sekali harga dia murah! murah! murah! Sebab tu saya cakap terbaik dari ladang he2. Nak CLICK SINI pun bole :)

Ok mari sambung balik.

Ye saya ada berita gembira yang 2-2 pun dapat petang tadi. Tapi ada satu je nak dihebahkan. Yang lagi satu tu biarlah rahsia kih2.

Berita gembeira itu (ini bukan demo masak2 ye hi3)


Petang tadi final year mechi ada presentation untuk subject Technopreneurship. Tensen gila mengenangkan saat2 sebelum nak terjadinya turn group saya present tu. Sepatutnya kitorang present pagi. Tapi tiba2 dewan kuliah da di book oleh budak2 3rd year yang nak test pulak. Adeh laa! So masa presentation terpaksa ditangguhkan sejam. Pukul 12 la start. Since turn group kitorang adalah yang ke 8, so kitorang bajet2 kitorang akan present lepas Jumaat camtu. Tapi kitorang siap2 jela kan.

Tengah sibuk2 lilit tudung segala tiba2 zila royak. Eh zila cakap he2 sekarang da turn group no 4. Cuak gila kitorang dengan report yang tak binding lagi. Laju2 je siap. Sian hajar kena pegi binding dengan ira je. Saya gelabah tak hingat almaklumlah tukang present kate (padahal baca slide je pun kih3). Laju2 jugak kitorang jalan pegi tempat present padahal masa tu da dekat 1230 kot. Sekali group no 5 baru nak mula. Pung pang pung pang da bape puluh minit je lagi nak masuk waktu zohor. Lecturer tu pun cakap la, "Habis sampai group no 6 ni je. Yang lain lepas jumaat"

Perghhh habis mekap aku cair sekali pospon lagi present yek. Sabau jela anak kobauuu. Kitorang pun pegi la makan dulu and tunggu sampai pukul 2. Sampai sana cuak lagi nak present. Yela group before tu banyak yang kena hentam. Tapi Alhamdulillah semuanya going smooth. Lecturer tu siap enjoy n gelak kih3 lagi dengan presentation kami. Oh lupa pulak. Techno ni subjek usahawan. So, presentation ni adalah perancangan perniagaan kitorang. Nak tau kitorang berniaga apa?

YOUR HAIR SOLUTION SALON! kih3 koya hair stylist kejap



Makanya berita gembira untuk group saya adalah dapat present dengan jayanya tanpa sebarang respon negatif. Yatta!! Harapnya present fyp nanti pun dipermudahkan macam ni jugak lah ye InsyaAllah.




Tiba2 feeling sedey. Sila teka kenapa. Tanak jawab! T_T

p/s: harini merujuk pada tarikh 29 october. sekian terima kasih he3