Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 29, 2010

perlu ke?



Sakit mate je.. Ketumbit je kot.. Perlu ke makan banyak2 ubat ney? Bagi ubat sapu sudah..



Saje je nak mencekik darah orang ney.. Haih tak paham betul!

Friday, March 26, 2010

minggu membizi

Salam semua!

Hu3 da lama tak update blog ni. Sebabnya? Seperti tajuk di atas. Minggu membizi. Ya! Minggu ni sangat la busy nya. FYP punya pasal. Student lain 3-4 hari je ulang alik kampus pekan. Ak n zila wuiii sampai 5 hari ko! Takpe tak kisah. Yang penting projek jalan. (Tapi terponteng clas pulak. Camno tu?)

Banyak betul nak cerita. Banyak betul event starting from last sunday sampai la petang tadi. Penat tak hingat tapi nak story jugak. Briefing generally sudah. (Wow ayat thesis ku!)


Sunday, 21 March 2010
~Liga Sukan UMP~

Heh bukan ak yang main. Ak just jadi penyokong je untuk faculty. Sekali dengan hajar, ida nj, zila n azah. Seronok jadi penyokong ni. Sampai kering2 tekak duk terjerit2. Kitorang just sempat tengok handball n netball je tu pun mesti tonton sebab fara n mama main. Haruslah kami sokong classmate sendiri kan. Kitorang tengok 2 game handball n 1 game netball. Game handball 2-2 agak sengit la. For the first game, team mechi kalah tipis dengan team bebas. Game 2 pulak mechi berjaya menumpaskan team chest (faculty chemical eng). Hebak ah semua! Next game is netball. Fuh! memang de bomm la deyrang. Menang mudah! Kagum ak tengok. Stylo ar mama, fara n adik2 lain main. Takde penyokong pun takpe camni keh3. Mechi hoh!
Ini dia captain mama =p


Penyokong n players


22 March 2010

Semoga berbahagia ke anak cucu! =ppp


23 March 2010
~birthday2~

Happy birthday to cik nad! Happy birthday to liza (my roomate @ KMM) n HAPPY BIRTHDAY to MEEE! =)) Kami semua da 22 rupanya tapi ak still macam budak kui3.
A million thanks to HAJAR especially, dayah, classmates n roommates for celebrating us! And also wishes kat fb n ucapan direct untuk ak. Cho siap nyanyi dalam lecture lagi tu tak tahan ha3.
Last thanks sayangku! =)



25 March
~Successfully 3D Printing!~

Hoo yang ni pun ak suka jugak. Setelah lebih kurang seminggu baru nak hegeh2 belajar sambil buat solidwork, finally berjaya jugak ak print 3D my project. Memang puas hati walaupun product tu still ad crack n ada yang patah. Tapi takpe ni kan cubaan pertama kami. Nanti bole jadikan panduan. Penat sangat rasa tapi memang seronok. Ak yang mula2 menyampah n malas nak belajar solidwork tiba2 jadi suka pulak main dengan solidwork. Pasni masa interview kerja bole la cakap ada skill in solidwork (plus have an experience handling Rapid Prototyping Machine keh3)
And this is our result!


Itu saja summarize untuk minggu ini. Nanti update lagi ye ^^

Tuesday, March 16, 2010

hari yg manis

Salam

hari yang manis?

apakah??

mungkinkah manis sebab kena marah dengan en RP?

mungkinkah manis sebab dapat jawab soalan latihan MV dalam kelas tadi?

mungkinkah sebab natul ada blog baru? kah3 cepat2 follow dia

oh jawapannya takde kat sini..saya je yang tau sebab saya je yang rasa manis tu =p

hihihihhihhihihhii (parkinson kah ak arini?)

Wednesday, March 10, 2010

mereka yang gagah

Salam

He2 macam ape je tajuk entry. Sape la yang gagah perkasa tu. Ahah btw da lama kut tak update blog ini. Bak kata ida lamanya take a break =p. Besela keadaan yang tak mengizinkan, kerja pulak bersusun je lagi satu malas! hu3

Back to the main story hu3 (nak kecek omputih mentang2 la baru siap literature review konon2 banyak bukak thesaurus ^^)actually hari ni baru habis buat lab welding. Lab ni adalah lab last group kitorang untuk sem ni. Mula2 takut je membayangkan macam mana la ak nak buat. Welding kot! Ak da la pempuan melayu terakhir (ceaaa...sila muntah!) Tapi bila da buat takdelah susah sangat. Bagi sape2 yang belum pernah cuba lagi welding ni, anda cuma perlu membayangkan sahaja yang anda sedang melakukan proses pematerian semasa bengkel elektrik subjek kemahiran hidup form 3 he3 cuma bezanya tools dia lagi besar gedabak la..Ak ni pun gigih nak mengangkatnya =p


ni adalah hasil kerja leong and azzah

Eh ape kaitan dengan gagah? ha3 takde kot. Just before kitorang weld tu, kitorang kena file dulu la sampai workpiece tu dapat sudut 45 darjah. Ni yang tiba2 jadi gagah balik tu. Kerja2 filing ni semua budak2 first year je yang buat kami da tak sesuai da hi3. Sampai ak bole lupe pulak cara nak guna pahat tuh haih (tipu!)


pempuan gagah 1: mekla zahari (blogger baru =p)


pempuan gagah 2: hajarnoh

Itu sahaja berita hari ni sekian terima kasih =D

Wednesday, March 3, 2010

take a break

Salam

Ak baru je siapkan sesi perkongsian kreatif untuk subjek hubungan etnik. Buat sikit research ehe research la sangat pasal perkahwinan campur. Dalam banyak2 site tu ada satu yang menarik perhatian. And i want to share this,

Dalam surah ar-Rum ayat 21, Allah SWT berfirman yang bermaksud:

"Dan di antara tanda-tanda kebesaran Allah ialah Dia telah menciptakan untuk mu isteri-isteri dari jenis mu sendiri supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya; dan dijadikannya antara kamu rasa kasih sayang."

Jelas sekali bahawa tujuan perkahwinan itu bukan untuk seronok-seronok atau sekadar melepaskan rangsangan hawa nafsu, tetapi ialah untuk melahirkan pertalian kasih sayang bagi kedua pasangan. Kasih sayang di sini ialah kasih sayang yang sejati dan abadi, dari usia muda sampai ke usia tuanya.

baca lagi di sini

Ehe jangan cakap ak gatal nak kahwin pulak ha3. Renungilah n fikir2kan lah terutamanya rumate yang bakal kahwin tahun depan tu =p he3 gurau je rumate ye if ko terbaca.

Ariney jugak ak baru je dapat tugasan dari sv pagi tadi. Ak kena siapkan chapter 1 n chapter 2 fyp n kena submit by next wednesday fuhhh tak sabar nak membaca journal2. Bak kata dttm, read with your heart!

Jomm baca!

teringat

Salam

Ada satu cerita ak rasa macam kelakar tapi tak tahu la korang rasa cam ner kan. Semalam ak ada lab vibration. Lab yang group ak kena wat tu senang je taklah susah sangat pun tapi jadi lama sebab report kena hantar hari tu jugak. So group kami agak bertungkus lumus jugak la nak menyiapkan report punya pasal. Cam masa buat experiment fizik kat matrik pulak. Hari tu jugak kena anta report. Biasa before ni ada tempoh 1 week siapkan report.

Nak dijadikan cerita instructor masa tu adalah Encik U. Nama sebenar adalah rahsia he3. Paling last pernah belajar dengan encik ni adalah masa ak first year dulu. Sekarang da third year sem 2. Kira pangkat senior la jugak ha3 da tua rupanya ak ni. Masa kami pangkat freshie lagi dulu, encik u ni bukan main garang lagi. Serious je muka. Kitorang semua takut dengan dia. Nak2 bila dia cakap nak baling pahat. Ha3 takut ohhhh. Masa lab je semua kena behave je tak bole main2.

Tapi lab semalam encik u sudah tidak seperti dulu lagi. Sporting habis! Senang je nak buat eksperimen tu. Siap dapat hint2 untuk discussion and conclusion lagi. Wah! Sungguh tidak kusangaka! =D Lepas tu dia siap cerita lagi experience dia belajar n kerja semua. Nampak la sporting nyer.

Aha ni mungkin sebab kitorang da nak habis da kot. Just tinggal satu sem setengah je lagi kat sini. Yay! tak sabarnya nak habis hu3. Ok lah tu je tiba2 teringat kisah dulu2 kelakar jer rasa ^^

Ni la gambar girls course ak kecik2 dulu hu3 comol comet semua ada!