Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 26, 2010

minggu membizi

Salam semua!

Hu3 da lama tak update blog ni. Sebabnya? Seperti tajuk di atas. Minggu membizi. Ya! Minggu ni sangat la busy nya. FYP punya pasal. Student lain 3-4 hari je ulang alik kampus pekan. Ak n zila wuiii sampai 5 hari ko! Takpe tak kisah. Yang penting projek jalan. (Tapi terponteng clas pulak. Camno tu?)

Banyak betul nak cerita. Banyak betul event starting from last sunday sampai la petang tadi. Penat tak hingat tapi nak story jugak. Briefing generally sudah. (Wow ayat thesis ku!)


Sunday, 21 March 2010
~Liga Sukan UMP~

Heh bukan ak yang main. Ak just jadi penyokong je untuk faculty. Sekali dengan hajar, ida nj, zila n azah. Seronok jadi penyokong ni. Sampai kering2 tekak duk terjerit2. Kitorang just sempat tengok handball n netball je tu pun mesti tonton sebab fara n mama main. Haruslah kami sokong classmate sendiri kan. Kitorang tengok 2 game handball n 1 game netball. Game handball 2-2 agak sengit la. For the first game, team mechi kalah tipis dengan team bebas. Game 2 pulak mechi berjaya menumpaskan team chest (faculty chemical eng). Hebak ah semua! Next game is netball. Fuh! memang de bomm la deyrang. Menang mudah! Kagum ak tengok. Stylo ar mama, fara n adik2 lain main. Takde penyokong pun takpe camni keh3. Mechi hoh!
Ini dia captain mama =p


Penyokong n players


22 March 2010

Semoga berbahagia ke anak cucu! =ppp


23 March 2010
~birthday2~

Happy birthday to cik nad! Happy birthday to liza (my roomate @ KMM) n HAPPY BIRTHDAY to MEEE! =)) Kami semua da 22 rupanya tapi ak still macam budak kui3.
A million thanks to HAJAR especially, dayah, classmates n roommates for celebrating us! And also wishes kat fb n ucapan direct untuk ak. Cho siap nyanyi dalam lecture lagi tu tak tahan ha3.
Last thanks sayangku! =)



25 March
~Successfully 3D Printing!~

Hoo yang ni pun ak suka jugak. Setelah lebih kurang seminggu baru nak hegeh2 belajar sambil buat solidwork, finally berjaya jugak ak print 3D my project. Memang puas hati walaupun product tu still ad crack n ada yang patah. Tapi takpe ni kan cubaan pertama kami. Nanti bole jadikan panduan. Penat sangat rasa tapi memang seronok. Ak yang mula2 menyampah n malas nak belajar solidwork tiba2 jadi suka pulak main dengan solidwork. Pasni masa interview kerja bole la cakap ada skill in solidwork (plus have an experience handling Rapid Prototyping Machine keh3)
And this is our result!


Itu saja summarize untuk minggu ini. Nanti update lagi ye ^^

4 comments:

  1. hu2..mmng bz

    waaaa~~
    caya lah akak tuty..hebat2
    siap gak prototype tu...

    ReplyDelete
  2. ha3 buat2 bz la sgt kn. asgmnt x buat jugak lg hu3

    ReplyDelete
  3. salam huhu..
    hepi belated besday yg k22...
    lupe lak nk wish..
    cz skrg aku pn mmg mmbizi..
    mgu dpn anta complete thesis..hehe
    gud lak 2 u..

    ReplyDelete
  4. salam ya!

    thanx my x-rumate! ko da wish pn ok da tuh! tunggu liza je ney he3

    gud lak 2 u 2! da nk keje da ko eh

    ReplyDelete