Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, July 22, 2011

One Step Closer

Ececeh tajuk entry tak nak kalah. Lagu linkin park hik3 tapi kebetulan macam kene pulak dengan story nye. Eheh apa la yang one step closer tu eh? Hah awok me pikir la sendiri yek XD

Okay ini gambar belum upload lagi dekat fb saya. Baru dapat dari encik tunang (amboih!) he2 ni semua gambar masa saat2 yang mendebarkan. Ya Tuhan saya punya gementar tak tahu lah nak cakap macam ni. Kejap2 sakit perut (butterfly in my belly la kononnya). Kejap2 karang berpeluh pulak. Fuh! cayalah macam nak jawab final exam feeling dia ok. Tah2 teruk lagi hi3.


Masa ni kedua belah pihak sedang berbincang. Wakil rumah saya sudah tentu lah my uncles, Pakwe (baju batik biru) and Paklang (kemeja putih).

Masa ni kan saya kat bilik. Angah sorang je yang teman. Kitorang ni memang tak dengar langsung la apa yang mereka2 ni cakap kan. Yang dapat tangkapnya bila orang gelak je ha3. Lepas tu tanya lah mak saya apa contents conversation tadi. Rupanya mak yang duduk kat ruang tamu tu pun tak dengar. Hi2 mak nervous jugak eh?

Itu mak saya. Ralik benar gayanya. Eh bukan yang tudung biru belakang sireh ni tau. Yang tu mother in law to be hik3.

Abah cakap apa kat ayah ngah tu? he3

Tak lama lepas tu dengar2 da ada orang panggil keluar. Fuh cuaknya semakin bertambah. Debor weh debor. Ramai orang kat luar ni. Malunya haih. Bayangkanlah penuh rumah saya tu dengan sedara mara belah saya and sedara mara belah laki. Manalah tak segan. I jadi watak utama masa tu kan. Memang tumpuan la. Malu malu malu hu3.


Tapi akhirnya, yay! Syabas mere bette ha3 selamat jugak. Terus hilang debornya. Tapi malu dengan orang tu still ada la. Mesti sedara mara terkejut. "Eh kak long pakai mekap, lainnya...!" Cakap huduh sentap eh ;p


Ehehe malu malu kucings XD


Okay ni muka selokkk tak hingat (baju putih sahaja ye) ha3.


9 comments:

  1. haha congrats bebeh. kot2 ada petua apa mikat mak mentua, share le. hehe

    ReplyDelete
  2. ha3 insyaAllah. dah kawen nanti ak share la petua itu pulak he2

    ReplyDelete
  3. Congrate tuty comel. xsbr nk p knduri kwn2 ni.hehe

    ReplyDelete
  4. thanks mama ida! tak sabar nak ekot jejak akak :)

    ReplyDelete
  5. wahh. tahniah lagi skali. haha. tahniah kat ka jugak

    ReplyDelete
  6. hee yela thanks anis. tau la awak excited tak sabar jugak kan? hihih

    ReplyDelete
  7. wah.. congrats.. tatau pon da tunang..
    kawen nnt jgn lupa jmput taw. =)

    ReplyDelete