Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 1, 2011

Yela2 saya update la ni. Ha2 colleague, family n teacher da bising2 suruh update. Nah lepas 2 bulan kot baru saya sambung balik. Bz la katekan hi3. Okay saya start semula dengan tag yang ditag oleh cik mira kite. Hadap yang ni dulu ye kawan2.

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you

You want to know about me??? Because of you, I will answer this =) Thank you MIRA
Here, 25 random things about me:

1. nama kat fb n safety jacket adalah Atiqah Ramlan

2. start form 4 dapat gelaran 'tuty' dari akak dorm untuk mengelakkan kekeliruan di kalangan atiqah yang ramainya di asrama (well biasalah name glamer hi2). so satu semsas panggil saya tuty. tapi sekarang pun a few umpians ada panggil tuty hiks!

3. i am firstborn.

4. i have a very loving + supportive father and a very caring mother (even sometimes she's over caring and sometimes not heheh).

5. i have a beautiful mei mei and 2 smart di di.

6. single but not available (wu2 tak malunye!)

7. suke shopping padahal takde duit. but it just like therapy for me. pergi tunas manja then beli jus buah and cake pun can make me feel ok tau. (eh shopping ke tu?)

8. ok dari statement di atas, nampak sangat saya seorang yang suka makan. yes! suka makan tapi bukan la kuat makan. sebab perut saya kecik je. tak mampu nak tampung makanan banyak2 oh. if tengah hari da makan nasi 3 kali tambah, i swear malam saya da tak boleh makan dinner.

9. i love cakes, muffins and various kind of pastry but i'm not really like baking. maybe akan baking 2 or 3 times per year hi2 ayat macam nak buat quotation pulak.

10. saya seorang yang amat+paling+sangat LURUS BENDUL sekali! maaf jika anda suruh saya buat A, saya hanya buat A sahaja. it's hard for me to give beyond your expectation. boleh but slowly.

11. i love online-ing since i was 12 ha3. start with chatting using mirc wah!

12. my first email is nuratiqah??@hotmail.com. sape yang tolong buat? mestilah abah saye wink2

13. saya seorang yang agak lembab. tengok movie or drama pun lembab. hey, saya sanggup pause drama korea tu semate-mate nak baca translation dia tau. ha3 sape suruh dia cakap laju sangat.

14. i love and respect my parents sangat sangat. hoping that, saya akan jadi anak yang baik and i can be like them one day.

15. jangan risau saya tak cerewet. anda bagi saya makan nasi lauk ikan masin saje pun saya tetap ngap hu2.

16. agak kedekut a.k.a kemut a.k.a kupik. sape kenal rapat memang tau la perangai buruk saya ni. i'm sorry but i have to (sekarang sedang berusaha untuk tidak lagi jadi begitu puiii..!)

17. setahun je belajar di luar pahang iaitu masa kat matrik melaka (KMM)

18. suka dengar muzik semua genre. nasyid pun saye suka dan kadang2 terjemahkan perasaan sendiri melalui lirik lagu. perghhh ha2

19. pernah jadi kipas-susah-mati linkin park dan beli 2 album lp which are meteora and minutes to midnight. sekarang? neutral. jadi kipas pun belum tentu lagi :)

20. saya mengaku saya lah orang yang ingin membuat rampasan kuasa jadi head of project engineer for UMP Green Technology in 5 years from now kih3 ampunnn..

21. saya nak kawen cepat2 heee

22. if ada rezeki kat UGT, saya berazam untuk sambung master, insyaAllah.

23. cite2 yang ganas, tercabut tangan,kaki sume2 la,saya x bole tengok, geliiiiii uuwweeekkk...

24. 1st time masuk taekwondo time darjah 2,tapi hangat2 tahi aym je..hahhah

25. saya ni sensitif skit,klo kena marah,bole jatuh air mata ni....


okay sekarang nak tag angah, miss liana, kak ida and sape2 yang bace, boleh?







8 comments:

  1. yes . i'm very beautiful ! hahaha .

    ReplyDelete
  2. Hihihi.. lame x bace entry dari blog anda, cik tuty a.k.a tiqa! hihihi.. Bagus2! Senarai anda adalah senarai-sedar-diri. hihihi.. Its good to know tiqa masih tiqa! hahahaha! Psst~ Kawen tuh igt2 member sikit! hihihhi

    ReplyDelete
  3. ha2 ye mmg sedar diri lagi ney. ehe insyaAllah doa2kan la ye. ash buat la tag ney jugak

    ReplyDelete
  4. no 13 tu, xleh blah la... sabor jer la...

    ReplyDelete