Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, May 13, 2010

beza memang berbeza

Salam

Ehe tajuk entry da serupa iklan seng heng pulak 'beza memang berbeza' kah3. Apa yang nak dibezakan tu? Ahah persoalannya apakah bezanya apabila kakak sulung n adik bongsu balik rumah? Let me introduce first:

Ini adalah kakak sulung:

Dan ini pula si adik bongsu:


Kakak sulung balik rumah, malamnya lepas Isyak abah bawak balik yong tau fu dari pasar malam.
Kakak sulung cakap "Wah! terujanya lama tak pekena yong tau fu IM ni."
Abah cakap "Kalau adik ada ni mesti yong tau fu ni dah habis awal2."
Mak pulak cakap "Adik tu memang saje suka nak berebut-rebut dengan orang lain."
Abang de sambung " Kalau tinggal kita je memang tak luak la makanan kat rumah ni. Kena ada adik jugak tukang abiskan makanan."
Adik bongsu (tersedak ^^!)

Haa kan beza tu bila kakak n adik balik rumah. Kakak balik je makanan tak habis. Adik pulak balik konfem makanan tak cukup ha3 takdelah sampai ke situ yek. Rumah ak ni masih cukup lagi segala keperluan.

Actually entry ni adalah entry special untuk adik bongsu ak sempena birthday dia yang ke 16. Semoga panjang umur adikku. Keep up your good work! Vangee dapat adik pandai even akak eh cam kureng sedikit hu3.



Matikla ak bila dia baca entry ni hua3 bersiap sedialah daku dengan makian. Makin besar da adik2 ak nih. Akak sulung ni jugak la yang maintain paling kecik yela nak buat camne adik2 semua lupa daratan membesar tak hingat hu3.

Ehe dialog kat atas lagi banyak tokok tambah dari dialog sebenar =p. Maafla watak kakngah termiss pulak takpe awak tetap di hati kami keh3.

3 comments: