Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 2, 2009

cuty semku: part 1

Salam.

Disebabkan skang ney musim cuty so entry kali ney saje je nk bercite psl cuty sem ak yg 2 bln tu. Cuty actually da stat 1 May lg sebab final exam pn abes 30 April. Most of ump's students da balik da time ney yg abes paper awal tu lagi la da lame berambus. Ms ak 1st yr dl pn cmtu gak tp dis time bkn ak je tp satu bilik ak lmbt balik n bole dikatekan tak bercuty sepenuhnya. Nk wt cmne sume gila kerja he3 takdela sume involve ngn aktiviti universiti. Kire bole label bilik kami ney sbg student yg aktif la hue3.


1st month which is May 2009, schedule ak mostly penuh ngn aktiviti masum je. Tp b4 tu 1 May - 4 May pegi Prominds kt Tebing Tinggi, Segamat. Ney program persediaan untuk bakal fasi Minds. Actually ak urusetia Minds je tp kne gak dipaksa join skali ho3. Mule2 agak sakit ati gak ar byk je mende tak kena tp ak wt bodo je malas nk berkira sangat da faham da mmg tu tugas deyrg. Tapi paling xley lupe ms malam night walk. Bykla yg berlaku mlm ney. Ad ke patut suruh tulis name kt atas kubur. Pekerja kt tmpt tu cakap ktorang akn jupe kubur orang asli dlm utan tu. Ak bajet pegi kubur tu same2 ngn team ghupenye kne g sorang. Meremang gak la bulu roma bila sampai kt kubur buatan tu da la siap letak lilin lagi pastu ad gak la suara2 sumbang dtg mengacau. Ati ak da tao pekerja tu saje nak usik tp tatao la nape ms tulis name tu tangan ak terketar pastu mmg buruk la tulisan. Ak pn x sure betul ke tak ic yg ak tulis ms tu hu3. Bila sume member group da siap tulis name ktorg pn meneruskn perjalanan n bila smpai kt destinasi yg dituju we all adlh group 1st yg smpai. Our destination adlh kwsn tasik yg kalernye coklat berkrim di waktu siang hu2. Tunggu sume group smpai ad la dkt kul 4 pg. Engatkn abes smpai situ je tp lps tu terjadilah insiden 'biskut cicah air teh' pg2 buta tu. Sume bakal2 fasi kena. Nak tao ape? Lu pk la sndri hue3.



kn da ckp satu bilik gila kuasa eh silap gila keje ha3


last day

Balik dr prominds malam tu ad perjumpaan ngn pusat sukan untuk sume atlet masum. Penat gak ar tp nasib baek pengisian mlm tu berguna so takdela rase cm membazir ms je. Masum kali ney ktorg ad sesi motivasi tiap2 malam selama seminggu ms training. Penceramah jemputan pn org sukan gak n ape yg deyrg smpaikn sumenye untuk menaikkan semangat atlet supaya majulah sukan untuk ump ^^!

Sepanjang may gak sume atlet masum ump terlibat ngn training yg ad setiap ari. Pnggl training camp la sng. Aerobik pn ad gak sir pn join skali nk2 ms part poco2 tu ha3 klaka btul sir raja tu. Pastu ad beep test (btol ke tak ak eja ney). Ak engt nk wt smpai 8 tp ghupenye ak stop smpai 7-9 je haih syg betul!


Training dak tkd lain sket ngn sukan laen. Org laen dtg training kul 8 ktorg kul 7 pg da kne ad kt kompleks sukan. Sir srh ktorg lari 2.4km(actually lbh) keliling ump everyday (tp ad gak ari yg ktorg skip he3). Penat woo tiap2 pg ak hirup udara segar ump smpai skt perut ak dwtnye. Agak bosan gak la sebab ari2 rutin ak same je. Kul 6 bgn tdo. 1st thing yg bkn ak sorg je wt adlh membuka bandag yg mambaluti kaki2ku hu2 mate da la tgh mamai. Da siap mnd solat sume berjalan la sorg2 ke kompleks sukan smbl mate pn mamai2 lg.


Tkd msk dlm masum fasa 2 so ktorg bergerak ke uum 21 may skali ngn dak skuasy n takraw. Yg bestnye ms pegi tu 6 org je pempuan n sume tkd he3. Smpai2 je kt uum 23hb tu ktorg da kena timbang sepatutnya 25hb. Mmg tak smpt nk lepak2 la training pn tak ktorg juz smpt joging je kt area uum tu. Bole tahan gak joging kt situ byk pokok so tak terase sgt la kepenatan tu. Ak maen fin weight 25hb lawan ngn UTM (name dye same ngn ak + dye awek *** hu2). Unfortunately, diz yr tkd team tak dpt nk menyumbangkn pingat utk ump memndangkn yg wakil ump sume muka baru termasukla ak hu2. Keseluruhannya ump dpt gak la emas n gangsa yg penyumbangnya adlh silat n karate-do. Takpela nex time cuba lagi ^^



wajah2 poyo. yg tgh je x he3


mlm las kt kedah: sir blanja (fokus kt mke ijat ho3)

Bulan may ak terisi ngn program yg bole dikatekan best gak la. N paling penting penjimatan dapat dilakukan sbb byk mkn freeeee ngeh3. Tunggu part 2 lak ape la yg berlaku dis month hmmmm.

kamus bergerak:
1. minds : minggu induksi siswa (special 4 da new intake)
2. masum : majlis sukan uni2 msia

10 comments:

  1. Salam, cik tiqa...
    lor cian nye anda... kepenatan ye? hehehe.. x pe la... menyumbang itu bagus... Ape2 pon... Gud job n c u n others in next sem soon.. t care...

    (^o^)v

    ReplyDelete
  2. produktif giler cuti ko... huhuhu~

    ReplyDelete
  3. [ash]salam. he3 penat tp enjoy xpe. can't wait 2 c u bebeh ^^

    [amir] ngeh3 ko x ke?

    ReplyDelete
  4. salam.

    eh. apakah motif hg join PROMINDS thn ni? taon lpas x join pon.


    dendamkah?


    hakhakhak.

    anyways,

    hg msuk MASUM eh. bgus2. nxt yer leh la kaut emas. hehehe!

    ReplyDelete
  5. [azeem] salam ha3 pndai2 je wt spekulasi engt ak nk bls dendam kt ko ke? he3 tgk la nt ye

    yer2 percubaan pertama msk masum. nex yer ko msk la skali ho3

    ReplyDelete
  6. akhir nyer tejumpa gak bl0g tuty ngeh2...
    wah still kne pakai tag besaq gedabak tuk pr0minds kali ni hehe..tyg jgn x tyg!!! hehe...
    ade nick name x?
    i miss that m0ment huhu...tu r sape srh x j0in da kali ni hehe..
    epi bl0gging (^_^)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. [syah yaya] cik ecah ghupenye he2..aah tag besa da la nme helang glamer tp x seswai ngn i ho3..xpe thn depan msh ad lg kn..nt i link kn u

    ReplyDelete
  9. kak tiqah!!!!
    nk gmbar!!!!
    huhuhu
    -anis-

    ReplyDelete