Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 29, 2012

Nasi Lemak 1.0


Salam semua.

Ehem ehem nasi lemak sarapan pagi semalam. Simple je makan untuk 2 orang. Ada sambal tumis ikan bilis, ayam goreng, ulam timun, telur rebus dan paling special telur puyuh rebus hehe special la sangat. Pelengkap dia teh O panas nomnomnom. Akhirnya first time ever saya dapat merasa nasi lemak air tangan sendiri. *nangis terharu* hikhik nama je perempuan, 4 bulan kawen baru nak buat kan. 

Sebenarnya plan nak buat nasi lemak ni lama dah. Yela teringin jugak nak jamu suami tersayang kan. Asek-asek beli nasi lemak kat kedai je tak boleh jadi jugak. Tapi sebelum dapat masak ni banyak jugak la kekangannya huhu. Lupa nak beli santan la, ikan bilis nak habes la macam-macam. Yang paling tak boleh blah sekali, bawang dah blender semua, telur pun dah siap rebus sekali nak masak nasi beras pulak dah habis. Aiseh kecewa betul tau terus frust huhu tapi nasib baik tak give up. Tu yang dapat merasa jugak tu hehe.

Oh ye ni saya masak nak test-test je sebab taku tak jadi hehe. Makanya masak satu pot nasi je. Ok lah cukup untuk 2 orang huhu maaf lah ida, nanti tiqah masak lagi sekali tiqah bawak gi lab k? hehe

Ok jemput makan semua.

1 comment:

  1. haha..xpe, nasi lemak 2.0 nnti sila tmbah2 sikit ek XD

    ReplyDelete