Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 15, 2010

jangan terburu-buru

Salam

Tengah break kejap lepas tengok steam turbine. Esok ada test 2 power plant. Tiba2 rasa nak update blog ni. So hari ni nak share satu hadith yang diemailkan oleh abah kelmarin.

Dari Abu Hurairah r.a, katanya, Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda; " Apabila telah diiqamati, maka janganlah kamu mendatanginya sambil berlari-lari. Tetapi datangilah ia sambil dengan perlahan-lahan, kerana bersamanya ada ketenangan. Ikutlah mana yang kamu sempat dan gantikan mana yang kamu tertinggal." (Muttafaq 'alaih)


Tengok diri sendiri baru tersedar ak memang selalu terburu-buru buat apa pun. Manalah tak tenang asyik gelabah je..dulu kat sekolah n matrik at least berlari2 nak kejar jemaah skang ni setahun bape kali je g masjid haih! Sama2lah kita renungkan dan selamat beramal.

p/s: rindu mak n abah =(

No comments:

Post a Comment