Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 5, 2009

eksiden lg

Salam

Yer seperti title di atas ak eksiden lagi buat kali ke3 nye dalam tahun ney..wah3 hebat gilos! patut kena ad label eksiden ney hu3.

Alkisahnyer abah suruh ak amik adik ak balik sekolah. Dye balik lambat sebab ada kelas tambahan so ak pun rajin2kan la diri tolong ibu bapa hu3. Adik ak abes kelas kul 430 camtu so ak pun keluar rumah dalam kul 405 sebab tanak harung jam. Sampai je kat traffic light jalan ke galing tu ak pun stop la da name lampu merah kan. Depan ak tu ada la dalam 3-4 biji kete. Pas break ak pn relax2 ar sambil layan Hot fm jam tp x lame pastu BOOOMM! mak kao tekejut ak rase berdentum kat blakang. Ak da cuak da istighfar je la banyak2. Ak pusing belakang tapi x berani lagi nak keluar pastu nampak la orang belakang ak keluar cek kereta dye. Then ak pun wat2 la berani nak tengok ape jadi. Dan2 je ak keluar tengok bukan kereta ak je. Rupenye 5 biji kereta terlibat include kereta ak. Perrghhh..! gila ganas orang belakang bawak! x nampak ke lampu merah?

Ak da tatao nak watpe pastu nampak mangsa2 keadaan sibuk calling2 ak pun mule la terfikir kena bitao abah ney. Ak call abah n abah suruh ak stay je kat situ sampai abah ak sampai. Ak terus kunci kereta then lepak kat jalan seberang nak tengok da whole accident. Ney pic2 yang sempat ak snap. Lu pk la sendiri laju x laju orang belakang drive hu2

kete ak depan sekali (kete yang same sian ko kete)


tengok sume kete besa2 mahal2

Masa ak tengah lepak2 kat tepi jalan tu nampak la jalan da stat nak jam pastu tetiba ada la dalam 3-4 biji moto sampai muke2 yang naik moto semua ganas2 siap ngan walkie talkie lagi. Deyrang g serbu kat mangsa2 keadaan ak da pelik pekejadahnye la deyrang ney kan tanak lak datang kat ak mentang2 la rupe ak cam budak kan ha3.

Ak g balik kat kereta saje nak borak2 ngan uncle kete belakang ak masa tu baru perasan semua mangsa adalah chinese ak seko2 je malay ho3. Kereta ak paling ok la sebab kene belakang je tapi kereta yang kat belakang2 ak tu sume nazak ar depan dye. Tak lame pastu geng ganas tadi datang la kat ak. Laa rupanye deyrang ney keje kat workshop patut la sampai terus ngap customer siap bagi name card lagi kat ak. Yang takley blah nyer deyrang panggil ak 'kak' heh wat da fish! Ko tu lagi tua dari ak la.

Tunggu punye tunggu lame gak ar pastu abang workshop tu suruh ak g wat report terus sebab mangsa2 lain pun semua da nak ke balai. Deyrg tunggu ak je. Tunggu ak? Eh lupe pula ak kan mangsa paling depan he3. So ak pun call abah lagi cakap nak jumpa kat balai je. Abah pun on je tapi ak kena g dulu sebab abah nak amik adik.

seb baek takat cium je so calar sket je ar

Nak sampai kat balai da satu hal boleh ak tersesat. Ak ingat kan balai kat sebelah kompleks teruntum tapi rupanye kat belakang UIA. Adeh! mane cek tao balai trafik kat situ hu3 da malu gerak paling awal tapi sampai paling lambat. Abah n adik teman la ak kat balai sampai turn ak wat report. Lame gak kat sane dan ak sampai umah je ngam2 je 635. Asar lum lagi oii..

hanya pengadu sahaja dibenarkan masuk ok?!

Kesimpulannya, da nampak lampu merah tu pandai2 la slowkan kereta tu bukan makin laju yer..
Sekian berita hari ini..^^


9 comments:

  1. adehh che qah...kamu eksiden lagi
    kamoo xape2 ka???
    len kali lbh ht2 ya...

    ReplyDelete
  2. Salam

    Alhamdulillah selamat.....bila nk buat kenduri kesyukuran

    Hehehehe

    ReplyDelete
  3. waa...ganas giler...
    last2 camner...saper kena bayar saper???...huhu

    ReplyDelete
  4. salam.


    *tepuk~~*

    hebat la che qah. hehehe

    ReplyDelete
  5. [kak fani] alhamdulillah i'm ok kete pn msh ok he3

    [sam consultant] ehe buat solat hajat suda =]

    [eddy] owh sbb da wt report xley mtk duit ar sume claim insurans je x slp he3

    [azeem] salam he3 bukan salah ak tao salah org blakang

    ReplyDelete
  6. [fiq] pakcik kete blakang skali hu3

    ReplyDelete
  7. hah..accident..lagi..??fuh..
    kesian tol lh..

    bkn slh pak cik tu..slh lmpu isyarat yg trpacak kat dpn tu x ckp besar smpai orng blkng x leh nmpk..hahaa

    ReplyDelete
  8. [epi frenz] haah betul2 pakcik blakang 2 pn ckp mnde yg same ho3

    ReplyDelete