Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 25, 2009

Tipss

Salam.

Ariney nk share tip mencapai ketenteraman dan mengelak kejahatan yg br je org emailkn kt ak smalam. Renung2kn dan selamat beramal! (nasihat kpd dr sndr dan rkn2 sekalian)


1- Rajin mengerjakan solat. Ibadat solat apabila dilakukan secara sedar dan dengan penuh keinsafan akan menjadi sumber yang betul menyembuhkan jiwa. Ia kaedah terbaik melegakan tekanan.

2- Sebelum tidur setiap hari, seseorang Muslim dianjurkan membaca surah al-Fatihah dan tiga surah terakhir al-Quran, lalu ditiupkan pada tangan dan disapu di seluruh badan, seelok-eloknya tiga kali.


3- Sewajarnya setiap Muslim membaca sekurang-kurangnya 10 ayat al-Quran setiap hari.

4- Mendengar al-Quran sekerap yang mungkin dan cuba memainkan rakaman bacaan ayat suci sepanjang masa. (kurang2kn la denga lagu yg melagha 2)

5- Individu Muslim juga dinasihat memastikan diri sibuk melakukan sesuatu yang berfaedah kerana jika anda tidak menyibukkan diri dengan kerja baik, syaitan akan memastikan anda sibuk dengan kerja negatif.

6- Berdoa kepada Allah, mohon dijauhkan kejahatan, kedukaan dan kesempitan sebaliknya didekatkan dengan kebaikan, kelapangan serta kebahagiaan.

3 comments:

 1. hye cik tuty...
  sye ske ekot perkembangan blog awok..
  heheh...btol la tuh cik tuty...
  bergne tips2 tuh....
  quote sye arinh "b4 tdo maafkn sumer org..tq abg.."kuikui

  ReplyDelete
 2. tips menghadapi exam..tdo awal..ngeee33..aku tertekan gilew smlm dek kerana manusia berotak beruk yg bising2 tu..

  ReplyDelete
 3. [cik hajar] ecece tq kt abg je bkn maen lg eh hu2

  [saie] no komengg ho3

  ReplyDelete