Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 29, 2012

Nasi Lemak 1.0


Salam semua.

Ehem ehem nasi lemak sarapan pagi semalam. Simple je makan untuk 2 orang. Ada sambal tumis ikan bilis, ayam goreng, ulam timun, telur rebus dan paling special telur puyuh rebus hehe special la sangat. Pelengkap dia teh O panas nomnomnom. Akhirnya first time ever saya dapat merasa nasi lemak air tangan sendiri. *nangis terharu* hikhik nama je perempuan, 4 bulan kawen baru nak buat kan. 

Sebenarnya plan nak buat nasi lemak ni lama dah. Yela teringin jugak nak jamu suami tersayang kan. Asek-asek beli nasi lemak kat kedai je tak boleh jadi jugak. Tapi sebelum dapat masak ni banyak jugak la kekangannya huhu. Lupa nak beli santan la, ikan bilis nak habes la macam-macam. Yang paling tak boleh blah sekali, bawang dah blender semua, telur pun dah siap rebus sekali nak masak nasi beras pulak dah habis. Aiseh kecewa betul tau terus frust huhu tapi nasib baik tak give up. Tu yang dapat merasa jugak tu hehe.

Oh ye ni saya masak nak test-test je sebab taku tak jadi hehe. Makanya masak satu pot nasi je. Ok lah cukup untuk 2 orang huhu maaf lah ida, nanti tiqah masak lagi sekali tiqah bawak gi lab k? hehe

Ok jemput makan semua.

Friday, May 11, 2012

To my adik-adik


Dedicated to my lovely siblings

One Big Family by Maher Zain

I wonder why you and me fight each other
Don’t you see the similarities between us?
Take a minute and see yourself in the mirror
You look like me: those eyes, lips – you can’t deny

Have you thought about
Why we look the same?
Why we feel the same?
Don’t tell me it’s by chance

Oh, you’re my brotheron
You’re my sister
We’re one big family
Oh, you’re my brother
You’re my sister
Just one big family

It doesn’t matter if you live far away from me
You feel I feel, you bleed I bleed, you cry and I cry
We sleep and dream
Sometimes we’re sad, sometimes we’re happy
You breathe I breathe
We love, walk, talk and we smile

I care about you
And I wish you could realise
There’s no difference between us two
We’re part of one family
No matter how far you are
And even if we don’t know each other
Oh, you and me, me and you, we are one