Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, November 26, 2011

Wednesday, November 16, 2011

Scrapaperclip Giveaway

Salam semua.

First time saya nak join giveaway untuk b2b ni hihi excited sungguh!

Ok tak mau mukaddimah panjang, just nak anda semua KLIK SINI terus je. Cik Farah Diana dari scrapaperclip.com baru sahaja melancarkan website nya yang menawarkan macam-macam servis yang saya tengok kebanyakannya adalah handmade. Untuk barangan kahwin boleh, kad ucapan, cenderahati dan eh banyak lagi lah kot. Cantek dan kreatif ok!





Ha ni antara contoh hasilnya. Kreatif sangat kan? Dah tu cik Farah kita baik hati sangat nak bagi Giveaway Wedding Guestbook untuk 2012 wedding dan Secret Give tau. Ahai seronoknyalah kalau dapat guestbook tu untuk acara tahun depan hehu. So, apa lagi jom join kawan-kawan! Scrapaperclip Giveaway

Sunday, November 13, 2011

Penangan MasterChef

Salam semua. 


Salam Aidiladha juga. Dalam bulan ni saya agak rajin mencuba resepi baru. Semua ni gara-gara masterchef la. Tapi best jugak sebagai persediaan nak kawin tak lama lagi hahaha mood gatal pulak. Okay ni saya nak share satu resepi biskut raya. Aidiladha baru ni saya test buat n alhamdulillah boleh tahan jugak rasanya. U olls boleh la try ye. Senang yang amat dan rasanya pun, makan satu nak lagi hehehe over ok. Resepinya saya just google and alter la sikit2 ikut suka hati dan apa yang ada kat dapur je ;p 

Biskut Cornflakes Keemasan

Bahan-bahan:
250 gram marjerin planta
1/2 cawan gula kastor
1 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 camca baking powder
1/2 kotak cornflakes
1 biji telur (ambil kuningnya sahaja)

Cara-cara:
1. Kisarkan cornflakes sehingga separa halus.
2. Di bekas yang lain, pukul gula dan marjerin bersama sehingga kembang.
3. Masukkan tepung gandum, tepung jagung dan serbuk baking powder. Gaul mesra.
4. Masukkan cornflakes dan gaul lagi.
5. Setelah adunan sebati, sudukan atau bentukkan bulat mengikut citarasa masing-masing.
6. Sapukan kuning telur ke atasnya.
7. Bakar selama 15-20 minit dengan suhu 170 dC.
8. Setelah masak, tunggu sehingga biskut sejuk sebelum disimpan.



Selamat mencuba!