Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 25, 2011

Ramadhan 1432H

Salam all.

Da lama terasa nak update blog tapi asek la tertangguh je. Busy benor ghupenye kan?hu2 takpe lepas ni saya tak busy da. And yang penting tak payah nak pening2 lagi. Dua tiga menjak ni asek stress je. Balik2 rumah je bebel2 kat mak ha3 sian mak and yee awak juga :)

Ramadhan tahun ni Alhamdulillah fully dapat habiskan dekat rumah bersama mak dan abah insyaAllah. Tahun depan tak tahu la lagi dapat ke tak hu3. Tapi bakat memasak tu masih tak dapat nak show off kan lagi. Hari2 mak masak tau. Saya tolong tengok je. Mak hebat okeh. Balik2 keje terus pergi dapur siapkan juadah berbuka. Even simple tetap la sedap. Yela air tangan mak. Hopefully saya dapat buat macam tu jugak nanti ;)

Ahah tapi dalam malas2 saya tu sempat la jugak try masak he2. Ikan masak steam asam boi. This is my first try actually. So, ada la jugak kekurangan nya. Paling penting saya and abah and maybe adik wan jugak alah dan tak tahan dengan oyster sauce hu3. Lepas ni da tak boleh taruk ye. Tapiiii abah yang baik tetap jugak cakap, "Em ok sedap" hi3 yela tu saje nak ambik hati sebab lepas tu cakap, "tapi masak steam tak payah banyak air sangat" eheh baik pak.

Inilah rupanya ikan masak steam asam boi tu. Terliur sila he3


Jangan tertipu dengan gambar ye ha3

Minggu ketiga Ramadhan pulak, saya sempat join my schoolmates iftar dekat Padang MPK sebelah masjid negeri. Ni tahun ketiga saya berbuka kat sini. Macam tahun2 sebelum, kat sini memang meriah dengan umat manusia. Mujurlah member awal2 da chop tempat. Siap bawak tikar lagi. Memang iftar sambil berpicnic la kita kan hu3. Kelakar pulak, kalau ikut tentatif prgram kitorang patutnta berbuka ala kadar dulu then solat. Tapi sebab saya yang tak sedar diri lapar nak mampus, sempat jugak lah habiskan about half nasi kukus tau hu3 dasarrr..Tapi sempat jugak la member ikut jemaah. Saya je yang konfius, eh kang member lain tunggu camne. Cis rugi betul tak dapat kutip pahala free ^^!


Camera cik Sab yang takde dalam gambar hue3

Yeay tahun ni jugak saya dapat siapkan 2 jenis biskut raya aha selokkk sangat tau walaupun sebenarnya mak ada assist he3. Manalah mak tak tolong dia tengok saya lembik je kang ada yang pengsan kan ha3 sampai hati mak cakap saya lembik tau tapi memang pun ;p So far baru dapat siapkan 2 jenis and ada plan nak buat satu lagi kot. Eh, mak boleh ejek2 tau. Siap cakap, "semangat buat ada orang nak datang" sambil sengih ha3 mak tak tau semangat2 ni ada niat lain sebenarnya ha3 lagi.

Okay jumpa raya nanti pulak la ye :)

Sunday, August 14, 2011

Ini Kisahku - Wardina Saffiyah


Pengajaran yang baik untuk semua dan diri sendiri semestinya. Islam is only the way of life.

Saturday, August 13, 2011

Terasa Nak Makan Coklat?

Salam all.

Saya nak tunjuk barang baik lagi ni. Meh tengok meh.



Right: White Chocolate with Oreo
Left: Dark Chocolate with Almond Nibs

Hah tak terliur ke bulan2 puasa ni?he2 boleh jugak nak jamu tetamu masa raya nanti kan? Saya just tolong promotekan untuk my officemate, Kak Za. Nak order ke nak tanya harga ke boleh contact dia terus ye. :)

Saturday, August 6, 2011

Ondeh-ondeh

Kuih kegemaran masa bulan puasa. Sebab paling mudah nak buat he3. Jemput makan semua!

Friday, August 5, 2011

Lemah Semangat

Haih bila jadi rupa ini la yang menyebabkan bertambahnya tekananggggg. Semakin lama semakin lemah semangat. Syuh syuhh syuhhh

p/s: tak paham takpe tak kene marah pun

Wednesday, August 3, 2011

For wife and wife to be (mood: flirty)

Things you should never say to your husband.

1. You're just like your father.

2. When are you going to find a new job?

3. My mother warned me you'd do this.

4. Just leave it. I'll do it myself.

5. You always...... or you never.......

You can CLICK HERE for more.