Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 11, 2011

Angry birds ke angry human ni?

Salam.

Heh tak pernah2 saya buang tebiat tulis pasal game kan? Ni pun rasa meluap-luap nak tulis ni pun sebab baru lepas sakit hati main game Angry Bird ni ha. Patutnya kena tukar nama game jadi Angry Human kot ha3. Mane tak nya sakit hati uols, dah lapanplohratus kali da try but still tak lepas2 level tu hah. Susah gila! (Ke aku yang bengap ni? :p)

He2 mintak maaf lah if saya agak ketinggalan zaman. Ye saya tau game ni da lame keluar tapi saya memang baru try main last month. Level ke berape tu usahlah di tanya sebabnya tidaklah sehebat mana kih3.

Sape2 tak pernah main, bolehlah try. Menguji minda and kesabaran jugak la. Mane tak nya, ko tengah berusaha nak buat projectile motion paling perfect, tiba2 dengar si bab 1 hijau tu duk gelak2 ngejek. Kuajaq kan? hu2

Oh ye, kenapa kena buat projectile motion? Cuba tengok gambar bawah ni ha. Did you get me? Ha2 sebab kita nak aim supaya si angry bird tu kena tepat ke sasaran a.k.a si bab 1 hijau.

Bagi yang still new dengan game ni, anda boleh tengok trailer dia ni ye. Saje nak saiko budak2 yang nak final kih2.

Saturday, April 9, 2011

Moments inside my phone

C13, Kolej Kediaman 1, UMP Gambang
~studying for mech. vibration test maybe
~the notes on my bed = stdo heh!
~the double dacker bed was belongs to Ms. Dot and Ms. Yan

C13, Kolej Kediaman 1, UMP Gambang
~still studying la konon

UMP Pekan
~my hostel a.k.a Kolej Kediaman 5 's view
~from the entrance of Faculty of Mechanical Engineering
~the cows with their dung (euw!) and the construction of the new hostel
~effect of diarrhea
~pity makciks ha2

AG202, Kolej Kediaman 5, UMP Pekan
~stuff 1
~stuff 2
~sweetheart
~packing

Friday, April 8, 2011

It's Okay Daddy's Girl




Saya menggunakan waktu rehat secara berhemah ye kawan2. Hahah sangaaatttla berhemah kan padahal dah bosan minggu ni asek busy memanjang. Takde masa nak sign in kat blog sendiri tau. Hu2 sedikit luahan perasaan di situ.

Berbalik kepada tajuk asal, sape da tengok cite ni? Sila buat tangan macam saya (Usop Wilcha) he2 saje je nak dapat tempias jugak.

Okay cite ni adalah drama bersiri korea 17 episod ye kawan. Da keluar last year lagi. Masa keluar tu da teringin nak tengok da tapi masa tu tengah terikat dengan drama Secret Garden and Marry Me Mary la pulak. Hahah tak boleh belah punya ayat kan?

Kenapa saya teringin? Sebab saya pun daddy's girl jugak. Cis tak malu perasan sendiri kan ha2 tapi abah saya sayang anak2 dia sama rata je just macam cite ni la.

Cite pasal drama ni, saya boleh conclude yang kat dunia ni ada macam2 jenis parents. Ada yang sangat sayang kat anak2 dan ada pulak yang anggap anak2 macam tak wujud. Bagi kita yang sentiasa dimanjai, kenalah bersyukur dan tak boleh la sentiasa bergantung kat ibu bapa je. Sebab bila ibu bapa da sakit, da takde, kita kena independant jugak. Cari duit sendiri. Sara hidup sendiri. Bagi yang kurang bertuah tu, tak boleh la berputus asa even family sendiri tak mengaku family, sebab still ada orang lain yang sayang kat kita.

Amboih da macam motivator pulak kan?heheh

Sape yang belum tengok, sila lah tengok. Drama ni bukan genre comedy romantic cintan cintun semua. Tapi ni pasal kasih sayang seorang bapa. Serius boleh nangis wu3