Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 26, 2010

2 more

Salam

I just finish measurement and instrumentation paper today. Alhamdulillah so far 3 paper yang da habis tak banyak berikan stress just like those yang amik subject stress analysis kih3.

2 more papers to go. Power plant and mechanical vibration. Hoping that i can make it.

Semangat2! Jiayo2!

Friday, April 23, 2010

my ergonomics

ERGONOMICS

the application of scientific, principles, method and data drawn from a variety of discipline to the development of engineering systems in which people playing a significant role


Eheh ini adalah hasil hafalan malam tadi. Bukan copy paste bukan juga salin dari buku. Kuar dari hujung jari nih. Tapi ni jelah definition yang ak hafal. Eh ingat senang ke? Ak da la fail bab hafal2 nih =p

3 more to go jiayo2!

happy things to talk about

Salam

Early morning she's wake up. Knock knock knock on the door..

Pehal?

Ha3 tetiba teringat lagu Lucky by Britney ni. Ada kaitan ke dengan tajuk entry? Non ada ye rakan2.

Sebenarnya pagi tadi ak bangun awal konon2 nak buat revision la untuk paper pagi ni. Sekali bila da on laptop, first thing yang memang wajib buat adalah online. Yela malam tadi da penat hadap notes je kan (sedapkan hati padahal pagi tadi kantoi gak masih belum cukup ilmu di dada ha3). Isy banyak pulak mengarut. Balik kepada tajuk entry, pagi tadi masa online ak jumpa ini di yahoo. Tajuk dia sebenarnya thins happy couple talk about. He2 pandai2 je ak tukar balik =p

Meh ak share sket. Nak lagi sila click link kat atas tu ye. Tanak baca pun takpe but for me la kan tips ni tak semestinya dengan partner je dengan siapa2 pun bole jalan la!

1. Embarrassing moments. If you can't share the awkward, "American Pie"-worthy moments that occurred throughout high school with your partner, who can you tell them to? Don't be afraid to broach the subject, if you haven't already. We wouldn't be surprised if their stories are more horrifying than yours.

2. Fears and insecurities. By fears, we don't mean your phobia of earthworms. We're talking about things that make you wake up with gray hairs. What worries you? What do you want to improve in yourself? What skeletons are in your closet? In being vulnerable, you risk judgment, but more importantly, you chance being understood.

3. Childhood. Ask your partner what he or she was like as a kid. Did she make friends easily? What kind of games did he like to play? Did he have trouble in school? Childhood memories make for fun conversations, but they can also lend insight into how your main squeeze became the person he or she is today.

4. Past relationships. This is a touchy one because no one wants to hear the person they're with spouting sonnets about an ex. There is, of course, a difference between longing for (or being bitter over) the past and simply acknowledging what happened. With enough practice, seasoned, happy couples learn how to address why past relationships ended without inadvertently comparing their current partner to an old flame.

5. Family life. Knowing a person's upbringing and relationship with his or her parents is paramount to understanding his current attitude toward family. If you're even slightly contemplating a future with this person, it might help to ask how well they get along with their parents. Why does she resent her mother? Why is he closer to his sisters than to his brothers? How does she handle family gatherings?

6. The future. Talking about the future can be nerve-wracking. While we're not saying you should pressure your partner into talking about plans for marriage and children, we do believe that you should know their dreams, goals, and aspirations. What is he working toward? What drives her to succeed? Where does he see himself in five years? Someone who desires growth and is not afraid of the unknown is surely dynamic enough to deserve you.

Enjoy reading peeps! =)

Tuesday, April 20, 2010

kegilaan adamaya la pulak..

Salam

Hi2 minggu ini dan minggu depan adalah minggu final exam ye rakan2. Tapi sekarang ak dan rakan2 seperjuangan pulak jadi gila tengok Adamaya ni wahahaha.

Segalanya bermula begini..(poyo! pui pui)

Zila and fara yang memang bermastautin kat bilik hajar since last 2 weeks camtu dah kepoh2 pasal Adamaya ni. Juga berjangkit kat natul si orang sebelah. Rumet ak cik dot pun sama da tanya2 ada tak cerita Adamaya ni. Ak pun tak paham ape yang best sangat Adamaya ni tah yang buat deyrang semua melekat kat depan laptop semata-mata nak habiskan cerita ni. Haih kena try tengok ni!

Last thursday, lepas balik dari pasar malam, KAMI singgah kafe nak makan bersama. Masa tu pulak tv kat kafe tengah tayang Adamaya ni. Tengok sikit eh comelnya lisa surihani ni. Tengok sikit lagi kacak jugak si sein ni..oppss! he3. Tengok lama2 layan jugak cerita ni rupanya. Last2 sampai ke habis la ak tengok. Ngahaha sweet betul jalan cerita dia. Gadis2 remaja macam ak memang konfem suka la tengok cerita ni. Tengok jela kat kafe petang2 tu memang ramai la umat manusia bernama perempuan kat situ. Laki pun ada jugak contohnya macam abang ice blanded dengan abang oblong burger. Nganga2 mulut tengok tv hi3 gurau je =p. Ini kesinambungan I'm not single ye tapi yang ni lagi best kot hi3 =)



Dah2 sambung study balik ^^

Sunday, April 18, 2010

adik

18 april 2010
530-630pm
sekitar taman bandar, kuantan


Muka cuak tawfiq ramlan sedang belajar memandu kah3 =p

Jehan ramlan da kena before ney. Sekarang tunggu giliran ridzwan ramlan pulak.

Thursday, April 15, 2010

jangan terburu-buru

Salam

Tengah break kejap lepas tengok steam turbine. Esok ada test 2 power plant. Tiba2 rasa nak update blog ni. So hari ni nak share satu hadith yang diemailkan oleh abah kelmarin.

Dari Abu Hurairah r.a, katanya, Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda; " Apabila telah diiqamati, maka janganlah kamu mendatanginya sambil berlari-lari. Tetapi datangilah ia sambil dengan perlahan-lahan, kerana bersamanya ada ketenangan. Ikutlah mana yang kamu sempat dan gantikan mana yang kamu tertinggal." (Muttafaq 'alaih)


Tengok diri sendiri baru tersedar ak memang selalu terburu-buru buat apa pun. Manalah tak tenang asyik gelabah je..dulu kat sekolah n matrik at least berlari2 nak kejar jemaah skang ni setahun bape kali je g masjid haih! Sama2lah kita renungkan dan selamat beramal.

p/s: rindu mak n abah =(

Monday, April 12, 2010

present fyp setel

SAYA DA HABIS PRESENT FYP

UCAPAN KHAS DITUJUKAN KEPADA RAKAN2 YG AKAN PRESENT ESOK LUSA N SETERUSNYA

HI3

GUD LAK YE RAKAN2!

p/s: letih makcik nk menjawab soalan panel td haih nasib tak tertumpah air mataku wu3

Saturday, April 10, 2010

kebizian ini

buat ak tbe2 tersedar..

da SEBULAN rupanya lesenku mati cis3



gambar memang sedia blurr hu3

Saturday, April 3, 2010

pagi yang indah pokok yang cantik



Kalau pokok ni lagi banyak daun mesti lagi cantik. Tapi bagi saya, ia cantik seadanya! =)

Pagi tadi masa makan nampak pelangi, juge cantik sangat!