Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 25, 2009

selepas seminggu bercuti..

Salam semua

Da seminggu da rupanya cutiku berlalu tapi rasa macam da setahun ohh..! Bosan tak terkata before ney. Hari2 kat rumah tengok hujan turun non stop. Tapi hari ney cerah. Wah! Terasa bahagia je nak jemur kain. Sangat sukaaa..

Ehe habis cerita pasal cuaca ok. Sebenarnya nak cerita pasal hari ney je. Siang tadi kan saya keluar lepak2 dengan edah, syu, echort n fara nyebo. Best oh da lama rasanya tak keluar berfoya-foya macam ney ha3. Tujuan asal sebenarnya nak bayar duit dinner exsas kat edah je tapi dah alang2 keluar kan apa lagi berfoya sakan la. Da la edah janji nak belanja makan he2 ak pun onn je la =].

Pukul 12 macam tu ak dah keluar rumah. Abah hantar pergi ecm. Ingatkan ak paling lambat sebab janji pukul 11 lebih kan rupanya ak la paling awal. Tawaf la satu ecm tu sampai la edah sampai. Tak lama lepas tu syu pulak sampai. Shopping cooler pad dia jap then edah da mula offer nak belanja makan. Yezza saat yang ditungu-tunggu akhirnya...

Kitorang decide makan kat noodle station. Sementara tunggu echort kitorang usha2 la menu tengok apa yang menarik. Kenapa semua mee bentuk macam mee megi ha3 felikk je. Tak lama lepas tu echort sampai. Echort datang dengan kereta kancil sinar harian dia ohh..Lepas tengok menu bagai ak pun oder la Mi Wantan Thai Spicy ape tah (nama penuh tak ingat) n air I Love U ape tah ha3. Siyes ak order air tu sebab nama dia je ok. Bengong je ak ney..Dapat2 je makanan..eh2 lu pikirla sendiri nabil..hu3


macam megi goreng buatan sendiri kan? tapi rasa dia not bad laa


eh2 botol sos ke botol kicap ney? nasib baik ak tak banyak minum air cukup la untuk ak sorang hu3 rasa? so-so la



dan ini lah orangnya yang baik hati nak belanja. duit jpa dye banyak lagi kot. kawan2 pegi seranggg ha3

Tak sempat nak bergamba dengan mereka yang lain tangan ak laju je menyudu ke mulut ha3 lapar tak hingat. Makanan2 diorang pun ak x sempat nak snap tapi takpe kat camera syu ada nanti tengok la kat fb. Tapi rasanya dalam banyak2 makanan tu ak sorang je kot yang habis makan sampai licin semua. Nampak sangat la nafsu makan ak besar nak2 bila orang belanja kan =p. Thanx edahh!

Baru sibuk2 nak bayar semua tak lama farah zaihan lak datang. Pakai skirt lagi fuh ayu! Rasa nak tiru je hak3. Kitorang jalan2 tiba2 eh sampai kat tempat karok la. Ak memang da lama tak masuk tempat macam ney dulu2 karok kat box je ok. Sekarang da ad bilik. Dak2 ney sakan je nak masuk. Layankan aje nasib baik semua pempuan..Serak2 basah suara ak jadinya ney semua sebab feeling gila masa nyanyi lagi aerosmith. Rasa nak lagi je hu2 cukoppplaaa tuh.

Dalam pukul 5 macam tu baru kitorang balik. Keluar ecm senyum puas je hiks~

p/s: edah kate belanja setahun sekali maknanya tahun depan mungkin dia akan belanja lagi ha3 keji..=p

Friday, November 20, 2009

wajah baru lappy ku



Salam

Ehe first sekali sila jangan gelak kat ak. Ak tau agak ketinggalan jugak la ak ney. Baru nak bertukar kepada vista padahal orang lain da kecoh guna windows 7 kan..ha3 fedulikkkann. Ak tukar ney pun lepas lappy da diformatkan. Thanks to en liebe ^^. Alang2 da format kan tukar semua yang baru. Kalau tak dulu lappy ney duk menternak virus je kerjanya. Da la masa tu ak guna Xp and still guna microsoft office 2003, haih asal dapat note yang versi 2007 je terpaksalah ak minta jasa baik rakan2 untuk convert kan bagi ak hu3. Tapi tu dulu sekarang tidak lagi hi3 suka tak hingat!

Lagi satu ak baru je guna kaspersky internet security 2010. Ak beli untuk 3 users dalam RM158 tu yang tulis kat box dia la. Nak tawar menawar lebih2 tokey pula yang tak ada kat situ. So nak tak nak proceed je la dengan harga yang diberi. Banyak jugak benefits guna antivirus ney antaranya it is compatible with windows 7. If nak maklumat lebih lanjut boleh la usha this site www.kaspersky.com

Sekian sahaja report untuk hari ini. Jumpa lagi (..ha3 apakah?? =p)

Wednesday, November 18, 2009

home sweet home

Ya betul! tengok tajuk pun da tau. Ak suda pulanggg hari ni hua3.

Hari ni pun spm da start. Gud luck semua especially adikku sendiri ahmad tawfiq ( tak dapat dihubungi so mintak2 ko baca =] ). Untuk adik2 orang lain pun gud luck juga..!!

Oh oh cuti mau buat apa eh? Em mungkin ak akan kembali gigih bermain farm town di facebook yezzaa..err farm ville ak belum berkenan lagi nak main hu3 ^^!

Monday, November 16, 2009

jangan baca

exam da abis

jom lipat kain!

hik3





da kata jangan baca =p


Thursday, November 12, 2009

penat study?

Salam

Hek2 i bet ramai yang da tau pasal mende alah ney tapi nak letak jugak. Bole la nak buat hilang penat study kan2 =p

This is only for a really clever people. Are u?


This one is only for the intelligent ones amongst you. It requires some deep thought and lateral thinking. You could also test it out on any young children you know.

Subject: : Giraffe Test



See how smart you are….


1. How do you put a giraffe into a refrigerator?
Stop and think about it and decide on your answer before you scroll down.




The correct answer is: Open the refrigerator, put in the giraffe, and close the door. This question tests whether you tend to do simple things in an overly complicated way.

2 How do you put an elephant into a refrigerator?

Did you say, Open the refrigerator, put in the elephant, and close the refrigerator?

Wrong Answer.

Correct Answer: Open the refrigerator, take out the giraffe, put in the elephant and close the door. This tests your ability to think through the repercussions of your previous actions.

3. The Lion King is hosting an animal conference. All the animals
attend .... Except one. Which animal does not attend?

Correct Answer : The Elephant. The elephant is in the refrigerator. You just put him in there. This tests your memory. Okay, even if you did not answer the first three questions correctly, you still have one more chance to show your true abilities.


4. You must cross a river that is inhabited by crocodiles, and you do not have a boat. How do you manage it?

Correct Answer:? You jump into the river and swim across. Have you not been listening? All the crocodiles are attending the Animal Meeting. This tests whether you learn quickly from your mistakes.

According to Anderson Consulting Worldwide, around 90% of the

Professionals they tested got all questions wrong, but many preschoolers got several correct answers. Anderson Consulting says this conclusively disproves the theory that most professionals do not have the brains of a four-year-old.


Sunday, November 8, 2009

Thursday, November 5, 2009

menu hari ini

nasi lemak telur mata untuk breakfast at 10

no lunch

roti canai + apple juice for tea time

megi sup tulang for dinner


pemakanan tak seimbang langsung..lapar nasik lagi!

tetibe..ada kamu kesah? =p