Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 31, 2009

end of october

Salam

Woohooo tajuk macam ape je but finally today is the end of october! Soookaaaa2. Bak kata KC kat oovoo dia "wake me up when octobers end.."

Ya betul! Boleh dikatakan semua 3rd year FKM student da naik gila minggu ney. Dengan assignments yang berlambak-lambak kena hantar, 4 test yang tak nak kalah and last mechanical design project presentation. Yang tak boleh blah tu test mechanical design (mcD) n heat transfer (HT) hari yang sama. Satu petang satu lagi malam. Nasib baik mcD open book test n soalan spot diberi. Bole la jawab sikit2. Tak betul pun tak kisah asalkan kertas penuh diconteng ha3.

Ringkasan untuk setiap test:
-Automatic Control : the hardest one. Ak study lebih dari subjek lain pap2 keluar soalan satu pun ak tak boleh jawab. Dalam kepala duk terfikir "..nak short sem ke exstend huaa.."
-Mandarin : yang ney paling senang! Yezzaa
-Mechanical Design : biasa2 saja tapi dari 4 soalan pilih 3 hanya boleh jawab 2 sajooo hu2
-Heat Transfer : sebenarnya soalan dia senang je tapi biasalah mana cukup masa nak prepare (alasan hu2)

Malam semalam lepas habis je test HT, semua group da sibuk2 nak siapkan report n slide untuk presentation project mcD pagi ney. Ada jugak group yang prototype nyer pun tak siap lagi. Group siapakah itu?? hua3. And kebanyakannya berkampung kat kafe KK1 since tak boleh nak buat kat bilik sorang2 sebab group adalah mix lelaki n perempuan.

Actually dalam week yang sama gak but the days before, budak2 final year chemical pun da berkampung gak kat kafe nih. Yang tu lagi meriah dari petang sampai ke malam. Nasib baik kitorang sehari je tu pun da tersiksa. Mana taknya, first time seumur hidup ak the whole day tak tidur langsung start dari subuh sampai ke subuh berikutnya. Pastu bila da dapat tidur tu bangun je mulalah kepala ngengngong2 hu3. Bukan ak je almost all of us pagi2 sampai block w semua muka mengantuk je yang jadi presenter lagi kesian da la kena present kena tahan mengantuk lagi tsk3

Alhamdulillah everything was settled. And presentation kami pun was successfully done. Semua penyiksaan da habis..oh2 terlupa pula masih ada assignment mcD, project n test ES. Huaaa da la masa study week haish..!

Last but not least, today is the end of october and it's also my sis's big day..!

HAPPY BIRTHDAY ANGAH!




Tuesday, October 27, 2009

take a break

confius sekejap balajar aC..haih

berehat sebentar bersama munchy's

hehehehe

sambung2

Saturday, October 24, 2009

jepun ka mandarin ka...?

Japanese or Mandarin
Japanese or Mandarin
Japanese or Mandarin







and finally....




i











chose






















INTERMEDIATE MANDARIN

hehehe

sambung jelaa haih..




Wednesday, October 14, 2009

sabtu di jepun konon2 (part 3)

Sudah malas mahu mengupdate so lets the pictures tell everything ha3 =p

makan tengah hari di Ryo Zan Tei Bento (model di atas adalah sensei aka advisor kelab janpu ok)


hidangan pembuka: tak sure apa namenye. acar kut? ho3


hidangan utama makan tengah hari : ala2 nasi ayam gitu tapi sup dia sumpah tekak ak tak bole masuk!


pencuci mulut: green tea + red bean ice cream - habis sume nak guna green tea naik loya ak


Dah habis makan kami dibawa semula ke Bukit Tinggi kat tempat yang ada autoshow tadi. PM project bagi masa dalam setengah jam gitu pusing2 kat area situ. Budak2 ni apa lagi bergambar sakan tak hingat (ak pun sama he3). Da habis posing kat kereta semua, masuk kat dalam pulak. Ala yang tempat ada bangunan ala2 kat france tuu. Memang cantik la tempat tu. Selokk gila ak first time tengok swan. Da la ada 2 pasang hitam n putih. Terasa suasana romantik pula wakakaka!

swan jantan sedang mengejar swan betina =p

Tak lama lepas tu pakcik bas ump da panggil gerak. Before keluar dari bukit tinggi tu sempat la kami singgah kat Rabbit Park. Kat sini bukan ada rabbit je banyak lagi binatang lain tapi disebabkan hujan masa tu so kitorang sempat main2 dengan rabbit je la. Kawaiii semua! Rasa nak bawak balik je he3


arnab 1, arnab 2, arnab 3, arnab 4

Last habis kat sini kami then pun bertolak balik ke kuantan. Overall program n tempat ni memang best! If ak ada duit lebih confirm datang lagi ^^



sabtu di jepun konon2 (part 2)

ikan koi gemuk2

sambung balik cerita..

Ada satu transport tak sure apa name dia tapi benda alah tulah yang angkut kitorang semua pergi ke Japanese Village. Tempat tu tak jauh pun dalam 3 minit gitu sampai la.

Dan2 je kat atas tu rasa sejuk je tapi takde la sampai terpaksa pakai sweater ke apa kan. Jalan2 masuk kat area tu sampai la kat satu rumah. Memang rumah jepun la. Then kitorang dibahagikan kepada 3 group. Group yang first pakai yukata, second join 'japanese tea ceremony' and third group boleh jalan2 kat kawasan tu dulu. Lepas tu nanti kitorang akan gilir-gilir buat benda yang sama.



Ak masuk group yang pergi jalan2 dulu. Ak macam jakun jugak la tengok scenery yang cantik2 kat sana. Kejap2 snap. Dah macam supermodel pulak hu3. Tak lama lepas tu turn group ak pulak join tea ceremony. Fuh memang protokol habis! Orang yang ajar tu pun slow motion je step nya. Sangat teliti la. Nak jalan pun takde la nak angkat2 kakinya. Tak berbunyi langsung. Berapa banyak kali bow pun ak tak tau la. Kalau korang suka tengok anime ke cerita jepun ke mesti tau pasal tea ceremony ney kan? Memang ambik masa yang lama. Yang ak pulak (sebenarnya bukan ak je he3) duduk sampai naik lenguh kaki ak last2 menyimpuh jela sopan juga kan =p

cikgu teh jepun =p


green tea rasa rumput..bluekk. minum tak sampai suku kut


Habis tea ceremony kitorang pakai yukata pulak. Heheh part ni la yang ak tunggu2 selama ni. Awal2 da cop yukata merah tengok comel je dari jauh kena sikit dengan baju yang ak pakai hi3. Da siap pakai yukata semua sibuk cari camera. Macam selokk pun ada ak ni sabar jela. Semua tempat nak ambik gambar dengan yukata. Maaf la ye orang sekiling masa tu if ak buat orang rasa menyampah ^^! Gomenn!

bajet ayu konon hu3

full version kih3 bajet nak mampus


sebab apa lia n sensei pandang sana?




Lepas semua orang da siap buat semua elok je masuk lunch hour. So kitorang dibawa la ke satu restoran jepun ni namanya Ryo Zan Tei Bento..

sambung lagi..he3




Sunday, October 11, 2009

sabtu di jepun konon2 (part 1)

Salam

Tak ke senget ak ni bila dekat2 nak final exam, assignment tengah belambak dengan test nyer yang bakal menyusul next week ak pulak boleh pergi jalan2 makan angin..? Ya! senget gila bagai tapi takpe tak kisah yang penting berbaloi, ak suka n mungkin ini adalah pengalaman sekali seumur hidup kott ceehhh..

Date : 10 October 2009
Venue : Bukit Tinggi Pahang - Berjaya Hills Club
Time : 0630 - 1800
Program under : JANPu UMP

Pagi2 buta ak da bangun siap2 sume semangat neyh! Bukan semangat apa sangat pun semangat nak pakai yukata je ha3. Dalam kul 0630++ gitu sampai kat bus stop nasib baik bus tak gerak lagi. Tapi peserta boleh kata semua da datang la n ak adalah antara mereka2 yang lambat SEDIKIT hu3 padan muka kunci jam kul 0545 tapi kul 0605 baru mata nak terbuka =p



Sampai kat Berjaya Hills Club tu, kami agak kagum la sebab rupa2nya ada cam autoshow + race car gitu. Ak pun tak sure apa nama event tu tapi memang banyak la kereta2 cam ferrari, lamborghini, kereta james bond kelasss meletup fuh! Jangan tanya ak apa nama kereta2 tu ak memang tak tahu ni pun ak denga2 orang sebut je hu3. Yang ak tahu road tax dia setaun mencecah ribuan gak la perrghhh..! Ko bayangkan berapa gaji owner dia. Boleh buang2 je duit kereta punya pasal kan2?





ko jangan..ak pun nak jadi model gak =p


Belum puas layan kereta project manager program da panggil. Tujuan kami ke sini bukan nak tengok kereta ye tapi nak pergi Japanese Village (..kut namenye ^^!).

To be continue..

p/s: terlupe pule TODAY is my yi ge didi 's big day. HAPPY BIRTHDAY FIQ!

Thursday, October 8, 2009

convo (bukan saya)

ini adalah MAIRA anak tokey crocs. comey glaaa..

Salam

Last weekend kat ump ada konvokesyen. Konvo ni adalah konvokesyen ke-4 UMP. Sultan Pahang pun dapat ijazah gak, besar2 je banner dia kat kuantan nuh n my cousin pun salah seorang graduan untuk konvo ni. Orang lain sibuk2 kat canseleri, kompleks sukan sume tapi ak bole sibuk kat gerai expoconvo. Camne tuh?

Kan before tu ak n da gang ada berlakon camtu ingatkan nak pergi join tengok la besoknya tapi tak pasal2 rezeki bisnes datang bergolek..Lepas habis sesi berlakon hari tu ada sorang akak staff BPA tu panggil la kitorang. Dia ajak tolong jual barang. Ingatkan jual ape rupanya kasut CROCS he3 rezeki2 Alhamdulillah. Lepas ni sape2 rasa nak order kasut crocs tu bole la roger2 ak he3.

tersame pule theme family oren hahah


hajar, kak dedeq n gadis oren hak3


sy n kak ani
kat bawah tula antara crocs yg kitorang jual he3


Sape2 nak oder crocs bole ovo or skype sy k : atiqahtuty
Terbaik originally from kilang! he3 tak tipu!
Chow~


Thursday, October 1, 2009

pelakon baru ha3

Salam

promote expoconvo sikit he2 sila click untuk lebih besar


Pagi tadi ak takde kelas kat kampus pekan. So semalam yan awal2 da cop ak hajar n ad beberapa orang lagi budak expoconvo dengan paksa rela nya menjadi pelakon tambahan untuk raptai konvo ump tahun ni. Seronok ada, excited ada bosan n mengantuk pun ada ha3.

Seronok sebab mula2 disuruh berlakon jadi graduan lepas tu tiba2 naik pangkat pula jadi ahli senat universiti dapat la merasa duduk atas pentas sambil kamera2 sibuk fokus kat kami kah3 terasa riak disitu.

Excited mula2 je la sebab konon macam da grad kan padahal ada setahun lagi nak habis hu3. Teruja tengok kompleks sukan betul2 da berubah wajah memang cantik ar tapi lupa pula nak ambil gambar sibuk nak berlakon je. Siap ada bilik persalinan khas untuk VVIP lagi. Ak masuk gak tadi sebab kena berlakon jadi kerabat lak hi3 mewah gila tu baru bilik dia.

Bosan n mengantuk. Ni memang wajib la kat ak di mana2. Ak tatao la hari kejadian nanti macam mana guest boleh tahan duduk lama2 tengok orang naik pentas bagai. If graduan tu lain cerita la diaorang confirm bahagia nya da acara diaorang kan. Tapi takpela at least kita tunjuk support kita kan.

Ni gambar2 bosan2 kami tadi sempat lagi snap hak3

hajar cakap dia tinggi dari ak padahal ak saje je bengkokkan kaki kan2? he2


seronok budak berdua ni bergambar dengan dato' nc n datin hi3

Ehe ini sahaja cerita untuk hari ni. Nanti free2 ke rajin ke ak update pasal konvo lak. Tu pun kalau rasa nak join tengok la he3 ^^