Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 25, 2009

Tipss

Salam.

Ariney nk share tip mencapai ketenteraman dan mengelak kejahatan yg br je org emailkn kt ak smalam. Renung2kn dan selamat beramal! (nasihat kpd dr sndr dan rkn2 sekalian)


1- Rajin mengerjakan solat. Ibadat solat apabila dilakukan secara sedar dan dengan penuh keinsafan akan menjadi sumber yang betul menyembuhkan jiwa. Ia kaedah terbaik melegakan tekanan.

2- Sebelum tidur setiap hari, seseorang Muslim dianjurkan membaca surah al-Fatihah dan tiga surah terakhir al-Quran, lalu ditiupkan pada tangan dan disapu di seluruh badan, seelok-eloknya tiga kali.


3- Sewajarnya setiap Muslim membaca sekurang-kurangnya 10 ayat al-Quran setiap hari.

4- Mendengar al-Quran sekerap yang mungkin dan cuba memainkan rakaman bacaan ayat suci sepanjang masa. (kurang2kn la denga lagu yg melagha 2)

5- Individu Muslim juga dinasihat memastikan diri sibuk melakukan sesuatu yang berfaedah kerana jika anda tidak menyibukkan diri dengan kerja baik, syaitan akan memastikan anda sibuk dengan kerja negatif.

6- Berdoa kepada Allah, mohon dijauhkan kejahatan, kedukaan dan kesempitan sebaliknya didekatkan dengan kebaikan, kelapangan serta kebahagiaan.

Tuesday, February 24, 2009

gitulah dia..

ketika susah datang mencari, apabila senang membawa diri..

*copy from skype affiq saufi..tbe2 terase mengalaminya hmmm

Thursday, February 19, 2009

acne

[amaran] : jgn picit jerawat anda!

Ha3 bkn nk bg fakta atau nk wt auta berkenaan tajuk di atas. Actually saje je sebab today i've finished my informative speech at public speaking class. Sedikit kelegaan di situ. Cm bese according to the name list name ak mmg yg 1st so nervous tu mmg ade tp kurang sket la if compare to the impromptu speech last 2 weeks. Ak bwk tajuk "solving your acne with low cost". Ape yg ak rs lawak adlah ble difikirkan ak nk ajar org solve acne problem tp ak yg menyampaikan tu pulak sendri ad acne. Pg td br perasan. Merah pulak tu. Haish. Takpe la at least da cube yg terbaek. Utk kwn2 yg kne present nex week gud lak key! ^^

Monday, February 16, 2009

tag dr kak fani pulak hu3

Angah a.k.a kak fani telah tag sy..oleh kerana dye ckp sy msh kurang sengal sptnya so terpaksala sy wt tag ney utk menunjukkan sedikit kesengalan sy ha3..apedaa


1. Anda rasa anda hot??
-Hot sgt! he3 sbb skang mmg musim panas fuh!


2. Upload gambar kegemaran anda


3. Kenapa anda suka gambar ini?
-kenapa ske sbb gmba ini cantik! nk2 pose kak pyon 2 bley cair abg s wooo he3. tp org yg tag sy xde lak dlm gmba xpe2 len kali eh angah.

4. Bila kali terakhir kamu makan pizza?
-emm sem lepas kut dkt2 final..mkn ngn aja n lan byk gak tuh smpai kne tapao blk hu3



5. Lagu terakhir yang kamu dengar?
-faizal tahir: mahakarya cinta.. i like


6. Apa yang anda sedang buat sekarang ini selain menyelesaikan tag ini?
-denga radio smbl tggu ms utk discussion II


7. Selain nama kamu sendiri, apakah lagi nama yang kamu suka orang panggil kamu?
- nur atiqah binti ramlan: name yg parents ak bg..i like

- along a.k.a kak long: ney family yg pnggl

- ika: nickname ney mak angkat yg bg..family dye sume pnggl ika..cm ayu sgt la pule ha3

- tiqah: kebanyakan kwn2 dr kecik smpai skang pnggl tiqah

- tuty: ney asalnya dr akak dorm kt semsas..last2 lekat smpai skang semsasian pnggl tuty. tp ad gak non semsasian yg pnggl tuty cm dayah, che nad he3 rs dekat je ngn mrk ^^

- kaka: ha3 nickname ney sgt klaka..rsnye yus sorg je yg smpai skang pnggl cm2 tatao la mgkn mke ak ad iras KAKA 2 kut (kah3) ad gak dak2 tkd yg sengal pnggl kaka hu3



8. Tag lagi lima orang
- piqah

- amir

- lato

- saimal

- hilmi



9. Siapa orang nombor satu?
-ney adk tkd cik piqa.dye junior sy tp lg hebat dr sy sbb da black belt! huaa takutnye sy..


10. Orang nombor tiga ada hubungan dengan siapa?
-he is in relationship wif miss siti hajar bte mohd noh hi3 =]


11. Katakan sesuatu berkenaan org nombor lima
-ney bf rumate sy, pres mechapro, sgt caring terhadap gf nyer hu3 puji lebey lak



12. Bagaimana pula dengan orang nombot empat?
-saimal name sbnr saidah malihah. rumate hajar. ckp byk mkn pn byk gak kut tp maintain kurus wakakak


13. Siapakah orang nombor dua?
-amir dak biotech. knal dlm intelligentsia club. dye ney serbo (serba boleh). debate pndai drama pn pndai. nk debate ngn dye pk byk kali dl ar. sediakn fakta kes byk2 dl kut br leyh lwn dye hu3

Saturday, February 14, 2009

rajin wt tag dr kak pyon

salam. ariney terasa ringan tangan nk wt tag ha3 actually 1st tag. yg amir srh dl x smpt nk wt hu3 padahal test belambak next week..xpe ar layan je =]

1)Go to your photos folder in your computer.
2)Go to the 6th folder of photos.

3)Go to the 6th picture in that folder.

4)Put the picture on your blog and description of it.

5)Invite six friends to join the challenge.

6)Link them in your blog and let them know they have been challenge






pic ain, atiq, mc n mctodd ms kwa ngn 8 org semsasian hahah.. gmba diambil kt ecm sblm g mkn kt ayamas n tggu vip kehormat ak ngn syu hi3 lg 2 org edah ngn farah..rindunye mereka neyy..

sy mao tag rkn2 semsas:


1. syukay

2. syu

3. lijo

4. anna

5. wan

6. kuha


he3 rkn2 ump yg nk wt pn sila2 la ye..

Friday, February 6, 2009

commento

"failure is a situation not a person"

Quote ney diberi oleh Capt Dr Faiz kt Real Undergraduate Conference yg diadakan di Putrajaya International Convention Centre yg ak attend last week. Ak rs ayat ney best so ak jot down la kt note book ak n lagi best kalau dapat di share kn kt cney.

Firstly, ak nk mintak maaf kepada siapa2 yang terasa. Actually ak just nk komen pasal event semalam iaitu perjumpaan dengan associates FKM n dalam masa yang sama ada majlis anugerah dekan. Masa ak sampai tu ak sedar ak da lambat sebab before tu dot msg ak cakap dean da sampai. So ak bajet da ramai la orang rupa2nya banyak lagi tempat kosong. Ak agak pelik la sebab student FKM ney ramai kalah fakulti lain tapi yang datang semalam bak kata dean tak sampai 100 pn dari 600 orang. Sampaikan ad sorang senior tu cakap this one is the worst.

Siapa yang harus dipersalahkan? Nak kata salah publisiti, memo da penuh da kt inbox ak tuh..emm tp mungkin la sebab memo dipostkn lambat n dalam kandungan memo tu x mewajibkan student pegi. Tapi honestly la masa ak 1st yr dulu batch ak memang diwajipkan pergi event ney tapi kalau tak diwajipkan pn ak akan pergi jugak sebab nak tengok kawan2 naik pentas amik anugerah dekan. Nak bagi support kt mereka. Tapi sebenarnya masa ney la kita nak tahu perkembangan fakulti and kalau ada masalah dapat bersesi soal jawab direct dgn dean.

Dalam hal ney x boleh la nak salahkan sebelah pihak je banyak lagi faktor lain yg menjadi penyebab. Sendiri fikir la kan. Kita semua da besar takkan mende macam ney pun nak kena paksa. Pandai2 la. Diorang buat pun untuk kepentingan kita gak. Jadi kalau kita yang tak support sape lagi? Nampak muka dekan semalam da tau mesti dye sangat sangat kecewa. Kalau ak jadi mechapro lagi la sangat sangat down. Da la bengang lepas tu kena marah lagi. Just imagine like we are wearing their shoes. Tapi hakikatnya berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Even quote kt atas ckp failure is a situation not a person tp bila difikir balik kita la yang menyebakan dat situation terjadi.

Emm mungkin event pertama yang dihandle oleh mechapro batch ney dapat dijadikan pengajaran supaya program yang akan datang akan lebih baik daripada yg ney. Bak kata dr Faiz lg, "the first step is always the hardest". Jiayo2!

Thursday, February 5, 2009

da day


--->less prepared


--->less point


--->less elaboration


--->haih!


--->kecewa!